重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
支持前線做任何決定
推到2047
明白
其實橡膠子彈都係致命嘅
一開始都唔係好明 同埋前中後嘅訊息真係好唔流通 每次都係有人話前線話幾點一齊走 再問番前線其實跟本無人講過 次次幾點走都係後面啲人傳上去嘅

同埋想提番大家 一齊走一齊走呢句野係71嗰日出黎嘅 意思唔係set 個deadline 話叫大家幾點一齊走 係足夠多人嘅和理非係現場(即使唔衝都好) 做盾令到差佬唔敢清場 然後cover 到最後一個勇武走 唔係你叫個勇武同你一齊走叫cover 係你留係到用人數多黎cover 到班勇武話要撤啦 等佢地唔使人少時比人拉 可能你會話咁咪咩都聽晒勇武 請你相信勇武係有勇都有謀 唔會做令大家一齊送頭嘅決定 如果你唔agger 嘅 可以自己走先 但真係無需要拉大隊一齊走 如果你對勇武嘅策略有建議嘅話 可以落場同佢地一齊傾

落得場嘅和理非應該係同勇武嘅諗法同追求一致嘅 只係你無勇氣一齊去前面捱彈甚至被捕 你應該做嘅野係盡量cover 同支援佢地 而唔係叫佢地同你一齊走就係齊上齊落

如果唔係嘅話 你就唔好落場啦 因為你係嗰啲遊行完就應該番屋企嘅和理非(都係好重要嘅盾之一)

可能我1999 但我絕對唔係想分化 我只係想大家更理解勇武同和理非應該要做嘅作戰心態 大家更理解更有默契 回歸成場運動嘅初心 無論你係勇武 落場嘅和理非 遊行完番屋企嘅和理非 都請記住 兄弟爬山 各有各做 不分化不割蓆不篤灰 呢個亦係我地行到呢一步 比以往任何時候都走得更遠嘅原因
每次都見到有叫走,係咁叫埋隔離走,其實你要撤自己諗過走咪走囉,做咩用一齊黎一齊走呢句野,拉走晒其他人呢?
我正式宣佈 729係死線 730全民罷工
https://lih.kg/1374050
Push
認真討論
點解我地唔轉下個策略 轉打游擊戰
撚完狗 搞一獲泡 佢地又拉唔到人
但我地個拍拍蘿友走人
次次就係有班前線手足諗住守住守住
但其實咁我地手足會好傷
我地嘗試轉轉不合作運動嘅形式
玩到班狗氹氹轉 又冇人受傷唔係仲好咩?
幾唔認同都好
都要尊重前線
因為衝果個唔係自己
做好自己果part, 驚既就行番上行人路做啦啦隊
咁都驚既就返屋企睇直播

自己做到幾多就幾多
唔好懶好心, 叫人撤
因為咁樣同放低晒所有野, 除撚晒d gear行出去自首無咩分別
Totally agree
要瞄準運動核心,行動目標好清楚既情況下,守先會抵玩啲。
例如71衝立法會,目標好明確,大家自自然然會留低,唔會走。
但最近幾次行動,前線都有種戀戰既感覺,留守一個無意義既地方,就算警察唔清你,唔通最後又搭蓬佔領?
唔係你叫個勇武同你一齊走叫cover 係你留係到用人數多黎cover 到班勇武話要撤啦 等佢地唔使人少時比人拉

勇武肯一齊走咪唔洗搵人cover? 大家都無咁危險

利申尊重前線決定

係唔明白姐
就憑你一句 令差佬清場一次難過一次
我會繼續支持前線決定

但係有關第一點想問吓,本身今日發夢大馬路同安樂里都有差佬推進,而J出口同西鐵燒烤樂園都有防暴防線(雖然人數比較稀薄有突破嘅可能,但佢同Yoho轉出去係博愛醫院同一堆唔知咩村orz),而港鐵一旦停駛,同被完全包圍無咩大分別。

絕對唔係責備嘅意思,但係想問咁樣嘅情況算唔算符合第一個條件?
屌夠散水狗未呀 元朗得鐵路可以走 唔撚同港島四通八達 出面我唔撚會叫你地散 但元朗唔撚同呀 鐵路封撚左就係困獸鬥 撤 你好彩有人車你走 你唔好彩入左圍村比人打鑊勁既 唔理你好唔好彩再撤就係公路 荒山野嶺 我屌你老母 訓山露營呀? 西環叫散既我都會屌 但元朗班散水狗都係唔想你地出事先叫你散 依加猛咁屌鳩散水狗 說好的不分化呢?
明白了 辛苦你地
push push
睇直播見到有班撚人
忽然嚇中後排,話前線有共識要撤
等中後排撤左之後
再同前線講
後面既人已經撤哂得返你地
如果唔走就會比犬包抄

最後條線冇左
勇武拉既拉、傷既傷
連通向民主既路都冇埋

邊撚個再鳩叫散水唔該屌走佢

感謝前線付出
今日其實第一二點都有,元朗撤退路線少過市區,而且可能放白衫出黎打人(佢地唔會就力有可能永久傷害),應該早d走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞