做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
代運係點運作 我想係歐洲寄行李去香港點先最平

代運= 搵一間平既AGENT做中轉站, 幫你寄野
留名學野,想買好多好多抱枕,但係又貴又麻煩,阿馬遜唔運,畫師唔放阿馬遜,唔想食代講差價 見過對緊6-7,竟然仲夠膽死收對9-10

你自己買唔到,有代運地址又訂唔到,得返代購又話人食水深 邊有咁著數既事

如果真係咁難買, 10算唔係食水深啦
一單代購兩邊溝通仲要等運埋先叫完成交易, 賺得你幾十蚊邊有人肯做

其實係既,又有租又有人工不過我習慣了

覺得差價大,冇諗咁多野嘛

btw,創業巴,係咪係亞馬遜冇直運果D全部都可以代運?同埋想知日本有D畫師話唔運國外,係咪都可以比個代運地址佢然後運過黎,代運係咪冇代購咁貴?

有冇直運都可以代運, 直接同個畫師DEAL, 當然你可以呃佢話唔會運出國
代運當然平過代購, 因為係你直接同個賣家DEAL, 代運只係負責收貨, 寄貨, 唔會幫你做任何溝通
創業巴可否CHECK EMAIL
留名學野,想買好多好多抱枕,但係又貴又麻煩,阿馬遜唔運,畫師唔放阿馬遜,唔想食代講差價 見過對緊6-7,竟然仲夠膽死收對9-10

你自己買唔到,有代運地址又訂唔到,得返代購又話人食水深 邊有咁著數既事

一單代購兩邊溝通仲要等運埋先叫完成交易, 賺得你幾十蚊邊有人肯做

btw,創業巴,係咪係亞馬遜冇直運果D全部都可以代運?同埋想知日本有D畫師話唔運國外,係咪都可以比個代運地址佢然後運過黎,代運係咪冇代購咁貴?

有冇直運都可以代運, 直接同個畫師DEAL, 當然你可以呃佢話唔會運出國
代運當然平過代購, 因為係你直接同個賣家DEAL, 代運只係負責收貨, 寄貨, 唔會幫你做任何溝通

唔該哂巴打 我近排開始返工有錢就身痕
點申請美國卡或PayPal Acc? (香港人 未去過美國)

你點樣入錢落payoneer 佢唔比我自己入錢比自己

我都係由零學起,有心唔難信我,有google神

咁請問下係要學邊隻
我學生哥唔知由邊到入手
讀緊既又同呢方面唔關事

如果你係純開單之類,可以開下用excel ge marco 寫自動程序,配合簡單既vba程式可以寫到好多野,我當年初學都係咁
try google marco

多謝巴打解答
呢方面既野我可以係邊到搵到更深入既資料, 或者呢方面既範疇係點稱呼

search vba excel

大部份都得~ 無咁貴囉可以
單睇呢個POST原來都仲好多人未識自己代運 高登仔都唔識, 何況D C9 MK仔, 所以呢個市場應該其實仲有得做既

唔識既就唔會識,識既就係識
創業巴可否CHECK EMAIL

ok
點申請美國卡或PayPal Acc? (香港人 未去過美國)

美帝credit card, 無可能
美國paypal account去淘寶淘

你點樣入錢落payoneer 佢唔比我自己入錢比自己

網上好多教學,我以前用paypal... reg 呢限debit card,而家好似唔得
http://m.reebok.co.uk/instapump-fury-sp/AQ9800.html
巴打 要點寄番來香港同點寄最低

代運,但可能要用我教既轉postal code大法

巴打會唔會幫手代購
https://www.paragonsports.com
呢個網站有冇方法用代運?
Billing address 只可以填美國地址,試過用代運倉地址就cancel order
用PayPal 又要美國account

定係要代購先得?
有冇方法係可以申請到美國既信用卡
http://m.reebok.co.uk/instapump-fury-sp/AQ9800.html
巴打 要點寄番來香港同點寄最低

代運,但可能要用我教既轉postal code大法

巴打會唔會幫手代購

我唔想係度賣廣告做唔做到你生意睇緣份啦
https://www.paragonsports.com
呢個網站有冇方法用代運?
Billing address 只可以填美國地址,試過用代運倉地址就cancel order
用PayPal 又要美國account

定係要代購先得?

搵代購都未必得,patagonia 2年前開始封地址,要美國私人地址..呢d我唔會做

就算果邊讀書都只係申請debit card,多謝拉登啦,911前可以亂申請的
各位新年快樂

就算果邊讀書都只係申請debit card,多謝拉登啦,911前可以亂申請的

未夠18得唔得
代運=自己搞掂哂所有野
代購=有人幫你搞掂所有野,或者有埋售後

代運同代購本身無衝突,而代運亦都唔會取代到代購,正如上面好多所講,好多無美國私人地址/信用卡係訂唔到。搵得代運就唔會係代購既target,搵得代購就未必想浪費自己時間去source平野,始終代購會informative過代運。

未夠18得唔得

緊加唔得啦
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0195JC9D2/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1485586745&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=cp1200&dpPl=1&dpID=41aOG9uSZvL&ref=plSrch

想問呢部相片打印機,直送香港定搵代運會平啲?佢寫free shipping 係free ship to HK嗎?
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0195JC9D2/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1485586745&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=cp1200&dpPl=1&dpID=41aOG9uSZvL&ref=plSrch

想問呢部相片打印機,直送香港定搵代運會平啲?佢寫free shipping 係free ship to HK嗎?

唔係,free shipping to us only
巴打 我想係foot locker 到訂鞋
但係屋企地址太長填唔曬
可以點
利申:第一次係外國訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞