[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
啱啱新買左RHA T20(用手機推),依家想入部player
筆直~2000
求高人指點

FIIO X1各位點睇?

X1...
OK嘅
你指第一代定係第二代
兩部DAC都唔同
利申︰X1 第一代用家

第一代同第二代大唔大分別
用緊dpx1 im04
配咩amp好?

用緊2.5線未?未就換線先

2.5左了

覺得唔好聽?

清左好多~但要開到145音量先接受到
啱啱新買左RHA T20(用手機推),依家想入部player
筆直~2000
求高人指點

X1...
OK嘅
你指第一代定係第二代
兩部DAC都唔同
利申︰X1 第一代用家

第二代無試聽過
網上review話bass比第一代少咗
分析力、音場相對上有進步
不過依家x1第一代街價$900都唔駛
睇你口味
用緊dpx1 im04
配咩amp好?

用緊2.5線未?未就換線先

2.5左了

覺得唔好聽?

有冇較過 gain 同自動音量?

2.5左了

覺得唔好聽?

要係設定開翻個可變線路輸出啊

覺得唔好聽?

要係設定開翻個可變線路輸出啊

港版更新後先沒volume cap
筆直~2000
求高人指點

X1...
OK嘅
你指第一代定係第二代
兩部DAC都唔同
利申︰X1 第一代用家

第二代無試聽過
網上review話bass比第一代少咗
分析力、音場相對上有進步
不過依家x1第一代街價$900都唔駛
睇你口味

THX BRO
樓上等緊fitear班巴打係咪dxa訂?

係 你又訂左?

係 你又訂左?

訂左air, 12月頭落單,3d printing都咁耐
大家去開大鋪定細鋪買耳機?

有時細鋪賣得好平但唔太放心買

細到點先

好多有信譽既細鋪喎

但一定唔係去百記果種電器連鎖店

星際一樓果d,同埋英京、華仁依d點?

星際101鋪要black list
英京華仁買無咩問題但唔多野試

係 你又訂左?

你唔好彩 air既話 有個巴打同我同一日整耳模 (3/12)
佢1月10幾號已經拎到 而家要等過年後果批
有排等

R8就算9數啦

隻im03重在生,不過比女朋友拎左去用
我見tfz隻1s幾靚,所以問下,即係r8會好d

R8連比既資格都無

我自己就好鍾意tfz 3s風格,點都好過你買215
但tfz既造工就真係麻麻地而且帶得唔太貼服

(利申有齊tfz 1,3,5,2m

Tfz fans
3 同3s 聲有咩分別? 記得試過3 覺得正過5
利申有1, 5s ,2m
2m 金色好重

係 你又訂左?

你唔好彩 air既話 有個巴打同我同一日整耳模 (3/12)
有排等

有人陪即刻開心曬

係 你又訂左?

有排等

有人陪即刻開心曬

魚蛋論

有排等

有人陪即刻開心曬

魚蛋論

不過fitear又真係太慢

有人陪即刻開心曬

魚蛋論

Order起兩個月收到算偷笑,都叫隔左個新年

魚蛋論

又有d撞正ship期一個月多少少就搞掂

魚蛋論

日本係放左一個禮拜假
但唔計呢個禮拜都比人慢
大昌行邊個專櫃多款,去左佢fb寫既豐澤,好似唔見有

日本係放左一個禮拜假
但唔計呢個禮拜都比人慢

唔怕啦 都係等一次 一次過後就脫苦海啦

日本係放左一個禮拜假
但唔計呢個禮拜都比人慢

refit
整一邊都係要等咁耐...甚至更耐

日本係放左一個禮拜假
但唔計呢個禮拜都比人慢

refit

或者唔洗呢 唔好嚇佢啦

日本係放左一個禮拜假
但唔計呢個禮拜都比人慢

refit

等左幾耐

隻im03重在生,不過比女朋友拎左去用
我見tfz隻1s幾靚,所以問下,即係r8會好d

R8連比既資格都無

我自己就好鍾意tfz 3s風格,點都好過你買215
但tfz既造工就真係麻麻地而且帶得唔太貼服

(利申有齊tfz 1,3,5,2m

Tfz fans
3 同3s 聲有咩分別? 記得試過3 覺得正過5
利申有1, 5s ,2m
2m 金色好重

Tfz平咪買齊玩下,唔算fans
三款既鍍銀版我都無買

s版背景黑d,低頻量好似多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞