重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
次次散水拋低一班前線自生自滅俾人圍就梗係拉啦,仲要講到前面班手足做野無意義咁,好似要組團直搗天安門先叫有意義既勇武。成個香港都傀儡政權咁不如以後唔好出黎啦。

唔調轉諗下如果多啲人係樹幫拖,班狗都冇咁易向前迫拉人。

支持你地嘅決定。
建議設立公認哨兵組織 將現場情況話比前線知
前線有決定
再用一d全部人前中後都睇到既野去比資訊大家
大家再作配合
For example 旗(現場其實有d人拎自街旗扮班狗枝旗 不如將呢樣野化作實際用途 用嚟表達前線手足決定)或者 牌
係咩下下要去到咁極端
一係就唔出
一出就要以死相縛丶留到最後?

我認同溝通撤退時間都可以做得更好
唔係幾條友揸住支咪就決定
要根據現場情況同埋警狗部署決定
但Set 一個時間一齊撤退係一個好彈性同埋兵荒馬亂下容易執行嘅方案
唔一定要下下留到最後用被捕同流血結束當日遊行
Push
前線好受人專重
不過元朗巿真係唔適合搏鎚
唔夠空曠無乜路走亦難call補給增援

前線無時間睇電話可能唔覺
但其實一開波無耐已成甕中捉鱉之勢

如果差佬用返金鐘上環沙田嘅策略
應該係非常容易就可以搞掂
亦無所謂一次比一次難清場

佢專登留返西行同西鐵畀人走
純粹係因為沙田圍堵後輿論造就咗少許顧忌

但萬一佢唔要面封站
大家被差佬圍晒喺前後包抄窄窄嘅大馬路甚至站底
放多幾個催淚彈 散去邊?

諗住用民居做擋箭牌?
大馬路兩邊好似好多樓但其實戶數好少
佢warn定晒啲人閂窗甚至一早疏散就照射可也

點解射到上安老院都無老人家話不適
唔係單純好彩的

再一次多謝前線所有人
亦好同意每個人有自己信念同方式

但請大家亦睇諒其他先走嘅甚至網上嘅多口勸退
不求所謂齊上齊落
但求不割蓆 不篤灰
呻完就算 聽日繼續出力

團結是抗爭的唯一出路
到有一日有個覺悟係大家都唔走
就係贏嘅時候
啲人話星期一要返工, 話要星期六搞, 然後又咁早散
所有逃走路線已被包圍並無任何示威者設防線,前有追兵,後無退路

咁點走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞