做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
唉屌岩岩先見到footlocker個網
見到對nmd 想買 轉頭開個ac 就無哂碼

用上面個方法,個網址對準nmd
早6年前係ASOS買野買到比左個VIP CODE,個折做得再低D
之後見到D代購扮無VIP CODE收貴人地賺錢
果時搞到好想做埋一份

而家你都可以,幫人買完3個月先賺到錢做唔做

想知D每月開支要幾多到?
我睇法係覺得依家太方便
代購基本上變成幾間鬥平,無咩肉食
想睇下你點睇前景

我既意見係繼續落去必收皮
我每個月開支4皮左右,但我呢d唔可以作準

人手需求係點?
老實講水貨市場係不滅的
但到左呢刻係時候要轉型
我都有諗過做
但一定唔係依家既形式
成本好高,水位又低

而家唔好做,老實講,ig太多白痴直接拉低水平,香港人好多都識用代運,因為原理同集運一樣,你要走水唔係唔得,但一定好辛苦同要好有眼光,仲要食到第一水。
我有個朋友做hello kitty成個日本既sanrio都幫襯過,係,一開始好好境,但慢慢發現你賣到既野人地都賣到,人地仲突登賣得平過你,然後就會有該死既客問你點解隔離平d。

一個人開一間油站做生意好好,唔知點解香港人硬係要係隔離開多n個油站搶客而唔係開餐廳一齊搵錢。

除非你某d地方有優勢吧

轉型就靠賺第一水為主
將第一水既做到最大
賺完之後再考慮KEEP唔KEEP住做多幾水
但成個形式變成以搵新產品為主
老實講代購下個形式似SEARCHING C咁
賣創新產品,有諗過去KICKSTARTER搵D特別野傾個價番黎係香港賣
呢樣幾得意
問題係風險好大
試過買完間野破撚左產
白白無左幾百蚊

的確係,所以有人問我好唔好做我都擰頭,巴打的確有藍戰士dna,諗野好聰明。而家先創業都唔知搞乜好

有IDEA,身邊無人明
難得有業內人士傾下
想問你當年點跳出個心理關口創業?
同埋當年幾多歲?

命運黎既,當初去左新加坡做野,唔想做一世會計師所以走左,臨番黎時諗點將大陸野運去新加坡,而家變歐美去香港,兼職變全職,當年25,26左右

藥妝咁輕都要路數 而家個生態應該係你自己去日本執啦係咪?

搵唔到平價貨
第日想做大佢應該向邊個方向埋手?
巴打有無指教

飽和仲想做大... 我諗第一樣野應該係諗點hold到一班見價靚即走既客吧

長遠唔好再自己走藥妝,我識人係日本藥店做sales,佢半個半地人,識周圍買野兼有折,見佢東一間西一間咁買法不如都係算啦

當年識佢時我就係嘗試遊走日本東京大阪做現場代買既其中一人

巴打可唔可以介紹下🙇🏻🙏🏻
唉屌岩岩先見到footlocker個網
見到對nmd 想買 轉頭開個ac 就無哂碼

用上面個方法,個網址對準nmd

想問下個ac 地址果d鳩填都係無影響
到時都係比番集運或代運個地址佢?

藥妝咁輕都要路數 而家個生態應該係你自己去日本執啦係咪?

搵唔到平價貨
第日想做大佢應該向邊個方向埋手?
巴打有無指教

飽和仲想做大... 我諗第一樣野應該係諗點hold到一班見價靚即走既客吧

長遠唔好再自己走藥妝,我識人係日本藥店做sales,佢半個半地人,識周圍買野兼有折,見佢東一間西一間咁買法不如都係算啦

你要我介紹呢個人? 得係得但搵佢做乜? 合作? 因為都算叫識
你做歐美日代購
咁當地幫手接貨D人係自己本身識定點?
人脈呢個問題對我呢D見識個世界既人黎講好難
想知你係點建立你既網絡?
你做歐美日代購
你做歐美日代購

做咁多年唔識都變識啦
英國美國我識人地公司director
日本我有朋友直接幫我接貨

時間吧,仲有貨量,日本我無時間深究,不過我有個妹係日本做野,所以其實係我有無心同放唔放心搞大

你要我介紹呢個人? 得係得但搵佢做乜? 合作? 因為都算叫識

同你朋友傾下,睇下有無得提供貨源做大佢
我人係外國可唔可以教我做
係歐洲寄一個gip番黎香港點樣又平又安全
小弟係英國讀緊書 想做下代購賺下生活費 應該點入手?
唔答公司名,唔賣廣告,但可以教你點買,點買得平,點買得抵,點買得到。

主打美國英國日本
得閒會一次性答

要點搵客源番黎 用咩平台好
美國買野成日唔收香港卡爭埋block 集運地址 點攪?
想問點解我搵代購公司係日本訂隻手錶
點解成個月都未有

同你朋友傾下,睇下有無得提供貨源做大佢

點為之做大? 一個星期走兩三箱但每件賺幾蚊叫唔叫大
我人係外國可唔可以教我做

你要做代購? 有好多強國人人在外國都係好似你咁諗,佢地去淘寶開店,你可以效法下,唔洗諗開ig 或fb page過時了
係歐洲寄一個gip番黎香港點樣又平又安全

搵代運試下? 搵間收實重既試下

英國,幫下落去outlet幫人買下名牌應該有得諗

Outlet D款
點解成個月都未有

可唔可以解答我
唔答公司名,唔賣廣告,但可以教你點買,點買得平,點買得抵,點買得到。

主打美國英國日本
得閒會一次性答

要點搵客源番黎 用咩平台好

呢個係一個連做it marketing既人都答唔到你既問題,佢地話一日無一樣野取代ig同fb,你所問既問題都唔會有答案,點解而家做生意鞋左,最難就係就算online media強如fb ig, 個reach 而家太低,變左鬥金錢遊戲,門檻太高,贏既都係名牌,同為左消費者體驗犧牲fb page既人,想當年我開page 求其吹句水全世界都見到,而家算把啦

利申一年前同it 界巨頭問過同一個問題
美國買野成日唔收香港卡爭埋block 集運地址 點攪?

用paypal再唔得既話用美國debit card,轉集運公司,再唔得你要放棄了

Outlet D款

偶有靚款
點解成個月都未有

可唔可以解答我

我唔答公司野wo
純分享,你想我點答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞