[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有冇巴打可以分享部300r setting
部機除左bass各方面都幾滿意
部機真係0bass
利申:本身聽開zx1 +仲係3.5mm頭

300R 偏中高
試開Club Sound Boost

300r果種係淡味
你zx100咁重味精 聽唔慣好正常
利申有買過zx100 一星期放左
有冇巴打可以分享部300r setting
部機除左bass各方面都幾滿意
部機真係0bass
利申:本身聽開zx1 +仲係3.5mm頭

300R 偏中高
試開Club Sound Boost

個boost要開dsp先有反應,
開左之後啲聲會變到好奇怪
邊到有得買300r既機套&mon貼?
邊到有得買300r既機套&mon貼?

同問
今日去咗dma試嘢,主要用at-ha5050h試
試咗以下幾隻
Ed5unlimited -唔凸出,勝在順耳
Tribute7 - 管弦樂比較朦,未開聲
HD800S 簡直係開放式嘅典範
Th900mk2 - 唔夠grace design m905推得好
Utopia - 呢隻係我去試嘅原因,一係我重點劣評嘅一隻 ,harp,violin等聲音明顯 高咗幾度,聽落好似好特別、好清脆,但係好假,動態唔夠,低頻簡直差,量唔夠、深度亦唔夠,分析力都唔夠th900同hd800s好,搞到我30秒轉一次歌,最重又係佢,雖然未至於帶到耳痛,但一轉第只耳筒,立即如釋重負,依隻耳筒聽半個鐘頭係極限

今日依五隻最好係hd800s

屋企用開th900 配 hpa8
試咗以下幾隻
Th900mk2 - 唔夠grace design m905推得好
Utopia - 呢隻係我去試嘅原因,一係我重點劣評嘅一隻 ,harp,violin等聲音明顯 高咗幾度,聽落好似好特別、好清脆,但係好假,動態唔夠,低頻簡直差,量唔夠、深度亦唔夠,分析力都唔夠th900同hd800s好,搞到我30秒轉一次歌,最重又係佢,雖然未至於帶到耳痛,但一轉第只耳筒,立即如釋重負,依隻耳筒聽半個鐘頭係極限

上網寫嗰啲簡直就係鱔稿,個耳筒夠貴吹到天上有地下無,試嘅器材唔夠高級,毫無公信力可言!
2000$樓下
雜食邊隻好
最好就帶得舒服同隔音
300r我連mon貼都唔貼裸跑算
300r我連mon貼都唔貼裸跑算

粗用
試咗以下幾隻
Utopia - 呢隻係我去試嘅原因,一係我重點劣評嘅一隻 ,harp,violin等聲音明顯 高咗幾度,聽落好似好特別、好清脆,但係好假,動態唔夠,低頻簡直差,量唔夠、深度亦唔夠,分析力都唔夠th900同hd800s好,搞到我30秒轉一次歌,最重又係佢,雖然未至於帶到耳痛,但一轉第耳筒,立即如釋重負,依隻耳筒聽半個鐘頭係極限

上網寫嗰啲簡直就係鱔稿,個耳筒夠貴吹到天上有地下無,試嘅器材唔夠高級,毫無公信力可言!

請問巴打們 我岩岩唔見左隻tf10 好想死,香港邊到仲有機會買到

冇左隻tf10 可以有咩好介紹
我3年前買完tf10之後就冇再留意耳機資訊

巴打same here
tf10已經夠哂做 已經無再留意耳機野

屌 唔見左 要買過隻先煩
就咁買個3.5轉2.5頭用冇冇問題
部player會唔會出事/燒機

唔得
請問巴打們 我岩岩唔見左隻tf10 好想死,香港邊到仲有機會買到

冇左隻tf10 可以有咩好介紹
我3年前買完tf10之後就冇再留意耳機資訊

巴打same here

買trifi

巴打same here

買trifi

尋日有巴打介紹灰黃雀 我仲未得閒去試
到時又可以試多樣 trifi先
trifi得1000條?

巴打same here

買trifi

試埋tg334

買trifi

試埋tg334

好呀 唔該巴打推介

買trifi

試埋tg334

好呀 唔該巴打推介

334正阿 但個價更正
你夠錢買tri fi 應該好多選擇
CSA個老細不知幾正
想放假就放假

試埋tg334

好呀 唔該巴打推介

334正阿 但個價更正
你夠錢買tri fi 應該好多選擇

個range由灰雀去到334
可以試晒成間鋪嘅耳機

唔得

Thank you
之前隻im50唔見咗 (帶得耐,隻耳仔有啲痛)
依加想過年前買對新耳機
budget $1500內 自己咩歌都聽下 但比較鍾意聽人聲同classical
各位巴打有無咩推介

9up rha

有無話邊隻型號推介?
利申:新手 乜都唔識

Classical er4可以一戰

唔得

Thank you

部player唔會有事
隻耳機可能燒
唔好訂334呀
要等好撚耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞