做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
巴打有冇辦法係日本運到甲蟲返黎香港

難d要申請許可的,我有朋友有做

無限,唔難, 公司性質仲寫左group buying

你唔驚touch wood 有咩事 成副身家都嘔埋出黎
點解開無限唔開有限既,想知有咩分別

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

巴打講出盲點了但我剛被稅局邀請交盤數出黎

係用咩形式交銀行紀錄 check入貨支出 生意收入果d?

請問點聯絡 想搵幫手

請問點聯絡 想搵幫手

佢做寵物旅行,我唔知佢點做出入境果轉,亦唔肯定佢接唔接你呢d case...可能要唔少錢,你肯定?
美國送香港,5kg 內一星期到 運費700合唔合理?

代答

貴到on9 wor巴打
市價幾多我唔知啦
但我上次買10磅野都係290上下

巴打比個名嚟

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

佢只係問我拎balance sheet
同p and l 姐,我又係衰既,年年都寫蝕7皮

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

巴打搵會計搞 定自己有keep開每年盤數既紀錄去整balance sheet

想問埋係咪可以直運香港?定要代運?

要代運

IOS Search唔到呢個App既

i am an dog

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

巴打搵會計搞 定自己有keep開每年盤數既紀錄去整balance sheet

我大學主修會計
巴打可以詳細講下被partner反的事嗎?
做生意我都好擔心依類事
想買美國網嘅衫
點運番黎平
樓主,點解footlocker uk 用paypal 比都成日cut 單?
做生意我都好擔心依類事

大概係我做錯d野,條友大條道理咁屌,但實情係佢乜都無做,感覺就係大學做project既free rider,我好討厭,佢根本就無打算出黎闖事業,只係想hea
想買美國網嘅衫
點運番黎平

運可以幫你group 埋一次過俾運費既代運
樓主,點解footlocker uk 用paypal 比都成日cut 單?

我無試過出事wo...
做生意我都好擔心依類事

大概係我做錯d野,條友大條道理咁屌,但實情係佢乜都無做,感覺就係大學做project既free rider,我好討厭,佢根本就無打算出黎闖事業,只係想hea

咁想做個patner最後點呀?
食左你間公司股份?自己出黎開一檔搶客?
留名
水貨狗
留名學野
Lm
做生意我都好擔心依類事

咁想做個patner最後點呀?
食左你間公司股份?自己出黎開一檔搶客?

佢鬼敢同識咩,乜都我做,最後消失左,應該繼續做緊it
如果想係英國網購香水,基本上係咪冇可能返到黎香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞