跑馬地紙盒藏屍案, 好想知真相(2)

971 回覆
19 Like 4 Dislike
係雪糕店有後門
暗示咪得 佢依家都喺度暗示啦
你唔覺可疑?
紙箱有張報紙 已知來源係雪糕店
警察竟然唔查點解雪糕店的報紙會出現喺紙箱
我唔覺得一句傻鳩可以解釋到警察的行為
所以話呢,有啲人屈人真係唔洗本
佢完全都唔知咩係假釋條件
就話人幫歐陽講嘢
有睇返上個post都知邊個偏激邊個引戰
唉,唔想再評論,努力搵料換來咁樣俾人屈
最慘,佢講嘅content farm我完全都唔知係咩嚟

你覺得警方同雪糕鋪夾埋做鳩歐陽?
絕對有可能
但想知雪糕鋪咩料

然後想再loop一次,
究竟個咩花家姐做咁多research
點解佢個推測會離撚譜到咁撚樣
emoji名係絕版
唔改啦
就算佢有冇做,條友咁有吉士就02年出冊就直接開記招話自己被屈啦,人都出咗嚟都仲要縮龜

去到14年先出嚟攞尾彩話自己比人屈,又唔知點解咁多殘體content farm撐佢冇做

條尾彩狗同米水狗真係冇撚分別,唔怪得係都要沖出嚟屈鳩人
佢咁夠膽講明話自己冇罪, 已經違反左假釋條件, 要即使返入去坐
所以話呢,有啲人屈人真係唔洗本
佢完全都唔知咩係假釋條件
就話人幫歐陽講嘢
有睇返上個post都知邊個偏激邊個引戰
唉,唔想再評論,努力搵料換來咁樣俾人屈
最慘,佢講嘅content farm我完全都唔知係咩嚟
假釋條件係5年呀柒碌
過咗5年無法律約束力

你睇返上面先啦
有人話點解佢唔一放出嚟就開記招翻案呀
明顯唔知假釋條件啦
好難講
但既然有個唔合理的地方就應該考慮下其他可能性
因為佢直頭錯到連工場必然係案發地點都唔提
而且仲有好多唔合理嘅位
我都已經解釋咗好多次

我覺得如果佢推測係好似上面咁講
有人預先殺人,再等歐陽收工去後門收屍
咁會make sense好多
歐陽好撚識食
佢地一開始唔知張報紙係雪糕屋嘅?
係佢地去雪糕屋調查先發現到份報紙冇左嗰頁係屍體上面嗰頁
已經 block 左
睇危險人物本書所有"證據確鑿"都有合理疑點

例如衫上纖維, 跟據書上所寫係屬於一件工作服,而該工作服平時就隨便掛起雪糕店,即除歐陽外亦有可能其他人拎到

另外專家證人係庭上亦承認該纖維並非獨一無二

最主要既證據都咁多疑點,所以呢單案過左咁多年都仲係咁多爭論
hi ty
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞