[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
300r 係咪加咗價? japan amazon 直送要
$32xx 了。
hd800s 夾咩amp 同dac 好
依家都仲係用緊portable 裝置聽

gungnir + mjolnir 2

冇左隻tf10 可以有咩好介紹
我3年前買完tf10之後就冇再留意耳機資訊

無限筆直

1.5k-3k 最緊要個bass

試下灰黃雀

無限筆直

1.5k-3k 最緊要個bass

試下灰黃雀

放假去試試先
我而家用緊im50想升
去試過sony n1ap覺得好正之後睇過日本買應該會平d
但喺規格有啲唔同日版阻抗16Ω但係香港買嘅係32Ω
2隻係咪唔同

一樣吧,可能寫錯姐
問清楚香港啲價,有時話唔定平過日本都未定
$32xx 了。

冇加價,3200已經係特價
有無巴打入過ue900/ue900s

上個月入左RHA t20i,整體黎講唔錯,但係實在太重戴得好唔舒服

有啲想用大約一千入隻二手嘅ue900s,抵唔抵玩

上個月入左RHA t20i,整體黎講唔錯,但係實在太重戴得好唔舒服

900s值$800
x1a已到
是咪要準備埋UV膠去癡插座
想問下 買咗部300R 依家得條用咗好耐嘅535
我應該換線換頭 定點好
平時聽開中英文流行曲
Thanks

我應該換線換頭 定點好
平時聽開中英文流行曲
Thanks

有錢咪換耳機 冇錢咪繼續用
我應該換線換頭 定點好
平時聽開中英文流行曲
Thanks

有錢咪換耳機 冇錢咪繼續用

535用3.5夠

灰黃鸝

有諗過,但大陸牌子屌唔屌得過?

Oriolus間野係屌得過

E900m如何?

灰黃鸝

有諗過,但大陸牌子屌唔屌得過?

E900m如何?

雜食 三頻算平衡
不過個MMCX頭好撚廢
我個friend果對mmcx頭鬆到跌左一邊耳機係街
$32xx 了。

之前不是買開2900 特價之後2500再有特價2300嗎?
今日去左總統亦軒(原來又搬左),唔見有好多耳機掛出機,要問先拎到?毒撚唔夠膽出聲問
入左orion
覺得個低頻唔係太夠
係咪因為未煲
入左orion
覺得個低頻唔係太夠
係咪因為未煲

唔係

900s值$800

有無啲耳機二手價大約一千又值得屌
入左orion
覺得個低頻唔係太夠
係咪因為未煲

唔係

一單同呢個價黎講orion 低頻算係咁
會唔會耳膠size 唔岩?
$32xx 了。

之前不是買開2900 特價之後2500再有特價2300嗎?

邊係買開2900, 原價係3900, 第一次sale 係3400, 之後好耐先2300,特價完左上番3200唔可以叫做加價吧

900s值$800

im02 啦我見過有人放850

E900m如何?

雜食 三頻算平衡
不過個MMCX頭好撚廢
我個friend果對mmcx頭鬆到跌左一邊耳機係街

究竟mmcx頭係咪真係咁唔耐用
入左orion
覺得個低頻唔係太夠
係咪因為未煲

唔係

一單同呢個價黎講orion 低頻算係咁
會唔會耳膠size 唔岩?

點為之唔岩size
我帶個陣覺得好fit

900s值$800

im02 啦我見過有人放850

之後用過im05,但係個耳機個管太大,塞到我耳道好痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞