重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
有時撤唔等於退,每次發夢後期和理非後排都會走唔少人。變相前排好易俾狗前後包抄。所以入夜後有時真係要退一退後翻,令後排結實翻先。
唔洗諗到要攻入政總既
你地攻入佢地差佬未用高級武器., 實會有死傷 , 無人想見到.
你地越強硬, 政府亦更唔會讓步, 雖然林奠條仆街都係硬

但自從721件事己經去到道德高地,
先會令咁多公務員,EO, AO, 商界出黎發聲, 唔支持政府. 竟然官商鄉黑勾結
只要集合文宣多D高級人士出黎發聲
再遲下加埋罷工, 政府遲早都唔收檔都唔得
對唔住所有前線
琴日七點左右走咗,但一直屌tg啲人唔好喺度鳩吹話前線有共識7:30走,個撚個都話fact checked,點知只係喺度以訛傳訛
好心啲人唔係真係fact check,就四圍copy啲訊息傳啦
一定要團結,

和理非諗下後面可以做D 乜
根本網上39唔識7
出post嗰個人有幾可信本身就未fact check
講乜fact check都嘥氣

fact check唔係畀你地啲匿名者用
而係有公信力嘅人用㗎
你只可以話例如quote from傳真社
等啲人自己判斷
Push
光復香港 時代革命
好想知...

大家對「贏」嘅定義係乜?
https://lih.kg/1375727
講得好好,前線小心,去留與否,大家唔好互屌
人地而家出左幾千咋,好多仲要企係後排乜L都無做過,同埋駛L用實彈,海綿彈橡膠子彈都夠做,你睇下相啦,頭盔木盾都爆曬呀,中一野就訓低啦,打L呀,尋日又有新武器啦,真係覺得係武力咁不對等之下,正面有得打?
而事實話你聽次次都有手足送頭,尋晚又十幾個啦,d樣已經唔係一個假設。夠人就唔會有事?係因為後面走曬,前面唔夠人先俾班狗有機會?要退就不如唔好去?已經大量post,永遠唔會有結論,出唔出,幾時退,每個人自己決定,係出面就係講個信字。
無人要永續社運,邊L個唔L想快d完,個個星期咁去好好玩?但係俾你一晚打走班狗你覺得會爭取到任何野?而家係要打狗定打擊政權?班狗而家失控架,可以屌政府架,打贏班狗就等於政府會做野?睇唔透,相信每個人都好想有一個明確答案,究竟點樣做就一定會有用,但係事實上係無答案,只能夠不停去試。咁係咪等於退就有用,好多人淨係想咁多人出黎,咁多人都返到屋企,你話逃兵又好,失敗主意又好,隨便。
係前線每個人都自己根據現場環境同承受能力決定走唔走,無得話俾人呃走曬,亦唔好講到後面d人拋棄手足,無得強求有幾萬人個個都留到最後,現場消息相信去左咁多次手足識自己分析。有前線決定唔走,自己要走,但係唔叫其他人走,咁樣算唔算係尊重?定要全世界都唔走叫尊重?
我覆埋今次唔會再覆啦,你要屌就繼續屌啦
我收工一去到 d人就話走 好無奈
話前線夾緊1930走 但我去到都7點
心諗留半個鐘不如算⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞