重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
認同

今日見剩幾十個人
都唔肯走 係度行行企企
之後真係走啦 地鐵站就出事

咁7點幾一齊走咪命好
風險高左得益又冇多到
支持前線
加油
認真覺得改少少字眼後面啲人聽都舒服啲/覺得啱
好認同要狗一次清場難過一次依個point
好過現場互屌或者問你地今日出黎為左咩咁樣
每次見到前線同和理非互屌都好撚心酸 尤其今晚同first aid....

大家都都係同路人 與其晒力同自己人嘈不如留番啖氣打狗
值得討論,推
這個是真有效消耗戰
勇武派嘅主要理念係激進,唔需要說服
唔分化就ok
明晒
Push
咪撚再叫人走 走唔走自己決定
Noted &push
尊重前線
多謝前線對整個運動嘅付出
第一次真係覺得香港可能有救
Respect! 感激前線嘅所有付出同犧牲!
撒還撒,
你咪分批叫最後排慢慢走囉,
由前線叫人撒叫到後排,
前線最需要中排既支援,
後排慢慢走晒都冇所謂,
中空姐,但仲有前線同中排頂住,
到真係黑警推進,前中線自然會後退,

而唔撚係叫賴低前線,叫散d人,
逼前線退囉,
大馬路班黑警冇推前,
我地就自己退後,做乜撚野姐

雖然今次元朗站地勢極不利,
比狗包到實晒,
但都唔好自亂陣腳,添煩添亂啦
永遠支持前線決定, 唔好再講留力/下次再黎
係唔洗下下勇武,勇武都要有個名目吖,612 勇武因為唔咁做條例就過,71勇武因為入到立法會讀聲明有象徵意義。

我知今日差佬好早放彈,如果個刻散,咁聽日全世界屌差佬。你唔散,又搞到夜麻麻,唔知為乜。

我知我講D嘢勇武個D唔啱聽,但我想講 i am not alone too,我身邊大部分人都咁諗。而如果勇武覺得「反對次次勇武」個D就係分化,就係五毛,咁其實真係無嘢好講,你地繼續留係自己個世界,繼續自 high 自我鵬脤啦。

民主真普選唔係就係「少數服從多數」既概念咩?

連登係好多人識,但呢度真係同溫層,唔好下下用「不割𥱊」做擋箭牌。今日幾個唔上連登之前都支持抗爭既人都問我,點解要用鐵馬,點解唔走,我唔識答。
認同
唔知留/攻嚟做乜
你話616 同71 咁都話
呢排唔明為乜
定係同警犬一樣殺到心雄?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞