(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
想上磅上到90 kg , 但係而家卡住左,硬係上唔到,85都未到
想問on casein 490 1.8kg算唔算貴?
bsn無咁好?
同埋我見呢隻700蚊4.5kg 相比之下平好多
你分清楚 casein 同 whey 先

bsn 不嬲唔靚
ON $730 , 而家好似仲平左啲 , 想再平就買 my protein , 點都好過 BSN
我見bsn佢寫住幾寫protein溝埋一齊
入面有casein 可以吸收8個鐘咁
以為可以當casein臨瞓前食
原來唔掂
on casein 730有4.5kg?
係邊到買?
因為我唔係香港 暫時搵到on casein最平係490 1.8kg 唔知抵唔抵買
慢釋放可能係指氨基酸
casein 不嬲貴 , 瘦底不如直接飲鮮奶當 casein

Muscletech 呢款iHerb 30% off 400蚊都唔洗
佢呢款係iso? 我見佢寫住個isolation 係個面到
同埋 Black Friday 先入貨會唔會再平啲
明白 唔該哂巴打
假 ISO
搵過iHerb 好似無muscletech 金裝 朱古力 iso
jeff nippard嘅video提過d research話fasting cardio 會燒多d脂但人體會調節,之後嘅時間會燒番carbs(調番轉)
全日睇冇significant difference
所以就自己
就自己喜好*
順便提個人覺得fasted state食bcaa好似冇乜用
Skip leg day 保平安
搵個肥婆 frd 抱住 squat
想問下玩leg press既重量轉返做深蹲
係大約幾多,因為我個到冇深蹲架,我唔敢玩到太重
我就覺得係兩個世界 , leg press 有得用背借力 , squat 係要硬食

記得第一次high bar , 嚇到標青屎
其實係唔識上同落支bar
就咁squat就冇問題
練 power clean , 做 front squat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞