[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
AM PRO 30想換UM PRO 30
巴打們覺得點

點解

AM PRO唔知喺咪個氣孔問題,我用耳膠嗰陣有時動作大啲行快啲,佢係咁格格聲有聽診器效應好唔舒服,有其他巴打都係咁,不過用棉就冇問題(我鍾意用膠多啲)

am pro啲聲好清澈通透,可惜聽診器呢下搞到好燥個人

為左HD800去到盡 而家差amp

Amp緊要過線好多,如果係我就會先配amp,然後再買線作微調

Amp緊要過線好多,如果係我就會先配amp,然後再買線作微調

你真係要試吓at ha5050h,配HD800S 真係好正
巴打們覺得點

點解

AM PRO唔知喺咪個氣孔問題,我用耳膠嗰陣有時動作大啲行快啲,佢係咁格格聲有聽診器效應好唔舒服,有其他巴打都係咁,不過用棉就冇問題(我鍾意用膠多啲)

Um pro 30聲應該就唔通透啦
不過無聽診

部amp有無平衡頭?

hd800平身無平衡線,我先買返條 原裝既都3千,有多小小換條靚d啦
用緊UE900S 唔敢再玩上去 都係預2000左右BUDGET
鐵三角LS-200同300分別大唔大
主要聽廣東歌同埋少量KPOP

300未有得試

LS200原來有透明紅色
好撚型

去日本睇下有冇得試 同埋希望平啲
隻紅色真係好型

部amp有無平衡頭?

hd800平身無平衡線,我先買返條 原裝既都3千,有多小小換條靚d啦

冇平衡頭,條線你買左幾多錢,不過就算落轉插你都應該試一次

部amp有無平衡頭?

有冇要到furutech頭?
巴打們覺得點

點解

不過無聽診

巴打用緊um pro 30?
講下佩戴感同音感如何
淨係知um pro音場細過am pro
想問聽女毒用緊im02
2000不直買咩player 好?
用緊手機聽
想問聽女毒用緊im02
2000不直買咩player 好?
用緊手機聽

or有咩升級線好?

部amp有無平衡頭?

無,太貴了
就算買,我d機都未去到e個級數
你講果部邊度有得試?

無,太貴了
你講果部邊度有得試?

星際dma,但係你可能要用原裝線試

無,太貴了
你講果部邊度有得試?

星際dma,但係你可能要用原裝線試

好多好貴嘅機都冇xlr,例如:fostex hp v8 , chord Dave

不過無聽診

講下佩戴感同音感如何

有條um pro 50
佩戴應該同am系列差不多
音場的確窄
聽人聲同結他唔錯

不過無聽診

講下佩戴感同音感如何

有條um pro 50
音場的確窄
聽人聲同結他唔錯

我咩音樂同歌都聽
你覺得UM PRO嘅音場算唔算舒服?
嗰陣我兩款比較過,就係音場呢下夠舒服所以揀左am pro
除咗暑假avshow之外 香港仲有冇其他時間有類似嘅展?

講下佩戴感同音感如何

有條um pro 50
音場的確窄
聽人聲同結他唔錯

我咩音樂同歌都聽

睇你鐘唔鐘意d聲好近咁圍住你
今日試左Fiio x5 iii 好差勁, 一舊野咁播出來,人聲較後,分析力唔夠高,唔太岩口味 (唔知點解咁多人讚)

另外試左Pionner 300R 分析力就明顯仔細左,人聲都好柔和,但可惜用3.5mm 聽,推到最大160聲 都係好細聲, sales 哥哥話 部野未update 所以係咁細聲

最後試左Cayin i5, 3部之中佢最好超級夠力推,雖然外表唔太討好,但分析力極高,多左好多細節位出左,人聲真係好清同前,但低音就唔太夠,不過就岩晒我口味

以上3部各位巴打點睇?

講下佩戴感同音感如何

有條um pro 50
音場的確窄
聽人聲同結他唔錯

我咩音樂同歌都聽

想聽落係開陽 舒服嘅
唔想啲聲焗住好似好辛苦咁
Lyra II 街價幾錢到
配條2.5mm 線
6k 埋唔埋到單
今日試左Fiio x5 iii 好差勁, 一舊野咁播出來,人聲較後,分析力唔夠高,唔太岩口味 (唔知點解咁多人讚)

另外試左Pionner 300R 分析力就明顯仔細左,人聲都好柔和,但可惜用3.5mm 聽,推到最大160聲 都係好細聲, sales 哥哥話 部野未update 所以係咁細聲

最後試左Cayin i5, 3部之中佢最好超級夠力推,雖然外表唔太討好,但分析力極高,多左好多細節位出左,人聲真係好清同前,但低音就唔太夠,不過就岩晒我口味

以上3部各位巴打點睇?

試埋x1a啦

我咩音樂同歌都聽

想聽落係開陽 舒服嘅
唔想啲聲焗住好似好辛苦咁

咁唔洗考慮um pro系列啦

以上3部各位巴打點睇?

cayin 不嬲好力 相對抵玩 但係樣就.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞