重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
最on9係個d係網上live到留言求人走個d
前線咩環境佢地唔會清楚過你!?如果純碎傳遞消息比前線 無任歡迎 但唔好叫人走 咁樣同和理非/5毛有咩分別
借一借個位嚟
[急] [ 突發] 聽日會出席嘅和理非同勇武入一入嚟
https://lih.kg/1373809
仲有唔好係咁話一齊走
前線同和理非一齊走會好危險
一黎冇咗前線守住 班防暴想衝就衝
二黎太多人逼埋都走唔到
永遠支持前線決定
shit sor!! 禁錯負皮我抵屌....好對唔住....
你可以自己走,但唔好叫人一齊走,更加唔好騎劫前線話幾多點一齊走
前線幾時走永遠唔係網上齋睇嘅人話事
push
push
我覺得前線下次要帶幾個哨子 ,前線如果真係決定走就吹哨子一路吹一路吹咁樣吹到後邊

前線手足加油
對唔住,真係低B架喎

一定要磨爛蓆磨到尾班車先至可以走?

呢啲係乜嘢道理呀?

如果根本就係冇留嘅理由,咁點解唔係越早走越好?因為留嘅時間越長,被捕受傷流血嘅機會就越大

你嗰啲所謂嘅理由,全部都係為留而留,坦白講,係唔會有人陪你癲嘅

乜嘢叫係有說服力嘅留守理由呀?例子:我哋要阻止聽日立法會開會,所以今晚包圍立法會,留守到聽日。

有迫切性,有目標,咁先至可以說服到人。
推!!!!!!!!
Agree
Pushhh
巴打好型
支持 但都要小心
我很理解樓主的出發點和心聲
但情緒過後,不如我們想一個比較理性與及有效率的方法吧

究竟我們如何在每一次的運動當中,勇武和和理非,互相可以有一個良好嘅溝通橋樑?或者集中嘅溝通方法?

當然可能你覺得呢個好難做到,因為前線正在肉搏,邊得閒仲同你溝通?
但重點就係後方的和理非,有時未必最清楚前線面對的困難,又甚至乎前線有時也未必知道後面班和理非的一些焦慮和不安

當然你會認為出得就不怕,怕就不會要出

但我想講就係。。。好似前鋒同後衞咁
而家最需要嘅係設立一個中場嘅角色
去負責上傳下達

咁樣同氣連支,我們的力量才會更加大

這是小弟的愚見
歡迎理性討論
今次係有人現場講喎
點解覺得set時間一齊退有問題先?

呢個方法可以有效減低流血同被捕風險
可能前線唔同意好熱血丶想繼續留,但我都要講句咁做好唔理性
齊上齊落係我哋用咗一個月時間犧牲左好多兄弟得出嘅教訓
點解要一日之間推翻佢?

請冷靜丶理性諗下
唔好因為政府呢半個月冇回應所以就越嚟越急
我哋要嘅係留住有生力量同政府持久戰
我哋已經對警方構成好大壓力,冇必要再讓前線巴打承受不必要嘅風險

呢個唔係你哋願唔願意承受嘅問題
係成個香港丶成場運動都承受唔起你地繼續被捕或者流血
流血同被捕少一個就少一個
少咗勇武兄弟呢場運動仲點成呢?
作為和理非, 擔心你地受傷. 感謝.
岩 解釋清楚就可以吸引更多人勇武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞