[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
星際二樓R店啲線質素如何?
係咪賣自家牌子?

叫佢本人出黎介紹吓

我嚟跟進投訴同吹水㗎咋, 費事比人話自己做打手...
入左隻FXT200
有冇巴打都有用過?
新手想買player
Dp100定X5iii好?
收到300r 2千2黎講好撚正

本身有明顯底噪, 一開佢個player開始播歌就靜晒

same ...上個post 都有問 ...
用kkbox 有明顯底噪
player 播 dsf 就清晒
新手求推介
用緊215 + AK70
聽開post rock/ shoegaze/ dream pop / math rock
想升級 d音場廣同分析力好既耳筒
應該試邊幾隻好
筆直5000-6000
1000樓下 想有mic for iPhone
係咪se215算比較好
新手留名
新手求推介
聽開post rock/ shoegaze/ dream pop / math rock
應該試邊幾隻好
筆直5000-6000

SEM-6/velvet?

icelab?

係都r記啦

r記手功唔錯,收費都合理

我見又ak頭,又咩頭應該換邊隻?

r 記改頭換插收我300
串:條線喺佢道買

你好, 我係r記嘅r字頭(問人借lihkg ac入來的)
請問你當日300蚊全單整左啲乜?
因為我地換2.5頭係唔需要咁貴的
(由其是你話條線係同我買...應該更平先係)
如果我發現係我地計錯數, 收多咗錢...
我會原額退返比你, 係呢度講聲唔好意思先

Hi, 我係換左個cm 頭同埋L 插轉直插

換左個cm 頭 => Carbon殼鍍銀CM頭 正常240, 自己線優惠 200
L 插轉直插 => Carbon殼鍍銀3.5頭 正常140, 自己線優惠 100
無錯喎....不過可能個日同事講得唔清唔楚
等我同你鏟爆佢......

仲有, 程序上啊師傅有無同你報左價 整完先收錢?

師傅有講到既,不過係覺得收費偏貴
新手求推介
應該試邊幾隻好
筆直5000-6000

sd4?
新手求推介
應該試邊幾隻好
筆直5000-6000

音樂同好
收到300r 2千2黎講好撚正

個個都到晒
我揀priority 就5日都未出貨

又update下對8010, 上星期用一個好平既價收左對genelec strand, 執過晒d擺位, 對喇叭相距有1米到, 落左strand之後, 對8010即時生晒, 連base都正左好多, 即時試返首椎名林檎既映日紅の花, 樂器分析真係好正, 高低音結他清到無論, 真係比起對w80, 直頭超幾班, 如果同樣畢直, 入對喇叭真係值, 唔洗好大聲都好正
有冇玩大耳牛既巴打
新手想試玩
3000以下
FOSTEX TH-X00 同 AKG K7XX 邊隻好D? 或者仲有冇推介
要易推少少(可能會平平地淘隻平既擴用住先) 因為手上未有器材 遲D先考慮買
因為2隻都好似冇得試聽 揀唔落手
主要聽歐美POP , 有少少ACG

又update下對8010, 上星期用一個好平既價收左對genelec strand, 執過晒d擺位, 對喇叭相距有1米到, 落左strand之後, 對8010即時生晒, 連base都正左好多, 即時試返首椎名林檎既映日紅の花, 樂器分析真係好正, 高低音結他清到無論, 真係比起對w80, 直頭超幾班, 如果同樣畢直, 入對喇叭真係值, 唔洗好大聲都好正

你試過neumann 先啦studio mon 黎講
有冇玩大耳牛既巴打
新手想試玩
3000以下
FOSTEX TH-X00 同 AKG K7XX 邊隻好D? 或者仲有冇推介
要易推少少(可能會平平地淘隻平既擴用住先) 因為手上未有器材 遲D先考慮買
因為2隻都好似冇得試聽 揀唔落手
主要聽歐美POP , 有少少ACG

其實耳擴緊要過耳筒,當年我只有錢買hp a8/th900,我試完之後揀咗hp a8,耳筒用返denon d5000 同pro900
其實$3000嘅耳筒如果冇同級嘅耳擴,根本唔會好聲
Akg 就更加要求好嘅耳擴 ,通常封閉式耳筒對於耳擴要求冇開放式耳筒咁高,反而會對cd player/ digital source/ dac/cd quality 嘅要求比較高
其實如果有錢去買耳筒,就一定要買CD,有啲點仲要買發燒格式cd such as xrcd hqcd shmcd

你試過neumann 先啦studio mon 黎講

個人愚見 grace design m905都好正
下星期去日本,想問下有無人知我想買300r有無咩地方好?(去大阪)
lm
新手求推介
應該試邊幾隻好
筆直5000-6000

velvet 出v2 可以等下先
2000-3000筆直 聽rock,metal 想要低頻多dd 隔音好 有咩介紹
2000-3000筆直 聽rock,metal 想要低頻多dd 隔音好 有咩介紹

你聽既歌唔襯你既user name

你聽既歌唔襯你既user name

我幫個fd問既我自己唔聽metal真係冇乜頭緒
新手想買player
Dp100定X5iii好?

聲dp100完勝

個個都到晒
我揀priority 就5日都未出貨

你地係開串流先有底躁定咩
我自己用就咁無聽過有底躁
利申用緊dita , uerr cm
星際二樓R店啲線質素如何?
係咪賣自家牌子?

叫佢本人出黎介紹吓

我嚟跟進投訴同吹水㗎咋, 費事比人話自己做打手...

其實我玩野,都明知你唔會出黎講的

我就無幫襯過r studio,不過都好似無乜聽過佢啲野有咩鑊氣嘅,聲係點就唔知了,要自己去試。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞