做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
想買Timex錶玩下,邊個網可以最平
不過網上買真係平好多
我想買個款見amazon大約1K左右
出面街鋪2K

timex amazon 買真係極平,真係諗唔到有邊度平過佢
想問下

1. 點先可以係finish line買野?
2. 點先整到美國卡/us paypal acc?

1. 香港issue既美國運通卡有時可以,美國paypal account ,或去淘寶,搵finishline代刷,唔貴的,佢可以幫你運去wherever地址,我有朋友做,可以俾資料你
2. 美國debit卡整到,credit card就算把啦,911之後無ssn就唔得了,而家自己申請新美國paypal acc只能用一次,之後不能用的了,但你可以去淘寶淘個番黎,有dd風險, 美國debit card google payponeer,張卡幾靚的

Finishline我用香港中銀卡都俾到,不過朋友話我好彩
如果想係英國網購香水,基本上係咪冇可能返到黎香港?

有,以前有同人溝通過,60蚊一磅計積重制唔制
想問下

1. 點先可以係finish line買野?
2. 點先整到美國卡/us paypal acc?

1. 香港issue既美國運通卡有時可以,美國paypal account ,或去淘寶,搵finishline代刷,唔貴的,佢可以幫你運去wherever地址,我有朋友做,可以俾資料你
2. 美國debit卡整到,credit card就算把啦,911之後無ssn就唔得了,而家自己申請新美國paypal acc只能用一次,之後不能用的了,但你可以去淘寶淘個番黎,有dd風險, 美國debit card google payponeer,張卡幾靚的

Finishline我用香港中銀卡都俾到,不過朋友話我好彩

一時時,美國paypal 就一定得,搵淘寶代刷啦安全的
gregory 係邊度買平?
by amazon 果d係咪一定真?

amazon jp 平,而家9折,今晚11點完,sold by amazon就一定真,係amazon度買到假貨可以直接搵amazon幫手claim 錢

點為之做大? 一個星期走兩三箱但每件賺幾蚊叫唔叫大

個利潤咪仲低過自己去轉買貨😨?

當個個都直接去日本入貨,你就知個生態幾咁糟糕啦... 無乜肉食吧

如果有相熟fd做藥妝,無得平d咁大手入貨?

點為之做大? 一個星期走兩三箱但每件賺幾蚊叫唔叫大

個利潤咪仲低過自己去轉買貨😨?

當個個都直接去日本入貨,你就知個生態幾咁糟糕啦... 無乜肉食吧

平極都係由賺5蚊變7蚊... 以前都有諗過既,但無左回事

計積重即係點? 1支100ml應該都係計一磅?
但俾人捉到個risk大唔大
唔該晒

計積重即係點? 1支100ml應該都係計一磅?
但俾人捉到個risk大唔大
唔該晒

俾人捉,英國風險高
唔知架,一計積重所有野會收複雜,你google d中伏人仕就知
邊到仲有ub 1.0賣 搵好耐都無

你係味買太多,一兩件通常唔搞你。
試下去amazon搵同款既,價錢有50%機會一樣

Columbia只可以用美國卡
Order 都submit唔到

Columbia google 下件衫名,有好多外國網購都有賣同一件
新款就難d
我買左兩件平香港成一半有多

你billing address 揀香港既,at least 會submit到order, visa ae
卡都得

我有美國卡,但係都係俾佢 cancel order
唔知係billing address, 定係集運地址問題

香港卡,美國 master 都唔得。
美國有d 網block 左集運倉 好似ulta果d要點買?
用postal code 個方法得唔得?

你係味買太多,一兩件通常唔搞你。
試下去amazon搵同款既,價錢有50%機會一樣

Columbia只可以用美國卡
Order 都submit唔到

Columbia google 下件衫名,有好多外國網購都有賣同一件
新款就難d
我買左兩件平香港成一半有多

你billing address 揀香港既,at least 會submit到order, visa ae
卡都得

我有美國卡,但係都係俾佢 cancel order
唔知係billing address, 定係集運地址問題

香港卡,美國 master 都唔得。

我老早放棄佢了
邊到仲有ub 1.0賣 搵好耐都無

以前會叫人去官網買
而家你可以用我上面教人買footlocker既方法,放係finishline之類既網站試下
美國有d 網block 左集運倉 好似ulta果d要點買?
用postal code 個方法得唔得?

美國postal code同postal code距離有時爭好遠,我未試過美國咁做,都係果句,買件垃圾試下先

可唔可以解答我

我唔答公司野wo
純分享,你想我點答你

我想問通常幾耐先到 等左成個月

我又係喺日本訂左隻錶 搵個代運一個禮拜左右已經搞掂喇喎

其實佢地批發價,原價一半都唔知有無⋯⋯
如果日本D公司唔收海外信用卡有咩計
係美國kate spade買野 billing address填香港地址定代運公司?有乜分別?

無限,唔難, 公司性質仲寫左group buying

你唔驚touch wood 有咩事 成副身家都嘔埋出黎
點解開無限唔開有限既,想知有咩分別

代佢答

一個字

無限啲税平好多?

無限公司唔洗公開盤數
所以經常莫名其妙蝕緊錢
蝕緊錢又點洗交稅呢

巴打講出盲點了但我剛被稅局邀請交盤數出黎

係用咩形式交銀行紀錄 check入貨支出 生意收入果d?

佢只係問我拎balance sheet
同p and l 姐,我又係衰既,年年都寫蝕7皮

巴打搵會計搞 定自己有keep開每年盤數既紀錄去整balance sheet

我大學主修會計

如果自僱係上門補習or教樂器呢d冇成本既服務提供 只有收入 係米唔洗填公司支出
點樣買bestbuy唔cut單?

其實佢地批發價,原價一半都唔知有無⋯⋯

咁唔代表人地會俾你賺
如果日本D公司唔收海外信用卡有咩計

我唔知...因為我有日本debit card
係美國kate spade買野 billing address填香港地址定代運公司?有乜分別?

你用paypal check out, billing address 係點就唔會重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞