(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
睇咗內容,1星期要操6日
對普遍香港人黎講真係幾難就到時間

anyway, 多謝你既資訊
我會仔細再睇下入邊既野再夾下時間
其實可以 day1推 , day3拉 , day5 腳
day7再推 loop
增磅既師兄想問下下午茶宵夜果D會食咩?
我就早午晚餐, 11點同4點食少少餅, 訓前飲2盒奶, 係咪唔夠?
on
muscletech
iso100
瞓前飲兩lite 奶都唔易,不如買桶casein 飲
個個post新手shoulder press 45磅
下午茶
抵屌既就吉野家

再唔係睇下附近食幾碟爭鮮
或者食茶記
應該有啲水份,重量自己因啦
我以前晚飯後1lite 奶 飲到嘔
搭單問 練左三個月 shoulder over head press 由15 15磅上到依家30 30磅 但係無咩肌肉增生咁 係摸到實左 係咪正常
想個膊拋,推完要再飛膊,搵個重量飛30reps x 3-4set ,好快有野睇
Superset?
分開做,果30reps 會係地肉
好 下次試試佢先 唔該Ching
因為瘦左20幾年
一直都想大隻D 最近join左gym
放工發覺自己都一星期去到3-4日(暫時 )
又唔知係咪齋做食唔夠
所以想正常飲食食左先再諗奶粉

做我就全部用機做. 睇片就話mind connect左muscle先, 係咪姐係做輕D, feel到個肌肉先? 我做lat pulldown好似唔太feel到, 但第日會痛, 咁係咪都岩?

個plan暫時就係:

chest press, chest fly, dips
背, 膊
lat pull down, overhead press, shoulder side laterals

leg press, leg extension, seated leg curl
想問下2頭應該放去邊日同plan可以點執
俾個tips ,如果你飛5磅,就準備多個2.5磅,當做到中途頂唔順就換2.5做埋佢
咁多
飲奶飲到窮
唔該晒
30reps想像到做完手會不舉
我唔會個part 肌肉,我會做其他位。
唔好做 如果access到Barbell就做Ice cream 5x5 / PHAT
寫以上2個program嘅人都係對健美健力有了解,你呢個program都唔知咩狗屎垃圾寫
巴打 如果玩哂前中後膊
個program係點好
推幾多組先再飛 同埋後膊都要玩30rep個隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞