重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
其實今日真係好難知係點;我識人發夢係朗屏話到;6點幾7點已經見到元朗話方向有煙,電話又收唔到;直頭係唔知前線係邊真係以為大家都係朗屏附近。
推 終於有人開post講
推上熱門
好波
永遠支持前線巴打決寶
完全同意,終於有人講出心聲

和理非次次都幫前線巴打留守,但撤唔切、俾黑警包抄、俾人打、食煙、都係中後排和理非多 好似沙田果次咁

然後返去又要整文宣,咩黑警又射左幾多粒彈,有幾多手足無辜被打有幾傷之類,最怕唔係覺得心痛,係怕繼續重複落去人係對呢d傷痛會有麻木既一日

你地話想令黑警難清場係同意既,但又要犧牲幾多手足先令到難清場?又未必個個中後排有必死既覺悟,好多都係為左救前線而留低

其實係咪一定要繼續咁硬碰硬既方法走落去?

利申:非冷氣軍師,發夢每次都起現場
agger
我個人覺得只要令狗消耗體力&士氣就得。最理想係喺事前吹到好大 等班狗全日又報防又剩結果full gear 企全日乜都無發生,或者去到班狗就黎忍唔住要射就閃人等佢地谷住谷住最好。

不過都係嗰句 冇人知點先係最有用既抗爭手法 前線認為令警察難清場有用 評估過代價(受傷同被捕)後仍決定硬碰 我就算唔完全理解 都一定尊重同支持
共識
真係好撚岩,講撚中晒

屌你老母d人自己走咪走,成鳩日乜乜柒柒共識共識

最前班手足仲細呀屌你老母?個個有腦唔撚係戇鳩架

大家識衡量幾時前進幾時退,唔撚駛係到指指點點
Push
樓主有道理
番梘水室內可防速龍, 減速減攻. 助撤退
push
支持多謝並相信前線

但想比你地知道我和理非嘅諗法

因為無特別嘅會要開/通過,而家每一次出嚟除左用人數壓一壓政府,就係想撚狗
我都會走先無留到最後
相信9月垃圾會開仲有大把仗要打,要留力留錢留裝
而且警黑合作,無端端送左勁多民意比我地

不割蓆不分化,純粹係我個人無留到最後嘅想法
清醒d計下數
後面有幾萬人係度
對面得2000隻狗
拉人要幾隻狗拉1個人
佢地邊有咁多狗?
除左催淚彈,對範圍攻擊既武器少之又少
開槍(橡膠個堆),一對一之餘
射程亦有限

除非狗用核彈/擲C4手榴彈
唔係既話,要推走幾萬人既人群
基本上係冇可能

發得夢既要思想強壯d
唔好狗毛都見唔見條就淆底

各位加油啦

利申 次次發夢 唔知點解都夢見自己係前線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞