(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
其實唔明點解要遮樣

係咪gimmick 嚟
我都唔知佢
每一項運動去到極致都有風險嫁啦
你唔warm-up直接上我驚你仲大機會受傷
最多你熱身嘅動作係做啲動態嘅熱身 用拉力帶幫自己
例如你想硬拉試自己拉唔拉到140kg
Empty bar 12 reps
60kg 6reps
100kg 3 reps
120kg —> 130kg —> 140kg
想睇
lm 睇
想請教咩係over reach?
網上/youtuber都未聽過
都好既,令人多d focus係佢想講既野,多過佢個人
新手想開始學健身,請問各位尖沙咀/紅磡有冇啲fitness Centre 可以推介吓, 見尖沙咀有間叫fitness formula 唔知好唔好呢
想問下各位巴打
新手操左幾個月
發現排program 練漏左traps
大家覺得4日練一次traps 既話應該放leg day 好定shoulder day 好?

如果leg day 就抽走forearm 轉traps
shoulder day 就抽走tricep 轉traps
從來唔會專登練traps

呢個係佢嘅視角

咁我諗坐Jeff 女朋友隔離嗰個就係佢
同埋我認得佢隻錶
太多part 要練 太少時間
好多人無特登練既part 都想練埋
又想練forearm 又想練traps
個樣比想像中惡同成熟 佢自己唔post story 嘅話其實無人會知
巴打有睇到 ?
另外post story嗰個都出名
算啦唔開名費事咁多人知
跟住原來發現左 Jeff 都又唔小心影到
個樣似30幾歲,粗眉
係幾靚仔
有無人知iherb Black Friday 會唔會平?
又到星期一操胸
想問問咁多位師兄
我本身應該真係瘦底 過米八但係得70Kg
一路都有keep住gym
最多2,3課一星期 最少一課全身做三個鐘

之前有飲whey casein三四個月都冇咩進步 上得1,2kg
之後聽朋友講叫我計kcal Marco

咁我就開始用app計 又買埋磅去磅食物 仲買埋gainer (mutant). keep住三個月都係咁 最少都有3450kcal一日 平均都有3650右左 marco keep 20%pro 30%fat 50%carbo
但係都係上得1k 仲keep住浮動1k上落

係咪代表我仲未食得夠
一係高估左攝食嘅卡路里
一係低估左自己嘅消耗
通常都係前者

再加攝食量啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞