(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
理想一日配速一日衝
因為唔想太放低跑步
師兄一定好fit
我好憎做cardio ,增肌期都係一個禮拜做一次算
瘦到非洲飢民咁
想下年夏天去沙灘有野睇
咁睇嚟要繼續增上去先
有時會做下直腿deadlift ,但連一半常規deadlift 嘅重量都做唔到
自己神經線都唔知係咪集中左邊
左膞二頭同腳都酸過右面
發過自己有over training 既跡象

已經連續做左5日 呢個情況都維持左4個星期

到第5個week 真係要比自己rest week
斜急步行應該 set 幾斜
我之前15 速度5-6
Same here
係gym見到個女仔常客,睇住佢由肥妹仔變越來越fit,好想同佢講加油
不過好怕嚇親人,所以係心裡面講左算了

利申:已婚毒撚,唔係想溝女
如果日日操,一星期七日都練會唔會反效果。
單車機係cardio黎講
係咪算最hea?
我幫你同佢講
係咪著緊身褲
睇你踩幾快姐
大家要搞清楚over train同over reach
大家放心 你地係唔會overtraining, 如果係就一早入院
大家覺得攰通常都係over reach,overreaching完再deload就會有super compensation, compensate完你就進步,呢個係有多powerlifter aim嘅野
但正常如果唔係用藥/elite level,係冇可能要1個月delod一次 特別係你剩係bodybuild (對connective tissue/CNS冇咩傷害) you are just not training hard enough
我自己某個星期測1PR 之後 通常之後個禮拜都係會deload

感動既係做左一個月gym,綠色部份終於有d肌肉
但係紅色部份依然冇咩起色
唔小心見到burger 嘅真面目
係咩樣
喺人哋個IG見到
中上樣都幾好
不過費事擺出嚟爆佢啦
如果唔信嘅 最多我blur咗個樣放上嚟
好奇咁問
Test 1rm係咪要熱下身先 點知會唔會消耗左之後嘅力量
我唔敢試 怕傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞