做左5年幾代購代運,你問我答

1001 回覆
102 Like 7 Dislike
巴打打算唔做? 因為無錢賺?

岩岩見有間代運又係話share經營理念
想知是咪你嚟
早6年前係ASOS買野買到比左個VIP CODE,個折做得再低D
之後見到D代購扮無VIP CODE收貴人地賺錢
果時搞到好想做埋一份

而家你都可以,幫人買完3個月先賺到錢做唔做

想知D每月開支要幾多到?
我睇法係覺得依家太方便
代購基本上變成幾間鬥平,無咩肉食
想睇下你點睇前景

我既意見係繼續落去必收皮
我每個月開支4皮左右,但我呢d唔可以作準
巴打打算唔做? 因為無錢賺?

岩岩見有間代運又係話share經營理念
想知是咪你嚟

慢慢淡出代購,或只做獨家代理果堆,同做代運。

哎日日都有好多人share野架啦
幾錢人工?

我d員工個個成皮人工,我就係無薪奴工,間唔中要行出黎俾客屌下
幾錢人工?

我d員工個個成皮人工,我就係無薪奴工,間唔中要行出黎俾客屌下

hi sunnny
早6年前係ASOS買野買到比左個VIP CODE,個折做得再低D
果時搞到好想做埋一份

我睇法係覺得依家太方便
想睇下你點睇前景

人手需求係點?
老實講水貨市場係不滅的
但到左呢刻係時候要轉型
我都有諗過做
但一定唔係依家既形式
成本好高,水位又低

你呢句野意思係咪炒價你先會買

打錯 自膠
想話如果要食炒價寧願唔買

footlocker uk 唔係炒價,但你要食個個稅,個價包埋

有無話通常幾耐番一次

1) 去footlocker.co.uk
2) search yeezy 或某個你想要既鞋名,copy個網址
3) download app "變更提示" 呢個app可以幫你每十分鐘check 一次個網有無野唔同到
4) set每十分鐘check 一次個網有無更新
5) 一響= 搶貨

利申炒鞋佬死全家,窮死都唔炒鞋

你呢句野意思係咪炒價你先會買

打錯 自膠
想話如果要食炒價寧願唔買

footlocker uk 唔係炒價,但你要食個個稅,個價包埋

有無話通常幾耐番一次

1) 去footlocker.co.uk
2) search yeezy 或某個你想要既鞋名,copy個網址
3) download app "變更提示" 呢個app可以幫你每十分鐘check 一次個網有無野唔同到
5) 一響= 搶貨

原來買鞋癲到要搶IPHONE咁搶
請問一下有無集運可以運zippo,睇中左個款想買但用開嘅集運都無(日本)
果時搞到好想做埋一份

我睇法係覺得依家太方便
想睇下你點睇前景

人手需求係點?
老實講水貨市場係不滅的
但到左呢刻係時候要轉型
我都有諗過做
但一定唔係依家既形式
成本好高,水位又低

而家唔好做,老實講,ig太多白痴直接拉低水平,香港人好多都識用代運,因為原理同集運一樣,你要走水唔係唔得,但一定好辛苦同要好有眼光,仲要食到第一水。
我有個朋友做hello kitty成個日本既sanrio都幫襯過,係,一開始好好境,但慢慢發現你賣到既野人地都賣到,人地仲突登賣得平過你,然後就會有該死既客問你點解隔離平d。

一個人開一間油站做生意好好,唔知點解香港人硬係要係隔離開多n個油站搶客而唔係開餐廳一齊搵錢。

除非你某d地方有優勢吧

有無話通常幾耐番一次

1) 去http://footlocker.co.uk
5) 一響= 搶貨

巴打用an機?點解我揾唔到個app

對我係an狗,但iphone都會有類似app自己搵
請問一下有無集運可以運zippo,睇中左個款想買但用開嘅集運都無(日本)

你要連油運? 無油都唔俾咩
最近個市真係差到你地要上黎賣廣告
做緊日本代購主做品牌藥妝,
巴打有無咩好路數介紹?
巴打有無咩好路數介紹?

藥妝咁輕都要路數 而家個生態應該係你自己去日本執啦係咪?
果時搞到好想做埋一份

我睇法係覺得依家太方便
想睇下你點睇前景

人手需求係點?
老實講水貨市場係不滅的
但到左呢刻係時候要轉型
我都有諗過做
但一定唔係依家既形式
成本好高,水位又低

而家唔好做,老實講,ig太多白痴直接拉低水平,香港人好多都識用代運,因為原理同集運一樣,你要走水唔係唔得,但一定好辛苦同要好有眼光,仲要食到第一水。
我有個朋友做hello kitty成個日本既sanrio都幫襯過,係,一開始好好境,但慢慢發現你賣到既野人地都賣到,人地仲突登賣得平過你,然後就會有該死既客問你點解隔離平d。

一個人開一間油站做生意好好,唔知點解香港人硬係要係隔離開多n個油站搶客而唔係開餐廳一齊搵錢。

除非你某d地方有優勢吧

轉型就靠賺第一水為主
將第一水既做到最大
賺完之後再考慮KEEP唔KEEP住做多幾水
但成個形式變成以搵新產品為主
老實講代購下個形式似SEARCHING C咁
賣創新產品,有諗過去KICKSTARTER搵D特別野傾個價番黎係香港賣
呢樣幾得意
問題係風險好大
試過買完間野破撚左產
白白無左幾百蚊
巴打有無咩好路數介紹?

搵唔到平價貨
第日想做大佢應該向邊個方向埋手?
巴打有無指教
唉屌岩岩先見到footlocker個網
見到對nmd 想買 轉頭開個ac 就無哂碼
果時搞到好想做埋一份

我睇法係覺得依家太方便
想睇下你點睇前景

人手需求係點?
老實講水貨市場係不滅的
但到左呢刻係時候要轉型
我都有諗過做
但一定唔係依家既形式
成本好高,水位又低

除非你某d地方有優勢吧

轉型就靠賺第一水為主
將第一水既做到最大
賣創新產品,有諗過去KICKSTARTER搵D特別野傾個價番黎係香港賣
呢樣幾得意
問題係風險好大
試過買完間野破撚左產
白白無左幾百蚊

的確係,所以有人問我好唔好做我都擰頭,巴打的確有藍戰士dna,諗野好聰明。而家先創業都唔知搞乜好
果時搞到好想做埋一份

我睇法係覺得依家太方便
想睇下你點睇前景

人手需求係點?
老實講水貨市場係不滅的
但到左呢刻係時候要轉型
我都有諗過做
但一定唔係依家既形式
成本好高,水位又低

除非你某d地方有優勢吧

轉型就靠賺第一水為主
將第一水既做到最大
呢樣幾得意
問題係風險好大
試過買完間野破撚左產
白白無左幾百蚊

的確係,所以有人問我好唔好做我都擰頭,巴打的確有藍戰士dna,諗野好聰明。而家先創業都唔知搞乜好

有IDEA,身邊無人明
難得有業內人士傾下
想問你當年點跳出個心理關口創業?
同埋當年幾多歲?
巴打有無咩好路數介紹?

搵唔到平價貨
第日想做大佢應該向邊個方向埋手?
巴打有無指教

飽和仲想做大... 我諗第一樣野應該係諗點hold到一班見價靚即走既客吧

長遠唔好再自己走藥妝,我識人係日本藥店做sales,佢半個半地人,識周圍買野兼有折,見佢東一間西一間咁買法不如都係算啦

當年識佢時我就係嘗試遊走日本東京大阪做現場代買既其中一人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞