[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

9up rha

有無話邊隻型號推介?
利申:新手 乜都唔識

Classical er4可以一戰

新手喎 er4又難搞 個人認為強項清+人聲
Classical都係搵返動圈較好

有無話邊隻型號推介?
利申:新手 乜都唔識

Classical er4可以一戰

新手喎 er4又難搞 個人認為強項清+人聲
Classical都係搵返動圈較好

MC5
唔好訂334呀
要等好撚耐

335都等好耐
唔好訂334呀
要等好撚耐

335都等好耐

12月3做模到而家仲未有
唔好訂334呀
要等好撚耐

335都等好耐

12月3做模到而家仲未有

我1月9做模,有撚排等
我怕過年前仲未有
我怕過年前仲未有

睇住你地等
今日去咗dma試嘢,主要用at-ha5050h試
試咗以下幾隻
Ed5unlimited -唔凸出,勝在順耳
Tribute7 - 管弦樂比較朦,未開聲
HD800S 簡直係開放式嘅典範
Th900mk2 - 唔夠grace design m905推得好
Utopia - 呢隻係我去試嘅原因,一係我重點劣評嘅一隻 ,harp,violin等聲音明顯 高咗幾度,聽落好似好特別、好清脆,但係好假,動態唔夠,低頻簡直差,量唔夠、深度亦唔夠,分析力都唔夠th900同hd800s好,搞到我30秒轉一次歌,最重又係佢,雖然未至於帶到耳痛,但一轉第耳筒,立即如釋重負,依隻耳筒聽半個鐘頭係極限

今日依五隻最好係hd800s

屋企用開th900 配 hpa8

上網寫嗰啲簡直就係鱔稿,個耳筒夠貴吹到天上有地下無,試嘅器材唔夠高級,毫無公信力可言!

動態唔夠 佢出左名係動圈最強
試咗以下幾隻
Th900mk2 - 唔夠grace design m905推得好
Utopia - 呢隻係我去試嘅原因,一係我重點劣評嘅一隻 ,harp,violin等聲音明顯 高咗幾度,聽落好似好特別、好清脆,但係好假,動態唔夠,低頻簡直差,量唔夠、深度亦唔夠,分析力都唔夠th900同hd800s好,搞到我30秒轉一次歌,最重又係佢,雖然未至於帶到耳痛,但一轉第只耳筒,立即如釋重負,依隻耳筒聽半個鐘頭係極限

上網寫嗰啲簡直就係鱔稿,個耳筒夠貴吹到天上有地下無,試嘅器材唔夠高級,毫無公信力可言!

巴打係邊度試m905?
2000$樓下
雜食邊隻好
最好就帶得舒服同隔音

我覺得er4 三節膠戴得好有滿足感,好舒服,又隔音
試下n3ap?
我怕過年前仲未有

睇住你地等

試咗以下幾隻
Utopia - 呢隻係我去試嘅原因,一係我重點劣評嘅一隻 ,harp,violin等聲音明顯 高咗幾度,聽落好似好特別、好清脆,但係好假,動態唔夠,低頻簡直差,量唔夠、深度亦唔夠,分析力都唔夠th900同hd800s好,搞到我30秒轉一次歌,最重又係佢,雖然未至於帶到耳痛,但一轉第只耳筒,立即如釋重負,依隻耳筒聽半個鐘頭係極限

巴打係邊度試m905?

我曾經係金聲試過,可惜而家冇得試啦,部demo冇咗

個sales都話依隻耳筒唔係玩動態

我建議你要買就買hd800s,依隻真係掂,不敢想像佢隻400,000靜電耳筒組合會有幾好

我建議你要買就買hd800s,依隻真係掂,不敢想像佢隻$400,000靜電耳筒組合會有幾好
唔該各位巴打 小弟筆直2000樓下 平時聽日kpop jpop女聲。有咩好介紹。

利申之前用im70
唔該各位巴打 小弟筆直2000樓下 平時聽開kpop jpop女聲。有咩好介紹。

利申之前用im70

好呀 唔該巴打推介

334正阿 但個價更正
你夠錢買tri fi 應該好多選擇

個range由灰雀去到334
可以試晒成間鋪嘅耳機

我驚忍唔到 唔好再講

334正阿 但個價更正
你夠錢買tri fi 應該好多選擇

個range由灰雀去到334
可以試晒成間鋪嘅耳機

我驚忍唔到 唔好再講

試左先講
金聲冇灰黃雀既 我人在旺電附近 邊到有得試灰黃雀
想問下聽kpop為主 2k5左右有乜耳機可以推介 二手都可以

Dxa

去星際啦

我建議你要買就買hd800s,依隻真係掂,不敢想像佢隻$400,000靜電耳筒組合會有幾好

已經有HD800了,所以唔會買調音版
靜電既話,009已經好勁 唔係難玩都想買隻

但我睇好多外國review都話佢強在動態,仲有透明度比得上009

去星際啦

去緊去緊 sor我新手撚 三年前買完tf10冇再追
好驚入坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞