[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
整Vision ears cm係咪d記會最抵?

E900m如何?

雜食 三頻算平衡
不過個MMCX頭好撚廢
我個friend果對mmcx頭鬆到跌左一邊耳機係街

究竟mmcx頭係咪真係咁唔耐用

有時一換線就接觸不良
正常玩都玩唔到
本來已經九成諗住入仙女 mmcx係其中一個主要原因令我轉軚
之前隻im50唔見咗 (帶得耐,隻耳仔有啲痛)
依加想過年前買對新耳機
budget $1500內 自己咩歌都聽下 但比較鍾意聽人聲同classical
各位巴打有無咩推介

9up rha

有無話邊隻型號推介?
利申:新手 乜都唔識

一樣價(好似?

一樣價(好似?

識人咪可以平
請問巴打們 我岩岩唔見左隻tf10 好想死,香港邊到仲有機會買到

冇左隻tf10 可以有咩好介紹
我3年前買完tf10之後就冇再留意耳機資訊

巴打same here
tf10已經夠哂做 已經無再留意耳機野

一樣價(好似?

一樣價,不如直接上代理訂啦,果度我覺得舒服啲

雜食 三頻算平衡
不過個MMCX頭好撚廢
我個friend果對mmcx頭鬆到跌左一邊耳機係街

究竟mmcx頭係咪真係咁唔耐用

有時一換線就接觸不良
正常玩都玩唔到
本來已經九成諗住入仙女 mmcx係其中一個主要原因令我轉軚

唉屌我都睇中左隻Orion
想問下t20i同535邊隻比較好?聽kpop為主 用zx1推 新手求問
求問,個插頭會唔會影響左出既音效

一樣價(好似?

一樣價,不如直接上代理訂啦,果度我覺得舒服啲

你要等到老細有心情開鋪先。。

鍍金偏暖
鍍銠偏冷

鍍金偏暖
鍍銠偏冷

出邊買線既話,會唔會依頭買完,煲都未煲就走去換個另1個頭

鍍金偏暖
鍍銠偏冷

有人會咁做既
煲主要係行順條線佢

直接叫佢造/買你想要果隻頭 咁計平啲
jj插沙跪求4.4mm既線for ve6xc用

budget:1.5-2.5k

麻煩各位

麻煩各位

依家用緊copper22但好鬼硬 比較雜食咩都聽下 麻煩各位
之前隻im50唔見咗 (帶得耐,隻耳仔有啲痛)
依加想過年前買對新耳機
budget $1500內 自己咩歌都聽下 但比較鍾意聽人聲同classical
各位巴打有無咩推介

9up rha

有無話邊隻型號推介?
利申:新手 乜都唔識

想問下t20i同535邊隻比較好?聽kpop為主 用zx1推 新手求問

t20i,不過其實兩個都唔係最好

fw02/ath新野相信會更好

鍍金偏暖
鍍銠偏冷

有人會咁做既
煲主要係行順條線佢

直接叫佢造/買你想要果隻頭 咁計平啲

會唔會煲得返,試果時隻聲?

麻煩各位

依家用緊copper22但好鬼硬 比較雜食咩都聽下 麻煩各位

我都同問,但係我用2.5mm 頭
究竟買邊條藍芽線好
好想用返對cm唔想曬左佢
諗緊買Fiio A5好
定係買Aune B1好
遲吓走去試
Aune B1 headfonia都讚

唔係

一單同呢個價黎講orion 低頻算係咁
會唔會耳膠size 唔岩?

點為之唔岩size
我帶個陣覺得好fit

試曬佢 spinfit 有時幾個size 都好似fit 咁
再唔係用耳绵加低頻
有冇巴打可以分享部300r setting
部機除左bass各方面都幾滿意
部機真係0bass
利申:本身聽開zx1 +仲係3.5mm頭
有冇巴打可以分享部300r setting
部機除左bass各方面都幾滿意
部機真係0bass
利申:本身聽開zx1 +仲係3.5mm頭

換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞