跑馬地紙盒藏屍案, 好想知真相(2)

971 回覆
19 Like 4 Dislike
其實係咪40次就撞得中
定轉於40次先撞得中
屌,你一開頭都喺度幫d content farm講啦
仲有兩個post大把人資料錯
你仲要quote個第一句已經錯嘅資料話分析得好,好撚好笑呀屌

仲有,我由頭到尾都係屌緊殘體content farm
邊有洗人腦?都係大家分析
正如我都係咁講仲有唔少疑點
我都有話可能係佢包庇真兇,或者有人趁佢走先返去收屍,又唔見你講?

同埋你搵到個judgment咪放出嚟囉
扮撚晒嘢做乜鳩啫
啫係我錯資料就唔得,你攬content farm.又得
的確,除非有實質證據證明歐陽有能力破解鎖,否則上庭鳩up無可能受理

照理辯方會針對呢個point,而控防又點樣提出證據呢?
呢款我未解過
youtube應該有片教人解
呢款係咪就係謝安琪絲打講嘅中學雞locker鎖?
係,所以呢點應該唔太重要
正如個法官都可以推測一個渣晒成間鋪匙嘅人
知道工場密碼絕對唔出奇先
所以真心唔覺得所謂唔知密碼係疑點
佢偷睇又得,聽聲試密碼又得,本身知但死唔認又得
另外,有D source話係普通鎖頭,有D source話係密碼鎖,呢個有冇更可靠資料證實到?
其實如果兇手有受傷
指甲內應該會搵到皮屑?
但冬天我諗正常會著長袖衫?
呢款鎖,我用過,通常係 三組數字組成
而開鎖方法係順時針扭 之後逆時針 再順返時針
例如 30 15 20
就第一下順時針去30 逆時針返15 再順返去20咁

要聽聲破呢假鎖100%冇可能
屌,佢自己咪又係斷鳩估
撚知佢用邊隻鎖咩
你上個post冇睇到?
CACC 528/1976嗰份judgment?
同埋,我唔係屌緊你
純粹見你用幾個特定論點去loop
似係催眠自己咁
我好奇想知係邊個俾呢幾個point你
1. 貝亞唔會犯錯
2. 歐陽炳強係高智力變態仆街
3. 卞玉瑛好靚女,死咗好唔抵
其實如果兇手有受傷
指甲內應該會搵到皮屑?
但冬天我諗正常會著長袖衫?
我估係我前面post過類似呢款
其實係咪40次就撞得中
定轉於40次先撞得中
呢款我未解過
youtube應該有片教人解
呢款鎖,我用過,通常係 三組數字組成
而開鎖方法係順時針扭 之後逆時針 再順返時針
例如 30 15 20
就第一下順時針去30 逆時針返15 再順返去20咁

要聽聲破呢鎖100%冇可能

其實我睇返上個post死者的相
死者真係普通樣 唔算靚女
犀利,聽日即刻上網search
唔可以咁樣去猜測疑犯知密碼
如果個官,或陪審團被引導去咁諗
上訴已經會打得甩
再討論點破解密碼鎖都好無謂
再講以前年代嘅人好鐘意將有關數字嘅資料用筆mark底係本簿到 包括電話no 好多公
司都會有本類似濕尻簿
一黎以前冇呢家咁先進可以用電話記底 二黎做個record

安美間公司咁細 本濕尻簿可能比歐陽見到 可能又比佢試到簿入面果個數字就係工場密碼啫
佢地調查嗰陣都有提及過死者有掙扎過,有機會會傷過兇手嘅手
點解被告知道密碼唔出奇?
佢從咩方法得知密碼?
本來好似講緊歐陽有冇入過,講講吓就變左研究密碼鎖
3你屈鳩我
我話佢無做錯死咗唔抵,唔關靚唔靚女事
你屈夠我未?

靚女係針對歐陽話條女唔靚呢個點嚟(疑似)想否定殺人動機

如果我信1,我就會信晒1979佢口述嘅嘢
咁就更加唔使討論

2係我總合報紙資料、貝亞、睇返歐陽經歷加埋自己判斷,我冇話歐陽本身變態,一早講佢切lin可能係為轉移視線;之所以叫佢變態佬係因為佢真係切咗lin (咁當然仲有疑點啦)

我都係嗰句,我係based on認為佢有罪嚟再分析疑點,同埋一開始偏激咗,仲有篇judgment我會再睇清楚
咁我諗比人cool頸冇人會唔掙扎
但係冬天就未必會傷到兇手
反而應該會留低一堆衣物纖維係指甲?
所以我之前提出過
嗰2百幾條纖維係咩種類?
會唔會係兇手留低
指甲嘅纖維係指向歐陽嗰件西裝
呢個又要loop返去獨特性嗰度,係謎
唔係講嗰7條
係除左嗰7條
其他係咩纖維?
其實我第一次睇呢個post(1)嘅時候第一個諗法係佢會唔會俾人指使佢嗰日要著嗰度老西去返雪糕屋
殺人係預謀而唔係意外
嗰陣冬天,1970年代嘅香港嘅冬天好凍㗎 應該都係著長衫㗎喇

我之前估過,佢著blazer加入面是但一件衫,佢入面件衫因為唔值錢比佢掉咗唔出奇,但blazer太貴佢先留低

269條纖維,一定有死者自己本身嘅衫 (比人掉晒查唔到)、兇手嘅衫 (亦都好大機會掉咗)、有機會其他人嘅衫,加埋件blazer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞