跑馬地紙盒藏屍案, 好想知真相(2)

971 回覆
19 Like 4 Dislike
或者嗰度根本就唔係兇案現場

呢位量子嘅推測都幾合理⋯
如果陳彬彬係六點就接到電話,成件事已經可以唔同晒⋯
咁推落去根本當時班差佬就不斷改時間去推論歐陽係兇手
殺人犯殺左人仲咁多藉口,諗住上位

收皮啦
炳強
都有point
不過機會細啲

除非話早啲返去排話劇。
但照計實有其他人知。
咁又回歸返一個問題,有車車條屍返跑馬地,點解唔車遠D先棄屍?
死黑警老屈無辜

無意中睇到有人狙擊佢 果然係傻囝一名
見到十一哥 諗起呢單 點解無人諗過 殺人者 就係陳彬彬?
因為餅帶起爭執 錯手殺人 切乳頭 燒陰毛 再到搬唔得遠
首先假定兇手 一定係無車 而搬唔太遠 幾乎可以推定係女人
會咁心恨手辣切乳頭 一般男人應該做唔出

其實都幾可假定 真正兇手 非一個成年人
極有可能為佢同學 而且卞玉英身上有瘀傷
同佢無仇無怨 而只為色心 無理由要打佢
根本單案一定有內情 只係當年既黑警調查太片面
而且行兇者 稍為略施小計 已經輕易瞞天過海 而已
黑警做嘢,你話呢
歐陽炳強囚友對佢係咪冤枉嘅評價

https://youtu.be/soXjGLMhrEY

4:19開始
呢個都係口講口賠嘅姐
點知佢係咪9up
如果佢講嘅野係真,你都可以選擇信歐陽炳強係冤枉嘅啫,冇話畀人冤枉唔可以咁講嘅
係唔係根本冇人會知,外國都有啲案例係差佬辦事不力想草草了事,若干年後先畀後輩翻案追究。
但呢班當年辦案嘅人若果真係老屈歐陽炳強,會唔會淨係得呢單,可能係亦可能唔係,又或者歐陽如片中人所講唔係冤枉,我地只可你有你估我有我估,但冇資格話人地一定係錯,自己一定係啱,因為所有講法都只係50/50。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞