重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
我哋每個人都有自己諗法,唔駛你去特別叫人
可能你立心良好
但真係唔需要咁做
支持前線
知自己去到邊個水平就走 唔拖後腳唔俾麻煩人
加油
永遠置頂
暫時黑警既武力似乎封左頂
1. 沙田個次係商場, D人走緊先係唔可以唔放條逃走路線, 但如果係非法集結就唔同講法. 唔駛諗一定係包圍再拉哂.

2. 我都明, 我都係..

3. 問題係如果冇尾班車點走? 班狗係可以停左尾班車, 或者將架車點左去唔知邊到. 明唔明等尾班車先走個風險, 同被圍捕係一樣. 特別係今元朗, 冇鐵路基本上就係走唔到...

留守立法會阻開會我都明, 守元朗意義係邊到?
永遠支持前線決定
西環果日唔係金鐘防線散咗 會畀人包圍先決定撒咩?
永遠支持前線決定
推!
同意 好多時現場都發現大家係一班人困咗係度
如果出面有人接應/反包可能有突破
一俾人包抄咗 局勢就控制喺狗既手上

本身見到大家留都會好想留
但最近突破咗呢個框框
與其一班人焗住係度俾人圍
不如視乎形勢試下開其他路
就好似上星期跳出咗金鐘咁
玩法有好多種 希望大家有突破
不過都係建議 去留自己決定
比人屌都要講

真心想問,清場一次難過一次又點?

睇完呢D原因,真係唔 L 明。成日話唔 care 民意,無和理非民意撐住呢場運動一早收皮,好地地一次唔得既?

721 之後市民好嬲,不斷有公務員出聲明,係因為721差佬做嘢好 L 有問題。但差佬做嘢有問題已唔係第一次,點解721個單D人特別嬲?因為有無辜市民受傷。

成日話要出文宣,要出長輩圖,但次次係咁,制造畫面同事件比對方攻擊話示威者搞事,每次都搞到咁,出幾多文宣都無用,有D嘢根本解唔到。

根本林鄭已時日無多,留力等佢下台後為雙
見到前線有人行過黎話7半共識一齊走就信左
好似今日咁前線跟本未諗過走
7點30就唔知有人係咁叫走人散水
叫人退唔係話好大問題 但唔係好似趕人走咁
前線個班人少 走哂人少就一定危險
自問自己有心有力有gear其實可留低睇定清況先
有時唔係後排退前線就肯退
反而呢個時候應該互相backup
齊上齊落先係重點
前線退我地先一齊退
求既係無人落單 無一個人被捕受傷
推!成日真係以為係前線comm好話走
明白,辛苦了
為雙晋選繼續爭取好過
Pushhhhhhhhh
屌你 死左膠 垃圾區議員 中計撚 同你堆仆街社工 淨係識叫人走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞