(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
我自己只係會驚squat / Bench
拉嘅話如果唔夠力就唔上 就係咁簡單咋嘛
Btw 每個禮拜test 一次 唔係好事嚟㗎
講真啦,P記我屌你老母臭閪

觀塘P記真心完全淪陷,日日去到個感覺都好似去左兒童遊樂場咁。

我相信其它分店都差唔多,但最撚癲既係觀塘分店係印巴籍遊樂場。。。又嘈又無禮貌。。。

屌!
岩呀 都係個句,無生命危險邊算bench press
我上星期受刺激先test,下次應該到下個月先再來
今日都120 可3下
下個月可能可以aim 135-140kg啦
我呢排功課多又訓少左 直接影響狀態
訓得夠 食得夠 用補充品幫下手的確可以
其實唔止觀塘,十間p九間都係咁
6日人圍一邊cable 都係常事
邊頭?
好撚憎中學雞做尖 成日成班圍住吹水
本身就對中學生做尖唔反感,不過如果係黎圍爐吹水就麻煩轉場
九龍
見到個po啱啱開始健身冇耐想問下啲問題
本身過輕而家接近健康bmi(仲差2kg
而家想解決香雞腳同埋上身肌肉不足(腹胸背肌)等個人睇落冇咁弱不禁風
係出面聽人講做leg press機但係最近做到膝頭痛 點算好
希望巴打們又幾手高招過下
想問bent row果陣個背係咪要用地面成水平?feel到下背都好似用緊力
下背都會有份參與因為要負責穩定你成個姿勢
如果你下背通常攰先嘅話 可能係你下背比較弱
用錯腳尖發力膝頭會傷
唔同角度練唔同part

下背用緊力一係下背本身較弱

一係個身chok得太勁

一係背唔直
斜身45度拉向肚池 , 新手多數先玩呢隻

或者玩得太重姿勢唔啱膝頭向內
見過人玩leg press玩斷腳之後有陰影
佢lockout姐 自己小心啲玩得醒啲就冇問題啦
之前做康文成日有班中學雞 頂唔順轉左去出面做
見過3個中學雞 , 拎左4, 5 對啞鈴玩 gaint set , 要襯佢地唔覺意臘走一對用
我呢個form做
Feel唔到背闊酸
正係脊骨中間個舊斜方肌酸
沉肩鎖胛
屌你 笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞