[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

都係
仲可以補錢升級
夜巴覺得ve3 d聲點
我覺得好平均

升級就免喇 我係覺得佢比較平均同埋雜食過再上啲model

ve3唔換線會唔夠動態
how about ve6x2
新手想買隻耳機 筆直3000樓下
平時主要聽開metal
其次就band sound ,鄭中基 eason等等
我d fd就叫我試下se535 , ie80
定還是買隻se215 試下先

Pro900i 雖然係耳筒,但好適合出街用,一定啱晒你

ultrasone ?
唔怕死可以睇下ebay (我果隻pro 900 都係ebay貨 2百頭usd )
btw 依隻要搵d 大力d 既amp (好似係)

Amazon 都係 $330 到,抵到爛,新版應該舒服啲,portable amp可能要大力啲,最緊要試啱佢,呢個耳筒有排你run in,我用左五年,越嚟越好聲
想問下家下te100 8k抵唔抵屌
本身聽緊velvet

聽完覺得值咪俾錢囉
300r!!!

收嗲啦死肥仔
300r!!!

收嗲啦死肥仔

WEEKEND諗住出去試耳機
聽開流行曲:姐撚,IU。主要想人聲好D同夠前,背景樂器唔好太蒙,一舊舊就得
爬過下文,好似N3AP同IM03唔錯?有冇巴打可以建議多幾隻等小弟一次過試埋
筆直2.5K

試過SD-2返唔到轉頭
其實試過mh334不過實在太貴
聽開男聲 rha t10i 岩唔岩洗
budget 2000下
少少雜食但主要都係聽開男歌手
想問下家下te100 8k抵唔抵屌
本身聽緊velvet

直接做air啦
air個導管同te100唔同
兩回事黎
air空氣感好好多 bass彈好多
300r!!!

收嗲啦死肥仔

好仆街
300r!!!

收嗲啦死肥仔

好仆街

熟悉既對白同「面孔」

都係
仲可以補錢升級
夜巴覺得ve3 d聲點
我覺得好平均

升級就免喇 我係覺得佢比較平均同埋雜食過再上啲model

ve3唔換線會唔夠動態
how about ve6x2

Ve既耳機原來無現金價
有冇咩邊款動鐵耳機 人聲似動圈?CM都可以 認真求教
300r 用原裝套係除唔番出黎,唯有𠝹開呢個位,用雙面膠痴番去
300r 用原裝套係除唔番出黎,唯有𠝹開呢個位,用雙面膠痴番去

祼跑中
BTW 又冇想像中咁倒水
齋聽歌既話(FLAC) 1粒鐘7%電左右
待機9粒鐘3%電左右
一路睇漫畫一路聽歌 1粒鐘15%左右
開WIFI UPDATE D APP就真係倒水 半粒鐘20%左右
我有條W20 想換線
要加強個Bass
筆直一千
巴打有無好介紹?
新手1000蚊budget
聽男聲重低音多(juno)
要隔音好
Iphone聽歌
跪求推介
(im70 o唔ok?)
300R 早左兩日到貨
有好多野較 又咩ACG
木耳用sd2s 未聽到同xudoo x3 有咩大分別
要隔音好
Iphone聽歌
跪求推介

70既話好似話LS係好過im
要隔音好
Iphone聽歌
跪求推介

但好似貴幾舊水
要隔音好
Iphone聽歌
跪求推介

但好似貴幾舊水

兩隻都唔過千點貴幾舊
WEEKEND諗住出去試耳機
聽開流行曲:姐撚,IU。主要想人聲好D同夠前,背景樂器唔好太蒙,一舊舊就得
爬過下文,好似N3AP同IM03唔錯?有冇巴打可以建議多幾隻等小弟一次過試埋
筆直2.5K

最近換左條線 比個親戚聽
點知佢話唔好聽
我係到諗緊 係條線問題定我對耳有問題

我IPHONE播歌(CD入ITUNES再同步入去IPHONE) 佢又話唔得
跟住我用佢電話DL個MOOV黎比佢聽歌,佢又話唔得

BTW 1個本身用開APPLE IN-EAR 1個就用315
但2個都係聽D DL返黎既MP3話好聽
最近換左條線 比個親戚聽
點知佢話唔好聽
我係到諗緊 係條線問題定我對耳有問題

我IPHONE播歌(CD入ITUNES再同步入去IPHONE) 佢又話唔得
跟住我用佢電話DL個MOOV黎比佢聽歌,佢又話唔得

BTW 1個本身用開APPLE IN-EAR 1個就用315
但2個都係聽D DL返黎既MP3話好聽

咁你用緊咩耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞