跑馬地紙盒藏屍案, 好想知真相(2)

971 回覆
19 Like 4 Dislike
我覺得即時問返眾人嗰日有邊有冇返,一定問到→再重點查同樣缺席嘅人

啫係以前中學成日班主任都成日問琴日邊個冇返,成班同學都會記得,只係隔一日,唔係好似查雪糕鋪咁隔勁耐先查到

死者冇人緣問題,所以可以合理估計唔會成班友夾埋一齊屈佢/隱暪
如果有一個合理案發地點都得嘅
食完飯打完電話比人夾去後巷殺?
如果你係女
我就明點解你覺得佢唔正常

比鬼嚇/比人勒索/私刑/扮犯索佢/故意激嬲佢
冇做過點會驚勒索?
冇做過你扮犯都唔會索到料啦?
唔怕鬼嚇有咩問題?
面對私刑我地應該用咩態度面對?
故意激嬲佢即係點激?

如果綜合私刑同激佢的角度去睇
我覺得佢係擅於忍受
當年你燥底屌警察 還拖
你嫌命長?
痴線,咁都唔嬲唔還拖唔都唔叫心理質素高
啫係唔好話驚唔驚
你下下咁樣包拗頸唔得㗎喎
笑,你比人打整古/嚇鬼電話都唔燥得?
佢係抱住先入為主嘅角度
上嚟睇下有冇人可以挑戰到佢
當佢開始有動搖
就會重複佢嗰幾個主觀論點
1. 貝亞咁叻,唔信佢信邊個
2. 歐陽炳強係條仆街
3. 卞玉瑛靚女,歐陽話佢唔靚係唔尊重

巴打你睇耐啲就會發現
佢唔係成日發作,要有少少對歐陽不利
佢先會突然亢奮

佢先入為主,根本唔需要入嚟討論
因為歐陽炳強一早已經判咗死刑
有冇執行,事後有冇特赦
有冇因行為良好放返,係同案情無關
呢個post由始至終都係搵真相
唔持平咁去睇件事,已經唔會搵到

我就唔會再留言
一嚟心淡,自己努力搵到嘅料俾人利用嚟自high,已經冇動力再搵
二嚟,事實上已經冇乜料可以再爆
你平時好易燥好衝動?
件案個真相係點都冇人知,大家就算搵到咁多所謂證據咪又係都係估估下,見條傻閪係咁屌D唔信歐陽炳強係兇手既人,覺得呢條友一係就卞玉英親屬,一係就short既
我有話佢心理質素唔高咩?
可能我自己講過都唔記得
我只係覺得冷靜係正常 唔冷靜都係正常
點解一定要有指定的情緒反應先係正常?
唔洗理佢,直接block
我上個post就係冇直接block
搞到忍佢唔住嘈交,俾位佢入
呢啲人最好直接block唔好俾佢知

btw, 講返單案
巴打有咩想知嘅都可以問
前幾頁有位律師巴打
樓主本身都識人做法律界
應該可以繼續搵到料
其實佢一開始d留言都好正常
但之後越來越偏激
利申:冇立場支持邊一方,想繼續睇大家理性分析
我喺度逐隻字研究緊份judgement,希望可以睇到一啲我地未曾討論過嘅疑點或者係睇吓當時專業人士點描述啲證物。
Btw其實我見到本來認真討論無啦啦又嘈真係都有啲心淡,但我暫時都冇諗過放棄推敲其他可能
所以我先懷疑佢俾自己啲偏見催眠咗
佢要繼續係咁都冇辦法
冇人可以幫到佢,只有佢自己醒覺
唔好再討論佢,世界上越多人討論佢
只會令佢覺得自己越似猶太人
你係咁問問問 問到我好煩
又話咩幾時有講幾時冇講 你唔識追返post嚟睇㗎咩
已經比嗰兩隻嘢搞咗咁耐 放過我啦
你有冇講我就唔撚記得 淨係知我講親佢心理質素高/冷靜 你就係撚咁jer 9住我 (尤其係我已經收回佢高智力呢個點) 好撚柒煩呀仆街

btw心理質素高唔係冷靜?英文都係composure

都有可能係我搞錯咗冷靜呢個詞點解嘅
巴打加油
可以嘅問下你識嘅法律人士
睇下仲有冇機搵多啲法庭文件
唔好放棄呢個post呀
巴打唔好研究呢個病人啦
佢催眠咗自己好耐
啲偏見唔係咁容易放得低
越研究佢,只會令佢覺得自己被迫害
佢肯轉term算係有少少改變
唔會放棄,我會繼續mon住
唔係好識英文所以我都盡量唔用英文
同埋我覺得心理質素高同冷靜唔同
冷靜係形容一個人外部情緒 即係表現出黎的情緒
心理質素係形容一個人內部的心理狀態
心理質素高的人會表現出冷靜
但冷靜又唔代表佢心理質素高
我覺得一個心理質素高的人喺任何時間都唔會表現出驚呢種情緒
當面對突如其來發生的事都可以冷靜應對
-----------------
然後我參考返Wiki發覺我講的野好似係錯
冷靜意指面對任何事物能處變不驚,並且能在短時間內分析事物,作出有效的判斷或作深入的理解。它是人類的一種行為模式,在行為智能方面屬理性範疇。
冇所謂啦
佢唔係好似文翠珊咁亂屌人就得
你刺激到佢就好難講
有啲人幅牆起得好高(已有嘅偏見)
要佢逐塊磚拆返係要啲時間
預撚咗條content farm傻鳩趁我block柒咗佢就會繼續屈鳩我

又話唔會回應我,結果又咪陰d 陰d出嚟屈人
一撚早睇穿佢 上個post罵戰都係因呢條賤種而起
呢D賤種引戰狗就係垃圾
扮到幾清高都冇用

我就不嬲係嗰D你唔屌我就一定好聲好氣
你屌我中point我都會認衰
鳩屌嗰D我就唔撚會同你客氣

所以我先唔明點解條友咁多嘢都可以咁冷靜
不過算,我block咗佢唔會再喺佢身上浪費時間,條友除咗攬content farm同適當時候扮中立,然後間唔中凸個龜頭出嚟引戰,呢件屎忽鬼真係世撚界級
嗱。。。我反而係擔心自己中文差 所以都唔敢同你撐到恆

既然你都話你錯,咁啫係唔係我錯啦
咁你唔好再jer住晒喇
我偏激 我有立場 唔代表我一定錯/唔肯聽人講嘅,係我就唔會咁有耐性玩咁耐,下下紅大字開技得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞