做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
點樣買bestbuy唔cut單?

去淘個美帝paypal account番黎

除左paypal acc,佢地有無check其他野例如postal code?

以我所知佢唔係會封代運地址果type

如果自僱係上門補習or教樂器呢d冇成本既服務提供 只有收入 係米唔洗填公司支出

係做呢d點會申請br呀

都係想要張稅單申請按揭姐

自僱法例上都要申請BR的, 但一年唔過12萬就當自己打私人工算啦
稅單你有收入就可以報架啦, 差在係報利得稅定薪俸稅, 定你依家逃緊稅? 係既話盡快報返, 小心抽查中要坐花廳

利伸: 手作仔網店, 月搵4-5皮

創業人巴打你開左幾年? 係咪一CHECK就要比返7年佢
多數幫襯開t_plink, 自己集運, 但佢今年奶哂野 BTW, 今年好似好多間都出事, 係咩玩法?

用大陸人開既野就會出事,遲早問題,我都有個倉搵大陸人搞,偶有事故,
br寫開左4年,佢要我嘔兩年既資料俾佢,第一年過左骨

呢個係一個連做it marketing既人都答唔到你既問題,佢地話一日無一樣野取代ig同fb,你所問既問題都唔會有答案,點解而家做生意鞋左,最難就係就算online media強如fb ig, 個reach 而家太低,變左鬥金錢遊戲,門檻太高,贏既都係名牌,同為左消費者體驗犧牲fb page既人,想當年我開page 求其吹句水全世界都見到,而家算把啦

利申一年前同it 界巨頭問過同一個問題

我就係開左ig 同 fb page 都冇咩人黎 睇黎要落用啲錢落下廣告

考慮清楚d.. 實際成效好慢喇而家... 你賣乜

利申唔係香港賣

你熟唔熟外國文化架 我就唔敢試
喺英國讀緊書
英國有咩網好買
衫鞋化妝品嗰啲

歐洲讀書既都係幫人執下名牌啦
要買日系衫有咩途徑同埋點樣慳運費
再問問題:
想知依5年你只係做代購,唔計運費,利潤,只係計你幫人買果件貨既mark price, 5年一共買左幾錢?

無計過,但應該過千萬

無限,唔難, 公司性質仲寫左group buying

你唔驚touch wood 有咩事 成副身家都嘔埋出黎
點解開無限唔開有限既,想知有咩分別

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

巴打講出盲點了但我剛被稅局邀請交盤數出黎

係用咩形式交銀行紀錄 check入貨支出 生意收入果d?

佢只係問我拎balance sheet
同p and l 姐,我又係衰既,年年都寫蝕7皮

巴打搵會計搞 定自己有keep開每年盤數既紀錄去整balance sheet

我大學主修會計

如果自僱係上門補習or教樂器呢d冇成本既服務提供 只有收入 係米唔洗填公司支出

係做呢d點會申請br呀

亂申請會後悔

點解???

張br會俾人知你有賺錢lo
係美國kate spade買野 billing address填香港地址定代運公司?有乜分別?

你用paypal check out, billing address 係點就唔會重要

我用左香港信用卡 visa喎

我用paypal姐,人人唔同
幫襯igshop係咪好蠢?
成日貪方便就跟igshop買 但係自己都覺得有時佢地都收埋幾多落袋

睇你買乜啦,人地都要搵食,你有需求佢有供應姐

去the hut 買,英國網黎,自己google, 免運寄黎香港的,你要日本款就係另一種玩法了

咁要日本款又係咩玩法

搵間只收實重既代運公司吧,但其實個價會令你覺得不如自己搭廉航走日本一轉仲好

如果韓國嘅le creuset呢?有冇代運公司推介
集運其實去到機場係成批貨俾海關照定係逐件拆俾海關照?

成批,無乜事唔會開箱睇,成個過程要一個早上,利申試過去機場拎貨
想係look fantastic 買野,但有啲貨只限寄去E.U 仲要唔送集運,請問有冇得解決? 唔該

e.u即係歐洲?

是的

唔搵代運試下
Belle maison依類日本網可以點買黎香港
想係asos 買野
有無code / 折 share

呢兩日應該一定會有code你可以忍下手先,大概係CNY20之類吧

無限,唔難, 公司性質仲寫左group buying

你唔驚touch wood 有咩事 成副身家都嘔埋出黎
點解開無限唔開有限既,想知有咩分別

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

巴打講出盲點了但我剛被稅局邀請交盤數出黎

係用咩形式交銀行紀錄 check入貨支出 生意收入果d?

佢只係問我拎balance sheet
同p and l 姐,我又係衰既,年年都寫蝕7皮

巴打搵會計搞 定自己有keep開每年盤數既紀錄去整balance sheet

我大學主修會計

係做呢d點會申請br呀

亂申請會後悔

點解???

好處多過壞處呀? BR仲可以寫支出, 如果當薪俸稅咁報無得扣支出, 定意思係收CASH當0蚊收入

梗係唔報啦...
咩網買LEGO GT3 RS最抵
香港到到都要幾千蚊
學生哥冇咁多

鬼佬野, 法/意AMAZON 理論上最平因為用歐元, UK 就用GBP略貴但易買D
當然仲有D 稍細網做個價可能仲抵, 但要靠你自己發掘
同埋食正感恩節之類會更平

答你正題, 粗略搵左下英亞個價最平, 169GBP = 1650HKD, 無玩開唔知個價點 計你用最安全果D代運, 1800有找返到黎. 但price.com 賣緊2500
請問一下有無集運可以運zippo,睇中左個款想買但用開嘅集運都無(日本)

你要連油運? 無油都唔俾咩

無油淨機,佢話入面含火石都唔得
樓主做唔做連巴生意

樓主唔係唔做但唔想討論區賣廣告,今年新年都要做住野過,想抒發下姐,我都貼左少少代購技巧俾大家啦請見諒
點睇reebonz 呢個網站?賣既係真定假貨
集運其實去到機場係成批貨俾海關照定係逐件拆俾海關照?

集運咪又係dhl, fedex, ups, 真係靠人力螞蟻搬家咩

因為有次我寄普通野佢老屈我係違禁品

係乜黎? 我美國海關都岩岩賴野,海鮮唔運得出國,有個運魚子醬味噴霧,唔俾出
Ultra boost 邊度買最平最穩陣
跟樂天買 同佢夾運費
係咪之話唔洗私人集運 代運

唔係太明你講乜sorry..
留名
點睇reebonz 呢個網站?賣既係真定假貨

唔會掛 我成日買
日本而家有咩幫人代購
尼緊成日去日本可以點搵客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞