做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
創業巴
我係美國TIMBERLAND睇中哩對
https://www.timberland.com/shop/mens-footwear/mens-6-inch-basic-waterproof-boots-w-padded-collar-black-19039001

想問下最平係咪用代運???
要講英國http://amazon.co.uk, 而家買philips sonicare 一定最抵

https://www.amazon.co.uk/Philips-Sonicare-DiamondClean-Electric-Toothbrush-x/dp/B00OY9EH0W

粉色黑色94.99 免稅,連運checkout 都係9xx左右,結算記住用英磅結,會抵d,記住直運香港先免稅,

之前係香港豐澤見過,15xx plus,所以買完理論上可以擺檔係豐澤門口搶生意

啱啱買左兩枝, 好抵thanks
Walmart 用香港信用卡係咪會 cut 單?

秘技:用香港信用卡申請visa checkout

都係唔得
visa checkout地區都揀埋 us 比錢嗰陣都係話咩
we re having trouble with your request
請問如果想係amazon jp買杯麵,係咪普通代運都做到?
定係食物要特別處理
你代唔代遊戲王?
去東京有咩可以買返嚟賣?
咩網買LEGO GT3 RS最抵
香港到到都要幾千蚊
學生哥冇咁多

鬼佬野, 法/意AMAZON 理論上最平因為用歐元, UK 就用GBP略貴但易買D
當然仲有D 稍細網做個價可能仲抵, 但要靠你自己發掘
同埋食正感恩節之類會更平

答你正題, 粗略搵左下英亞個價最平, 169GBP = 1650HKD, 無玩開唔知個價點 計你用最安全果D代運, 1800有找返到黎. 但price.com 賣緊2500

如果係香港班賣家都幾好賺...一盒賺700

嘩~你做咩手作一個月可以搵到四、五萬咁多呀

小眾野 ,不過都開始多人賣,但我有優勢又唔太驚,
個市場我自己打返黎, 由起步計做左6,7年, 係近呢兩年先有呢個數姐, 頭幾年都係萬零

一開始都搵到錢啦,唔駛咁謙既
手作野一開波搵到五萬數其實係好勁

因為我算係第一間搞, 無競爭對手, 依家個市比班ig shop做大左, 變左幫我免費宣傳
另外識有朋友帶埋班, 做到有6位數, 可惜我係毒撚唔敢帶
如果我要運特別鞋款波鞋同T-shirt去香港.

Let say 10 對鞋10件t shirt 咁.... 想問巴打我應該用國際郵寄定代運比較平??

有冇邊間代運覺得服務唔錯可以推介下?! Thanks!

我個人覺得你要睇下個網offer幾錢直寄運費,800蚊plus可以考慮用代運
創業巴打可否指點下,美帝可以點開始創業?

我以前個case今日用唔番架啦,今日先用代購創業賺到早午晚三餐都偷笑

e.u即係歐洲?

是的

唔搵代運試下

咩叫代運 我一陣試身 試試佢

代運即係人地提供一個外國地址俾你寄野過去,佢幫你運番黎
係alpha 睇岩件野
直運平 定 有其他更平方法?
定去其他網搵呢件野?

alpha = alpha industry

記住subacribe 佢news letter, 有85折

我知 所以想問下 點買先最平?我見官網運過黎香港要2個星期 $2xx運費
如果係amazon買 會唔會平d? 定代購平d

去urban outfitter us買,果邊所有jacket額外7折中,包alpha industries
係alpha 睇岩件野
直運平 定 有其他更平方法?
定去其他網搵呢件野?

alpha = alpha industry

記住subacribe 佢news letter, 有85折

我知 所以想問下 點買先最平?我見官網運過黎香港要2個星期 $2xx運費
如果係amazon買 會唔會平d? 定代購平d

用代運啦200運
gregory 係邊度買平?
by amazon 果d係咪一定真?

amazon jp 平,而家9折,今晚11點完,sold by amazon就一定真,係amazon度買到假貨可以直接搵amazon幫手claim 錢

https://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B00IOGHUX2/ref=mp_s_a_1_7?__mk_zh_CN=亚马逊网站&qid=1485389586&sr=8-7&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=gregory&dpPl=1&dpID=41GsQSUImnL&ref=plSrch

平成半 真唔真?
同埋乜gregory 有中國製?

真,sold by amazon jp
超高質post👍偉大!
長住日本,熟日本。而家係到做緊野,想揾partner一齊做。

一開始可以點做?

我有朋友係微信開post吸大陸客,可以撈得起,做藥妝,你可以試下
超高質post👍偉大!
長住日本,熟日本。而家係到做緊野,想揾partner一齊做。

一開始可以點做?

巴打,有興趣可以合下
依度都好多人想創業做代購
我都想左好內。唔知點入手
依度可以組團人搞都得

想創業第一件事,唔好搵人組團,一個partner已叫多,再多根本做黎晒氣
其實而家開始做韓國g-market代運仲有無得做

唔搵代運試下

咩叫代運 我一陣試身 試試佢

代運即係人地提供一個外國地址俾你寄野過去,佢幫你運番黎

請問巴打公司有冇
追哂post
姐係美國網ban 集運地址既話基本上都唔會買到?
例如 sephora, tarte 果d
postal code 應該唔係個個網得
因為我見我入postal code 佢自動就知道係邊個city 同 state 咁

postal code知你city state.係梗既...但佢唔係ban 你area 架嘛,你本身地址都要有少少唔同,例如你集運123 lihkg lane postal code 12345,你隔離234 golden lane postal 23456 你成個應該試改 234 lihkg lane 12345 postal code 23456

睇睇成效如何
搭單問
想買野送比男朋友
外國有無咩男士用品上網買係平過香港買好多
銀包啊錶啊咩都得

去amazon search tommy / timberland / levis wallet
同行入嚟揮個手
祝你貨如輪轉
咁eBay 點玩法先最平
見運費每件都成一百蚊
另外NBA卡點買先平
有冇教學

用代運,唔好叫佢地直寄香港,個價通常搵笨
想問下 平時係kickstarter 集資完啲產品可以點團購? 平時見有啲網賣果啲科技野或特別既產品可以點入手? 係同返間公司傾?會唔會因為我細間而唔俾我賣咁架?

你想賣人地野,團購式,梗係搵人傾啦
跟樂天買 同佢夾運費
係咪之話唔洗私人集運 代運

唔係太明你講乜sorry..

我語癌

我意思係話
跟官方直送
樂天本身係咪一間間店既單咁結算?
如果想唔同店買野
夾番運費 係咪要私人集運先可以
因為見佢個ems 好貴下

Btw 樂天既店會唔會賣假野 筆呀墨呀咁

係呀,佢逐年逐件checkout你一定用集運抵。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞