跑馬地紙盒藏屍案, 好想知真相(2)

971 回覆
19 Like 4 Dislike
如果係咁的話歐陽一定記得係有人叫佢咁做
不過其實日頭做政府工 所以著西裝更合理
呢三個數字唔需要mark
就算唔記得,都可以問另一個技工
但歐陽去問就一定會俾人懷疑
因為佢係唔需要知密碼嘅人
而且,真係有mark低嘅話
就要將呢張紙呈堂
冇嘅,就同上面話佢可能識爆鎖一樣
缺乏證據支持,會上訴打返甩
日期 : 1974年 12月 16日
氣溫 : 14.2 至 21.8 攝氏度
雨量 : 0.0 毫米
陽光 : 7.9 小時

日期 : 1974年 12月 17日
氣溫 : 16.2 至 23.1 攝氏度
雨量 : 0.0 毫米
陽光 : 9.8 小時

http://www.hko.gov.hk/cgi-bin/hko/special_result_c.pl?yyyy=1974&yyyymm=12&dd=17
影相跌3成係基本
嗱不過呢個題外話啦
唔想比D判官又話我9up

報紙有寫佢樣貌娟好、垂涎美色,同埋瓜子面 (公認係靚嘅面形),但始終主觀嘢,我唔評論咁多啦

不過重點唔係呢樣,係點解歐陽要咁樣講 (又loop過 ) 先唔講佢好撚冇口德
而陪審團睇完相就一定唔會同意死者唔靚→冇犯案動機,個女仔就算唔靚都唔會係樣衰到冇犯案動機嗰隻囉
做個參考
就算有獨特性,
西裝始終係身外物
任何人,包括歐陽生都係有可能著嚟行兇
應唔夠力做決定性證據
咁我真係想講俾你知
因為我留意到你每次開始有動搖時
就會拎返呢幾點出嚟
心理學上係自我催眠行為
包括你口中嘅變態佬,都會用呢種手法
去催眠自己,消除動搖,令自己繼續確信
你不自覺地用呢個方法,係好危險嘅事嚟
哈哈 好嘢喎咁樣搵到

不過 夜晚溫度就一定係最低
加上返雪糕鋪咁多冰櫃
14度著長衫好正路
加上嗰陣冇咁多高樓,冇熱島效應
個體感溫度會冇咁高

諗起以前中學雞,15度已經凍到仆街
咁你要留意返歐陽都只係睇相判斷

咁死者真係唔靚
唔通唔靚都要話靚咩
係咪男人睇女人同女人睇女人唔同咋?
咁被告又冇話佢樣衰wo?
我相信好多都搵唔到
你都唔會無啦啦俾警察搜屋啦
歐陽件西裝,係因為已經指定佢係疑犯
出晒warrant搜屋先搵到
所以有source話歐陽有提出過疑點話佢會除低件blazer擺喺入面,唔能夠排除有人著住嚟犯案喎
當時資訊唔發達
科學鑑證應該只有小數知識分子先會知
除非劇集有拍過相關題材
好難想像到會有人專登著住佢件外套行兇
我上個post解咗,我記得你都有回
佢真係要誤導陪審團嘅話
大可以話自己係gay佬
佢話唔靚,純粹係個人審美角度
因為,我都覺得佢老婆靚啲
當年警察搜屋要人批准?
74年真係要老一輩先知
gay佬有老婆仲要有仔女
我會覺得佢講大話
靚唔靚真係好主觀
佢睇相定真人 冇人知
而如果死者真係成日去食雪糕 (多名同學朋友唔供證實)
佢再自稱從來冇見過死者 已經好令人懷疑了
佢收360蚊返四個鐘 照計就應該至少返5日 (份報紙話佢返足7日)
如果女死者真係熟客,佢話未見過真係好難相信囉

再,我諗佢靚唔靚都好,都唔應該咁樣講掛,啫係前排me too案,如果被告W.H.講返同一句話事主X唔靚所以冇動機,你估D人會有咩反應
搞gay同結婚兩回事
結婚可以係世俗眼光+家人要求
要知道,當年社會思想冇而家咁開放
真係gay而又娶咗老婆嘅為數不少
話自己係gay佬 有人信先算
都生咗件,老婆仲大肚

仲有,老婆靚都冇用,大咗肚冇得搞,咁樣已經曲線證明佢有性需要但無得洩慾

---
嗱講明先,呢d真係題外話9up,唔好又判官上身屌我乜乜乜,好撚煩,大家都係討論,有立場有幾咁奇,一定要企中間先傾得㗎咩,我又冇好似文翠珊咁屌鳩D反對者
其實,我唔覺得X小姐靚
只係運動型,有氣質
“歐陽炳強夫妻恩愛、有一女,妻子懷孕;任職政府文員,職業穩定;與受害人不相識,找不到確切的殺人動機。”
wiki寫
似乎冇話過唔靚所以冇動機?

“而如果死者真係成日去食雪糕 (多名同學朋友唔供證實)”
邊到有寫?

“如果女死者真係熟客,佢話未見過真係好難相信囉”
有冇講死者通常咩時間去食?
有冇指定係夜晚的安美雪糕店?
gay佬同老婆扑到野?
你屌唔屌到個男人?
我真係唔得
我已經講咗唔係判官上身屌你
你係唔係冇睇返
我係擔心你自己不自覺催眠咗自己
所以呢個咪睇人可信度囉,睇法官接唔接納囉
你講係可以講,但都要令人信服
正如佢老婆嘅不在場證明無效,唔代表佢老婆本身唔可信,只係由老婆提出人哋唔會信服咁解
X小姐好撚豬添,仲要有氣質我真係笑撚咗 (講笑)

我意思係,講呢番說話,條女靚唔靚都好,都唔到你喺庭上咁樣講掛…完全inappropriate
當年同今時今日唔同
就算gay佬都一樣要傳宗接代
唔得都要屌到得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞