重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
push
咁你地都識講前線需要和理非,需要back up, 見到和理非想走你仲唔跟住走又要屌人搞到前線冇back up?

你同挾持班和理非去陪你冒同一個風險冇分別,
唯一可能有機會嘅就係你focus返去五大訴求。

大把人認為元朗留冇用嘅時候,勢都唔係你個邊,你仲要逆流而上,咁你都咪怪後排呀。你都要唸下人地先得架。人地今日仲想去返港島走主線
推一推尊重前線決定,無論個人決定係走係留都希望大家識做留空間俾其他人做野 唔好拖佢地後腳
真心
幾時走自己決定
但唔好叫人走
respect
Support
光復香港.時代革命.五大訴求.缺一不可
其實唔明白點解次次遊行都要用武力收科,我明白前線有前線既睇法,但係次次都落人口實,宏觀黎睇我個人感覺唔係對運動太好,帶口罩,遮,盾牌呢種防護裝備完全理解,但係有人拎巴士站果碌石柱又有咩意思 , 你話比人打緊係要還手,唔通真係諗住打得贏?黑警果邊準備好曬,請曬外援著曬裝備,憑咩? 黑警要清場咪走lor, 現階段係抗爭運動,爭取更多民望,聲音,國際援助,唔係搞革命,勇武係黎保護自已人,你地幾時先明,唉
支持
過萬正皮
大佬好波!
完全明白 依家講清講楚好過第時再有分歧
明白晒
前線手足加油!
終有一日我地會贏 到時真真正正一齊野餐
push
明白了。
推!
Push
我覺得要睇咩地方,西環個次一早就叫人撤去中環做咩?警犬陣又未佈好,距離又遠,西環又多民居、內街驚乜?相反中環有乜優勢?
我無野講
其實唔割,最好衝的時間
係齊人後,有小型衝突後
先讓老人家和小朋友走先
人越多越好,但偏偏最激唔係呢個時間
(沙田)

尋日估計有28.8萬人
你想全部留到尾班車先至走?(條件3)
呢個唔可能囉!
不可能個個唔食晚飯等到午夜
最後兩三班尾班車,最多接到幾多人先?
諗嘢要諗埋隊友,為佢哋着想

最後走剩200人係都唔肯走!
頭痕呀!唔符合齊上齊落 原則

唔係今日講啦,當少過2000人
或者少過驚方在場軍力
1:1都無時,就要一齊散水

與時間無關,如果要安全咁齊上齊落
人數1:2 已經有危險,裝備差異太遠
下下見血是你想有的結果嗎?
現場判斷最客觀條件都係人數!

同埋上面定的撤離條件好易被對家玩!

如果港鐵預早一日宣告尾班車9點
你係咪咬佢食?9點前走嗎?

點解講 宏局觀,一直唔諗
定覺得臨尾200人足以對付班狗?
我唔想割,但唔該成熟成長吧

風險評估係保險狗的必修項目
而且要諗埋對家做乜
反之,對家一直有班冷氣指揮全日做評估
呢度輸人9條街呀!

好好諗返71衝完立法會,仲有3萬人時
夾都夾班勇武一齊走果下
跟尋日的分別
只有果日似樣做到齊上齊落安全撤離

長期鬥爭係咪下下等到尾班車?
冷靜啲定個安全策略,講緊人命黎架!
block我好容易,損傷係邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞