重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
留名
推啊
Respect
祝一世平安
撤回送中、收回暴動、撤銷控罪、追究濫權、真雙普選 我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你
我見前面有人返黎大叫0730走

然後睇tg好多人都係叫0730走

先以為係你地既共識黎

對唔住啊
發夢嘅每一個人,不論前中後排,都應該問自己為香港可以付出幾多犧牲幾多,自己決定做啲咩同幾點走,唔洗鼓吹其他人跟你退/留,呢個亦正正係無大台嘅本意
Gd
或者咁講,喺武力唔對等既情況之下,你覺得點先令佢清唔到場?你擋唔擋到橡膠同布袋彈?黑警用盾推你係咪唔會退?

晚晚都係到最刻一刻先走,結果係咩?比人打傷同比人拉既往往都唔係前線嗰班,一定係打/拉左d老弱同女仔先,點解佢地唔掉低前線走呀,係因為齊上齊落呀

唔係話情緒勒索,但請你諗番前線既作用先,當自己人都保護唔到,點同人打?況且根本我地無野可以突破防線

從來出黎遊行唔係為左打贏黑警,係話比呢個世界知香港發生緊d乜事,除非有軍事力量,否則呢個無賴政府唔會理我地班勇武既抗爭
同意
理解
總之前線決定我支持
最緊要大家平安
多誰你比我地了解前線諗法
你個名
首先講聲對唔住先
我完全理解你篇文
次次發夢我都有出 今日我都係前線有嗌兄弟爬山 BeWater
鄭重講聲Sorry

但我講呢個口號嘅原因係希望前線一個不也能少 因為你地就係我地嘅力量 每次都係靠你地先可以鎮守防線 甚至擴張範圍 真心尊重!所以我地希望可以有系統撤退 所有義士 勇武都可以平安回家 下次再嚟
加上香港而家抗爭已經唔係一次兩次咁簡單 係要用月來做單位 所以每一個前線義士都係我地要保護對象 少一個就真係少一個 我唔希望抗爭最後一個勇武都不剩

再講多聲Sorry
我睇完你篇文 已經完全理解勇武諗法 以後會慎重行動 亦唔會再嗌BeWater 希望出到嚟嘅人會自己思考。
最後講一句 不分化 不割席 不篤灰 !

最後最後再講多次Sorry
pusj
究竟果啲所謂「前線共識」係點撚樣com出黎?
Com完之後原來又唔撚係
咁仲點玩落去

(利申:已bookmark此post,永遠支持決定留守嘅真.前線嘅決定)
Respect
講翻今日發夢先
今日我企大馬路果邊
睇tg 見到朗屏果到好多狗黎緊 姐係前面
然後又睇到tg話南邊圍決定左730走
先會話730一齊走
宜家係狗都撚唔到,留低班人俾狗撚番轉頭。
如果啲狗出到嘅而家都出左
今日仲未出 即係我地仲有得行落去
假如未來有一日出 都唔會關呢個post事
要黎嘅總會黎

人權?狗識諗呢啲野就唔係狗啦
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞