做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
如果我要運特別鞋款波鞋同T-shirt去香港.

Let say 10 對鞋10件t shirt 咁.... 想問巴打我應該用國際郵寄定代運比較平??

有冇邊間代運覺得服務唔錯可以推介下?! Thanks!
創業巴打可否指點下,美帝可以點開始創業?

e.u即係歐洲?

是的

唔搵代運試下

咩叫代運 我一陣試身 試試佢
係alpha 睇岩件野
直運平 定 有其他更平方法?
定去其他網搵呢件野?

alpha = alpha industry

記住subacribe 佢news letter, 有85折

我知 所以想問下 點買先最平?我見官網運過黎香港要2個星期 $2xx運費
如果係amazon買 會唔會平d? 定代購平d
超高質post👍偉大!
長住日本,熟日本。而家係到做緊野,想揾partner一齊做。

一開始可以點做?

如果自僱係上門補習or教樂器呢d冇成本既服務提供 只有收入 係米唔洗填公司支出

係做呢d點會申請br呀

都係想要張稅單申請按揭姐

自僱法例上都要申請BR的, 但一年唔過12萬就當自己打私人工算啦
稅單你有收入就可以報架啦, 差在係報利得稅定薪俸稅, 定你依家逃緊稅? 係既話盡快報返, 小心抽查中要坐花廳

利伸: 手作仔網店, 月搵4-5皮

創業人巴打你開左幾年? 係咪一CHECK就要比返7年佢
多數幫襯開t_plink, 自己集運, 但佢今年奶哂野 BTW, 今年好似好多間都出事, 係咩玩法?

香港做生意唔好太傻豬
分清楚咩係收支平衡 咩係逃稅
你清楚成個過程就知有d玩法係無敵

利伸 做同稅局追稅組
超高質post👍偉大!
長住日本,熟日本。而家係到做緊野,想揾partner一齊做。

一開始可以點做?

有無日本信用卡?
有無地方收貨?
一日願意用幾多時間?

無人搞又想試下可以搵我既
不過唔好太大期望 我係終極細鋪
德國amazon買dyson唔肯直接寄香港
仲有乜辦法可以免到tax?

呢個無,蝗國人買到人地禁運

😭😭
DKLM,咁唯有捱貴嘢
依度都好多人想創業做代購
我都想左好內。唔知點入手
依度可以組團人搞都得
超高質post👍偉大!

一開始可以點做?

有無日本信用卡?
有無地方收貨?
一日願意用幾多時間?

thx
有齊。
慢慢傾下,了解下👍
超高質post👍偉大!

一開始可以點做?

有無日本信用卡?
有無地方收貨?
一日願意用幾多時間?

thx
有齊。
慢慢傾下,了解下👍

你email聯絡方式比我呀
其實而家開始做韓國g-market代運仲有無得做
買日本野用邊間好
追哂post
姐係美國網ban 集運地址既話基本上都唔會買到?
例如 sephora, tarte 果d
postal code 應該唔係個個網得
因為我見我入postal code 佢自動就知道係邊個city 同 state 咁
tarte cosmetics 唔送香港又ban晒集運地址
仲有咩計買到佢呀

係味一定要係佢度買?

佢有啲得官網有貨 有啲就好似可以喺sephora買 但sephora好似都係唔送hk 是咪無計
搭單問
想買野送比男朋友
外國有無咩男士用品上網買係平過香港買好多
銀包啊錶啊咩都得
咁eBay 點玩法先最平
見運費每件都成一百蚊
另外NBA卡點買先平
有冇教學
想問下 平時係kickstarter 集資完啲產品可以點團購? 平時見有啲網賣果啲科技野或特別既產品可以點入手? 係同返間公司傾?會唔會因為我細間而唔俾我賣咁架?
係alpha 睇岩件野
直運平 定 有其他更平方法?
定去其他網搵呢件野?

alpha = alpha industry

記住subacribe 佢news letter, 有85折

我知 所以想問下 點買先最平?我見官網運過黎香港要2個星期 $2xx運費
如果係amazon買 會唔會平d? 定代購平d

MLTD 早前用code減到USD90.99
留名

如果自僱係上門補習or教樂器呢d冇成本既服務提供 只有收入 係米唔洗填公司支出

係做呢d點會申請br呀

都係想要張稅單申請按揭姐

自僱法例上都要申請BR的, 但一年唔過12萬就當自己打私人工算啦
稅單你有收入就可以報架啦, 差在係報利得稅定薪俸稅, 定你依家逃緊稅? 係既話盡快報返, 小心抽查中要坐花廳

利伸: 手作仔網店, 月搵4-5皮

創業人巴打你開左幾年? 係咪一CHECK就要比返7年佢
多數幫襯開t_plink, 自己集運, 但佢今年奶哂野 BTW, 今年好似好多間都出事, 係咩玩法?

嘩~你做咩手作一個月可以搵到四、五萬咁多呀

小眾野 ,不過都開始多人賣,但我有優勢又唔太驚,
個市場我自己打返黎, 由起步計做左6,7年, 係近呢兩年先有呢個數姐, 頭幾年都係萬零

一開始都搵到錢啦,唔駛咁謙既
手作野一開波搵到五萬數其實係好勁
跟樂天買 同佢夾運費
係咪之話唔洗私人集運 代運

唔係太明你講乜sorry..

我語癌

我意思係話
跟官方直送
樂天本身係咪一間間店既單咁結算?
如果想唔同店買野
夾番運費 係咪要私人集運先可以
因為見佢個ems 好貴下

Btw 樂天既店會唔會賣假野 筆呀墨呀咁
神串留名
創業巴想問下
想係美國或英國網訂噴霧產品黎香港有冇計?
用美國paypal係咪要用美國ip?
改postal 如果錯果邊照收貨咪追唔返件貨?
太多問題 謝巴打

美國有d公司肯運,英國唔識
用美國paypal 唔洗用美國ip,不過你用paypal 唔好將ip轉來轉去,封左基本上無得救
改postal 有風險,試左運件垃圾得唔得先

創業巴 可唔可以話我知邊間可以運spray 有危險處理品證 搵極都搵唔到 想買spray
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞