(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
其實睇落似但未必係
好視乎你條spine有無曲落去,呢樣又好視乎你既core夠不夠tight,同你既hip mobility
係咪有人嘈交?
自貼
依隻我覺得係垃圾
我諗新手會岩用嘅
新手
你要嘅話比左你,唔係我都係掉
發覺練背除左lat pull down同single arm row會用到背闊之外
其他動作都好似係中斜方肌感受到大

已經沉肩
同埋做完第日個三頭會有d酸 點解會咁
會唔會太重 變左用手力拉?
如果握得太實都有機會用左手力
你試下做輕少少 用前臂帶動背肌咁拉
"Now, a lot of people, as soon as they see a little butt wink, they instantly think it’s a horrible thing. But you need to ask when it occurs. If it only happens at the very bottom of the squat, it’s probably not as bad as most people think.

If it’s excessive and starts early in the descent, it could cause an injury down the road. If it’s right at the bottom and occurs in a person without a history of back pain, it’s probably not that big a deal."

文章超實用 感謝巴打
太重同埋拉果時手踭拋左出去咪變左膊食晒囉,已經答過佢三次但佢好似無睇
巴打真係好耐性
我一早開始已經唔想理佢
但我個膊冇累wo
同埋咩叫手爭拋左出去
我除左bent over row之外
其他都係貼住個身
個動作(拉)係涉及肱三頭肌,佢有參與個動作,正常都會攰會酸。原因係個重量太重,你既背闊肌做到咁上下唔夠力,個身體就用多左肱三頭,咁樣未特別攰囉。
但係背闊又唔識酸既
巴打不如你拍拍片擺上黎

純文字討論唔會太知你點做

你以為自己做得岩既時侯好多時都未別做得岩
有d難
因為自己一個做
冇人渣機
我好厚面皮,成日叫人幫我揸機
拉正常唔會涉及三頭
sor, 眼殘自膠,係應該係二頭
而家一曲埋雙手
三頭個位就痛
但唔似平時做完gym個種痛
單腳企果隻 bentover single row 個動作難度真係有啲高 , 新手都係做雙手果隻先會易明白個發力位
略盡人事啦。
因為太重 , 你落果時想hold住落 , 三頭同地深吸力鬥力 , 明顯用左手力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞