(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區25

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
唔明點解成日有人飲得好地地會無端端想轉
唔試點搵到更好更適合自己
我就係咩brand 咩味都試下嘅人
成分上應該on/muscletech 最高protein 比例
但講平既話就會係myprotein 55% off 時最抵
講好飲就biox

bsn 好似都好飲 但普通whey 果隻太低protein 比例
想試隻最啱自己啫

仲有個on9原因係on個殼太大 仲大過個shaker口 有啲唔方便
bsn 出名垃圾配方
有冇推介
我果時自己換細殼,1scoop 變3 scoop

買細serving gainer , 最終咪又係碳水少左,gainer 份量基本上同碳水量掛左勾
我懷疑我用whey沖分量唔岩
食左二十日有多 仲有大半桶
包裝寫可以沖73次
我每日兩次都食左40次以上
係沖一匙滿定係跟佢匙個刻線先正確
想睇下邊隻最好飲 始終gainer要飲好多 揀隻好飲嘅會開心啲

而且會揀返起碼1000卡以上1serving

睇落on又好似真係最扺 340蚊有12lbs
1 round scoop =
同埋佢一分量未必=1 scoop
依家多數d scoop都係 30g啦?
Muscletech好靚
你用咩味比較?
朱古力好飲 但有少少鹹味
邊隻 BSN ISO 先 ? 想見識下
唔怪得我飲on草莓味好似飲水咁
原來稀得濟
30g 大約係150-200mk水就夠
不過隻隻唔同 參考數字嚟
落多殼囉
加油

想睇下新手係咪真係可以同時增肌減脂
咩program?
http://www.gymbeginner.hk/2017/11/28/%E5%81%A5%E8%BA%AB%E6%96%B0%E6%89%8B28%E5%A4%A9%E8%A8%93%E7%B7%B4%E8%A8%88%E5%8A%83/

有冇咩要留意?

每次都7am開始操,貪佢少人,唔駛輪機
然後夜晚有時間既就做30mins cardio,多數跳繩
呢個 program 真係好 hit , 成日有人跟 , 但入面啲相好多 form 都有問題 , 而且有啲動作唔多適合俾新手做
有冇邊幾個動作可以轉一轉?
新玩可以先玩 PPL (推拉腳 ) , deadlift 類可以唔洗玩住

https://www.ptt.cc/bbs/MuscleBeach/M.1487146297.A.4FB.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞