(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
Burger個樣勁似kolor 個主音
籃球練習果日其實要 1kg / 3g protein 先夠
真定假呀 作為一個籃球撚都好難接受
咁平日同gym嗰日就keep返2.5?
要3g/kg bw係咪因為長時間HITT會燒肌?
虛心求教
真...特別係一群去做果啲中學生(應該係籃球隊)幾個輪姦一陪機,其他等緊果幾個一得閒就會射下空氣波
蛋白質消耗同運動量有關 , 如果你 gym 3粒鐘都係要食 3g , 唔怪得你話增唔到肌 , 根本你運動量大但又食唔夠
師兄我想問埋 如果我間唔中有一日 操兩課
gym完再練波 咁應該食幾多?
同埋marco係咪要跟返住食返個比例?
macro 比例係睇你個增減目標 , 你 gym 完3hr , 再練波 3hr ? 超人咩
目標係上到76左右
我諗住嗰日做上身/下身1.5hrs 之後休息2個鐘練波 (飲埋Bcaa)
嗰日練習就個人技術為主~2.5hrs 你當練下射波走籃控下波咁
之前試過係攰少少 但係可以架
咁食 3g 啦 , 你米8但有成70KG , 唔好飲gainer 呢啲垃圾 , 有運動量直接食多兩碗飯好過啦
好 唔該師兄
咁我照食返依家個target先 有練波同gym嗰日就食多一serving whey/casein
你運動量咁誇張, 盡情食啦
睇住自己knee ankle shoulder D關節就真, 呢D唔講得笑, 一個唔小心就有排抖.
其實我直都唔明背部既肌肉結構
只係識背闊同斜方
同埋好迷茫咩動作練邊個位
有冇dumbell+barbell set 推介?
睇中左呢個 但係有d貴
https://www.decathlon.com.hk/zh/p/50kg/_/R-p-301315?mc=8501164

淘寶個d用唔用得過?
今日唔小心傷親左面條腰 不過好彩好似唔係好嚴重
做做下無啦啦好清楚咁聽到一下 撕裂既聲 即刻停左手
咁嚴重
點傷
又唔算話嚴重 可能係輕微拉到 依家都無乜事
咁我今日做胸 我平時慣左推之前都會做少少背 等我易d收個背
之後可能上嗰下chok到
我個friend之前又係話聽到心口啪一聲勁撚驚
點知原來件衫爆線
咁得人驚....
熱身唔夠
可能係 平時我都會踩5分鐘機
今日無
Chest day傷左前膊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞