做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
另外想想問巴打做左咁耐
覺得創業最難係咩

最難唔係咩錢,絕對絕對係你果種來自不穩定既壓力,今日唔知聽日事,老實講,唔係個個承受到,亦唔係打工仔可以感受得到果種不斷懷疑自己既無形重力,絕對痛苦
好想買mltd啲野 但寄香港4件衫收我60蚊美金
係咪搵啲代購比個美國地址我 再寄去佢地址 再寄返香港?
Btw有無代運簡單好用夠平 睇唔明佢地個運作
感謝

mltd 你買唔夠60美金基本上自己用代運都係蝕,因為國內運費好甘。但過60就免運。
checkout 時記住用萬年8折code "unitzero"

唔想煩可以代購,過60美金可以用番代運。
我自己都做緊代運,唔方便推薦你,但可以教你點運作,你邊part唔明?

唔該哂
例如我買左野 寄左去佢美國地址 係咪上返個代運公司個網 入返啲單號就ok?

無錯,但唔係入單號,mltd買完野,佢會俾個tracking code追縱碼你,mltd 既通常都係用ups,你去番代運網,入番呢個code就得,起碼我果度係咁,其他野我估都係大同小異
點解美國同日本運費差唔多?明明美國距離遠咁多
留名
剩用amazon
用咩shipment好
唔識求解

咩叫用咩shipment 好呢請問

集運公司
英文唔好 sorry

不如咁講,每間都有佢好同壞。
好似我間咁,會用ups fedex dhl代運,可以運香水flammable product,但取貨點唔多
咁有d就好平,24蚊磅,又有合作取貨點,但係委託大陸公司搞,穩定度同客服諗都諗到

你要平定要質素? 我諗你有答案就會知用乜好

集運公司
英文唔好 sorry

好似我間咁,會用ups fedex dhl代運,可以運香水flammable product,但取貨點唔多
咁有d就好平,24蚊磅,又有合作取貨點,但係委託大陸公司搞,穩定度同客服諗都諗到

平得啦
學生唔多錢
一路都唔明 代運係咪即係有自己人係當地接貨?
定係速遞公司代你收貨?

sunny?
點解美國同日本運費差唔多?明明美國距離遠咁多

是咁的,係好耐好耐之前,因為美國有好多好多華人。佢地好鍾意賺同胞d錢,而強國人民又好想好想網購之餘避強國好重既入口稅,所以香港就成為美中集運地,美國華人將貨寄去香港,再搵一班師奶慢慢搬入中國,呢條水一直好好賺(唔係我賺)。用呢個方法,公司就一定要有一定貨量,收香港人d集運單雖然無乜得賺,但就可以確保貨量,係競爭下就形成睇落好似好平咁,所以其實唔係日本貴,係美國平。日本近,蝗蟲可以螞蟻搬家,所以無咁好搵,競爭唔太大

有無1999?

集運公司
英文唔好 sorry

平得啦
學生唔多錢

咁你都有答案啦
幫客訂番嚟個貨係有咩defeat你會點算?

邊度買tory burch同ysl 手袋最平?

Thanks
要講英國http://amazon.co.uk, 而家買philips sonicare 一定最抵

https://www.amazon.co.uk/Philips-Sonicare-DiamondClean-Electric-Toothbrush-x/dp/B00OY9EH0W

粉色黑色94.99 免稅,連運checkout 都係9xx左右,結算記住用英磅結,會抵d,記住直運香港先免稅,

之前係香港豐澤見過,15xx plus,所以買完理論上可以擺檔係豐澤門口搶生意

想買好耐,終於訂左,唔該巴打
Btw 洗唔洗轉插頭用?
Selfridges 有啲野唔運香港
聽聞佢知你寄集運地址會沒收貨兼block ac
可以點拆招
一路都唔明 代運係咪即係有自己人係當地接貨?
定係速遞公司代你收貨?

唔係,就算所謂既自營倉我都幾肯定大部份只係合作形式,可以話係自己人,但唔係自己公司既人,除左us ex果類做開中美物流既,速遞唔係代你收貨,只係送貨,合約公司先係幫我收貨幫我寄貨,但的確有人收,反而有d pk速遞公司掉門口就算,果d先最仆街
nb 咩網買最抵
巴打想問下如果係美國買gaming laptop (好似msi alienware)代運反香港運費幾錢左右?係咪一定抵屌過係香港買?
有無話咩英國衣服品牌多人會代購?
幫客訂番嚟個貨係有咩defeat你會點算?

邊度買tory burch同ysl 手袋最平?

Thanks

黎錯貨,錯色,錯款樣樣齊,反而名牌袋好少呢d野,包裝得好好,未見有貨係用報紙包既,質方面當然保障自己免責都寫唔包,但太過份都會幫下手退款或寄番去。

Tory burch 呢幾日官網sale可以一玩,香港visa card 可以checkout,要用代運,ysl就真係唔太熟喇
要講英國http://amazon.co.uk, 而家買philips sonicare 一定最抵

https://www.amazon.co.uk/Philips-Sonicare-DiamondClean-Electric-Toothbrush-x/dp/B00OY9EH0W

粉色黑色94.99 免稅,連運checkout 都係9xx左右,結算記住用英磅結,會抵d,記住直運香港先免稅,

之前係香港豐澤見過,15xx plus,所以買完理論上可以擺檔係豐澤門口搶生意

想買好耐,終於訂左,唔該巴打
Btw 洗唔洗轉插頭用?

佢2腳插黎既..寫左2 pin plug,但電壓同香港一樣
留名先
可以點拆招

沒收貨? 我未聽過wo ,如果佢敢沒收貨你可以去paypal 或card issuer屌,我聽日都要落差館報警,paypal要我報左警先肯賠錢

如果係英國網,教你一招秘技,寄件貨時postal code寫離集運公司最近既property度,但其他野寫番集運點,地址最好包埋postal code,派條友知錯會派番去你集運果度,有一定風險,可以買d垃圾試水溫先,希望幫到你
可以點拆招

沒收貨? 我未聽過wo ,如果佢敢沒收貨你可以去paypal 或card issuer屌,我聽日都要落差館報警,paypal要我報左警先肯賠錢

如果係英國網,教你一招秘技,寄件貨時postal code寫離集運公司最近既property度,但其他野寫番集運點,地址最好包埋postal code,派條友知錯會派番去你集運果度,有一定風險,可以買d垃圾試水溫先,希望幫到你

沒收我都係聽返黎 就係錢照收 acc 照ban 但係唔出貨俾你
佢係英國網呀 不過有啲唔明 地址寫返集運地址佢咪可以知係倉囉?
nb 咩網買最抵

sneaker定running? 好睇你要乜款,可以去官網睇下,www.retailmenotm.com 成日會有nb discount code
巴打想問下如果係美國買gaming laptop (好似msi alienware)代運反香港運費幾錢左右?係咪一定抵屌過係香港買?

我聽過有客講m$ d機美國買平好多,我無深究不過都同意。
但你比較要注意係唔係間間代運都收到電腦,因為有鋰電,出事就有少少麻煩,問清楚先買會好d
有無話咩英國衣服品牌多人會代購?

fred perry 同 jackwills
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞