重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
衝立法會當日都係突發
未入去之前一樣有人問衝個無會開既立法會做咩
一樣有人話係戈個時候衝立法會係會民意逆轉
其實最比到壓力政府既 我個人認為就係前線既決心
多謝前線 永遠支持前線決定
我睇唔到有乜升級,如果勇武要升級一係真係升,呢幾次同之前有乜唔同?有乜實質升級?

政治問題政治解決,呢個星期公務員輪住發聲,機場集會,就係升級啦,地鐵同航空界吹緊罷工,罷得成就係真升級啦
我尊重前線
我自己唔會宣揚叫人走
但我會叫朋友走

我想講
我見到男女老少出黎 但地手上無裝備
佢地有好多考慮 包括家庭 等等
係因為大家都係香港人 忍唔到先出
佢地無gear 又唔敢衝 幫到前線D 咩
留守係度 反而你地撤走
都要睇住佢地 成為負累

佢地留係度 俾人拉左 真係就有可能少一個出黎遊行
老實講 而家日日入紙 打長線
我地無論民心 同 道德高地都贏緊
點解要D 唔衝的人係度送頭?
佢地唔衝 係度9叫 人又唔係度
你話全世界唔走 全部留 睇佢搞得幾多
肯定無可能 一黎一定有人走 二黎裝備唔夠
入黑仲仆街 黑社會 搞D 落單果堆人
你幾百人無gear 對面 200人有刀呢?
加上警黑合作 你郁手 變集體打交 even 你自衛
你唔還手 俾人任片

如果有人上support 前線 真上前的 我叫佢走
我係仆街我係鬼
但唔該 係度唔上前 食花生果D 9叫果d 走la
今日玩完 等緊你下次湊人數嫁
大家討論還討論,唔需要傷和氣
大家都想件事好,同想大家安全不受傷不被捕
度氣 大家都想出
但我地係要睇情況進退囉
今日單單為勇武而勇武 咩都得唔到就係一身傷
咁點解勇武要出嚟解釋點解要勇武呀?繼續勇武得架啦只要自我感覺良好
由今日起發夢撤退個時要拉前面件衫或背囊慢慢退後,唔好自己走得咁快
https://lih.kg/1374234
香港抗爭第一定律

人多=安全

除非共產黨要黎多次64
不過我無所謂 殺埋我
明白
前線加油
今次係不個長期運動
咪比一個分區遊行搏死自己

冷靜 睇大局
支持前線,push
我尊重前線
我自己唔會宣揚叫人走
但我會叫朋友走

我想講
我見到男女老少出黎 但地手上無裝備
佢地有好多考慮 包括家庭 等等
係因為大家都係香港人 忍唔到先出
佢地無gear 又唔敢衝 幫到前線D 咩
留守係度 反而你地撤走
都要睇住佢地 成為負累

佢地留係度 俾人拉左 真係就有可能少一個出黎遊行
老實講 而家日日入紙 打長線
我地無論民心 同 道德高地都贏緊
點解要D 唔衝的人係度送頭?
佢地唔衝 係度9叫 人又唔係度
你話全世界唔走 全部留 睇佢搞得幾多
肯定無可能 一黎一定有人走 二黎裝備唔夠
入黑仲仆街 黑社會 搞D 落單果堆人
你幾百人無gear 對面 200人有刀呢?
加上警黑合作 你郁手 變集體打交 even 你自衛
你唔還手 俾人任片

如果有人上support 前線 真上前的 我叫佢走
我係仆街我係鬼
但唔該 係度唔上前 食花生果D 9叫果d 走la
今日玩完 等緊你下次湊人數嫁
Pushhhh
要有共識
永遠支持前線義士!!
樓主的意思是和理非隨時都可以走,但不能大聲告訴別人前線決定幾點走。騎劫前線
立法院 係有locations 架
有舊建築物做目標

元朗唔係呀
由頭到尾都係講唔入村架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞