[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
岩岩打左去問 話黎緊果批過年後先到

一個唔好彩要refit又等多個月

唔會既

呢啲真係睇你想點玩
想換source加amp淨玩好t1 先又得,淨係加多隻耳機換下黎玩又得,一齊換q哂佢又得,得咗。

換野又唔急嘅,真係好鍾意hd800s咪買住黎聽先,之後先再加amp換dac囉。

玩好T1好過啦

除左聽古典,我唔覺得有必要買hd800
就算S都係,用黎聽流行,唔會好得過T1
而家咁多HP選擇,搵隻合自己歌路既最重要

完全唔認同你對hd800嘅睇法,用佢聽人聲有種特別嘅效果,廣闊嘅音場令背景音樂帶動出壯麗嘅感覺,襯托忠實表現嘅人聲,絕對係one of a kind

不過如果budget 有限,我絕對贊同應該用來買amp先

但流行曲有幾多做到咁?要好多樂器去陪伴人聲,唔係既話就會空,仲要800係0忍耐

你講果種800人聲係獨特既,但唔可以話hd800合適流行
而且要做到你講既效果,投資好大啦

每隻HP都有自己長處同缺點,無完美耳機 點善用隻HP先正確

玩好T1好過啦

完全唔認同你對hd800嘅睇法,用佢聽人聲有種特別嘅效果,廣闊嘅音場令背景音樂帶動出壯麗嘅感覺,襯托忠實表現嘅人聲,絕對係one of a kind

唔該咁多位巴打,其實我都好滿意隻T1,聽歌睇戲打機樣樣得,係有時想搵多隻聽人聲先諗HD800,不過呢啲嘢真係一濶三大

聽人聲,可以試下LCD3或Ether果d平板HP,th900或者GS2000E都好吸引

買部amp推靚d隻T1,T1聽人聲一d都唔差

唔會既

要對日本仔既手工有信心

我1月9 訂335 應該等到佛誕

唔會既

要對日本仔既手工有信心

應該會係新年後果批

唔會既

要對日本仔既手工有信心

應該會係新年後果批

係就好喇
呢個年頭盲入im03係唔係好選擇?
試又冇得試,出去試左ls200覺得麻麻地
睇過幾間又唔見有灰雀試
各位巴打有冇好意見?

星際dma有得試
呢個年頭盲入im03係唔係好選擇?
試又冇得試,出去試左ls200覺得麻麻地
睇過幾間又唔見有灰雀試
各位巴打有冇好意見?

星際dma有得試

灰雀

唔會既

要對日本仔既手工有信心

我都係1月9 訂
不過我係ve6

要對日本仔既手工有信心

應該會係新年後果批

係就好喇

唔好呀
11月27同1月9 同一批
公平咩
華仁初三(30/1)開唔開

諗住買埋amp去埋嗰度買fiio l16 lineout線
召喚三個月335受害者
召喚三個月335受害者

我細細個入耳機post就知道佢個名

要對日本仔既手工有信心

應該會係新年後果批

係就好喇

唔係就
仲用緊Klipsch x7
唔會換住
其實係咪有必要買amp推
雖然x7成50 ohms

應該會係新年後果批

係就好喇

唔好呀
11月27同1月9 同一批
公平咩

campfire vega有冇巴打試過
campfire vega有冇巴打試過

聽過吓
好正,音場算開闊
分析力唔錯
用緊dpx1 im04
配咩amp好?

用緊2.5線未?未就換線先

2.5左了

玩好T1好過啦

但流行曲有幾多做到咁?要好多樂器去陪伴人聲,唔係既話就會空,仲要800係0忍耐

其實HD800S 人聲清唱都好好聽,不過我試聽果部amp要四萬蚊

其實HD800S 人聲清唱都好好聽,不過我試聽果部amp要四萬蚊

適唔適合流行就睇你講邊種啦,王菲、彭羚就演繹得非常好
啱啱新買左RHA T20(用手機推),依家想入部player
筆直~2000
求高人指點

FIIO X1各位點睇?

唔該咁多位巴打,其實我都好滿意隻T1,聽歌睇戲打機樣樣得,係有時想搵多隻聽人聲先諗HD800,不過呢啲嘢真係一濶三大

聽人聲,可以試下LCD3或Ether果d平板HP,th900或者GS2000E都好吸引

買部amp推靚d隻T1,T1聽人聲一d都唔差

GS2000E,PS1000E邊度有得試?
啱啱新買左RHA T20(用手機推),依家想入部player
筆直~2000
求高人指點

FIIO X1各位點睇?

X1...
OK嘅
你指第一代定係第二代
兩部DAC都唔同
利申︰X1 第一代用家
用緊dpx1 im04
配咩amp好?

用緊2.5線未?未就換線先

2.5左了

覺得唔好聽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞