做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
德國amazon買dyson唔肯直接寄香港
仲有乜辦法可以免到tax?

呢個無,蝗國人買到人地禁運
創業巴想問下
想係美國或英國網訂噴霧產品黎香港有冇計?
用美國paypal係咪要用美國ip?
改postal 如果錯果邊照收貨咪追唔返件貨?
太多問題 謝巴打

美國有d公司肯運,英國唔識
用美國paypal 唔洗用美國ip,不過你用paypal 唔好將ip轉來轉去,封左基本上無得救
改postal 有風險,試左運件垃圾得唔得先

我以前搵人寫software而家自己寫software,好多人仲google form緊,就我所知包括你地話最大果間

其實係我屋企做緊d 傳統生意
想睇下有冇機轉做電腦化而唔再用手寫單個類野, 但係我又唔識呢方面既野

我都係由零學起,有心唔難信我,有google神

咁請問下係要學邊隻
我學生哥唔知由邊到入手
讀緊既又同呢方面唔關事

如果你係純開單之類,可以開下用excel ge marco 寫自動程序,配合簡單既vba程式可以寫到好多野,我當年初學都係咁
try google marco
認真 請唔請人
學生搵緊pt

請,但唔會係度貼
spray 會唔會偷雞運?
攞正牌申報又要幾耐?麻煩嗎?
想問下Payoneer個收費/手續費係點? 睇極都唔明
仲有想問係點入錢

佢有instruction教點入錢
你申請時要留意番,你想買野果個網會唔會check billing address (唔明可以google AVS mismatch), 如果係果d網,你就會需要一個us billing address, 張卡會寄去呢個address度,唔好用代運address,佢地唔會同你收信,搵朋友幫手啦

你要再簡單d 可以用us unlocked, west union 可以過數,張卡係virtual card
夠唔夠詳盡

夠詳盡

另外想問咁如果寄去美國朋友度 申請個陣填既bank account是咪鳩填就得?
同埋寄美國咁咪即係要SSN 同用fd個名 定係張卡根本唔洗咩ID verification? 唔該晒巴打

我唔太記得要填乜啦,但我記得唔洗填ssn的,如果要你又唔會有,可以試下用netspend (個網要用美國ip先入到),呢個100%唔洗ssn,

最後,去ebay買可以增值prepaid debit card都可以,用法唔多講喇
認真 請唔請人
學生搵緊pt

請,但唔會係度貼

有冇多d details
spray 會唔會偷雞運?
攞正牌申報又要幾耐?麻煩嗎?

一支起兩支止或者偷到雞既,唔係你想申報就運得,幫你寄既人要有危險品處理證明書先可以,一般代運唔會有
我想買外國野但冇從入手
想買件衫用自己信用卡 但次次落單都會cut我
佢話封左唔係本地既信用卡驚 假卡
咁我想問下托代購買解唔解決到?
認真 請唔請人
學生搵緊pt

請,但唔會係度貼

無pm幫你唔到了
我想買外國野但冇從入手

你買咩網。。
想問下Payoneer個收費/手續費係點? 睇極都唔明
仲有想問係點入錢

佢有instruction教點入錢
你申請時要留意番,你想買野果個網會唔會check billing address (唔明可以google AVS mismatch), 如果係果d網,你就會需要一個us billing address, 張卡會寄去呢個address度,唔好用代運address,佢地唔會同你收信,搵朋友幫手啦

你要再簡單d 可以用us unlocked, west union 可以過數,張卡係virtual card
夠唔夠詳盡

夠詳盡

另外想問咁如果寄去美國朋友度 申請個陣填既bank account是咪鳩填就得?
同埋寄美國咁咪即係要SSN 同用fd個名 定係張卡根本唔洗咩ID verification? 唔該晒巴打

啱啱發現原來有兩個steps
一個係申請Account 另一個係申請張卡
想知佢billing address係跟申請ac個陣寫既地址 定係申請張卡既shipping address

唔知,我幾近肯定寫到一模一樣
我想買外國野但冇從入手

你買咩網。。

Compfyle 佢主營唔係做衫
係電子煙 我都有玩開 咁就想入件佢自己品牌既衫當捧下場 但發覺次次落單佢都會cut我單
差唔多了,晚點再覆

請,但唔會係度貼

無pm幫你唔到了

Fb 直接問你得唔得
伸利:之前見你fb 開過post 請人
自己係澳洲留學生
想做代購做中國同香港生意
不過唔係好知點入手
淨係諗到買d防偽貼紙 開ig 去貼吧搵客
但要set咩價仲未知 太高太低都唔好
日本yahoo拍賣有無玩過?請問無日本信用卡,
係咪只可以靠匯錢過去?日本仔會唔會走數?

匯錢? 電匯手續費好貴....不如搵代付
走數好睇彩數,話唔定個賣家突然死左都無計, 一般就睇好評100%果D咪多數無事

因為我想自己試下,唔想假手於人嘛,
不過問過好多人都唔識
你請人做D咩?
我有興趣幫手順便了解下
你請人做D咩?
我有興趣幫手順便了解下

執貨同派貨,門面了解唔到我入面運作架
你請人做D咩?
我有興趣幫手順便了解下

請倉
算啦都係
你請人做D咩?
我有興趣幫手順便了解下

請倉
算啦都係

總之代購無咁易架喇,你想用黎呃人就另計啦

請倉
算啦都係

自入左政府做就無玩啦
呢排有d人生交叉點好想轉變下
想搵番個觸覺
依家對呢行都變得好外行

請倉
算啦都係

自入左政府做就無玩啦
呢排有d人生交叉點好想轉變下
想搵番個觸覺
依家對呢行都變得好外行

我當年做緊政府工,稅局intern, 做左兩個月就發誓唔入政府做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞