[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
新手想買player
Dp100定X5iii好?

選擇少就自己去試最好
兩部我都未試俾唔到意見sorry
1000樓下 想有mic for iPhone
係咪se215算比較好
新手留名

iphone7? 用藍芽應該合適啲?

same ...上個post 都有問 ...
用kkbox 有明顯底噪
player 播 dsf 就清晒

個個都到晒
我揀priority 就5日都未出貨

你地係開串流先有底躁定咩
我自己用就咁無聽過有底躁
利申用緊dita , uerr cm

Offline mode 都有
一起歌就有

又update下對8010, 上星期用一個好平既價收左對genelec strand, 執過晒d擺位, 對喇叭相距有1米到, 落左strand之後, 對8010即時生晒, 連base都正左好多, 即時試返首椎名林檎既映日紅の花, 樂器分析真係好正, 高低音結他清到無論, 真係比起對w80, 直頭超幾班, 如果同樣畢直, 入對喇叭真係值, 唔洗好大聲都好正

你試過neumann 先啦studio mon 黎講

試過,然後?

又update下對8010, 上星期用一個好平既價收左對genelec strand, 執過晒d擺位, 對喇叭相距有1米到, 落左strand之後, 對8010即時生晒, 連base都正左好多, 即時試返首椎名林檎既映日紅の花, 樂器分析真係好正, 高低音結他清到無論, 真係比起對w80, 直頭超幾班, 如果同樣畢直, 入對喇叭真係值, 唔洗好大聲都好正

恭喜

想問如果以相同價錢相同前端黎講
耳牛嘅音質係唔係會比入耳好

金聲都有幾部貴d的amp試,嗰度部accuphase dp-510真係好正

咩k812好差 我覺得同T1G1,hd800一個級啦
不過用原價或更高價買既,就真係
最大問題係會單線 同右邊無聲

我覺得k812連hd700都比唔上,utopia 你喺邊度試?我都想自己帶碟去試吓,睇吓有冇你講到咁神,同埋比唔比得上ed10,ed10四年前試過之後,依家都未搵到一個耳筒可以比得上,我遲啲應該會買個二手返嚟

k812
DXA有得試,ED10就無試過,比較唔到
不過utopia比好多人話係動圈之王

想問如果以相同價錢相同前端黎講
耳牛嘅音質係唔係會比入耳好

相同價錢既前端推唔到相同價錢既耳牛
好似HD600咁,全新兩千,二手一千左右
但你唔用返6千左右既amp都推唔好,仲未計DAC

相反iem既,兩千好多選擇囉
就咁iPhone推已經好聽,正過hd600好多
再加部300R都係兩千蚊,聽到悶想升級就唔洗換哂set野
耳罩同喇叭窮撚玩唔起
耳罩同喇叭窮撚玩唔起

哪有位
w4r 想升級,巴打們有冇咩推介?
4000左右,唔介意二手

金聲都有幾部貴d的amp試,嗰度部accuphase dp-510真係好正

我覺得k812連hd700都比唔上,utopia 你喺邊度試?我都想自己帶碟去試吓,睇吓有冇你講到咁神,同埋比唔比得上ed10,ed10四年前試過之後,依家都未搵到一個耳筒可以比得上,我遲啲應該會買個二手返嚟

你用乜鬼推812?
搞到不如700的話其實幾大獲
有冇DAP播放器推薦

平時用 iPhone 6P+ NePlayer(App) 24 bit會lag

最好行Android 有時可以聽下d100 d音樂節目

fiio x5iii 如何?
有冇DAP播放器推薦

平時用 iPhone 6P+ NePlayer(App) 24 bit會lag

無限筆直?
有冇DAP播放器推薦

無限筆直?

加少少上....
有冇DAP播放器推薦

無限筆直?

最好<5000

聽開J-Pop 80%女聲(西野加奈/whiteeeen/miwa) 20%男聲(smap/arashi/Greeeen)

喇叭呢家野無止境既, 得果百幾2百尺房裝對10萬既喇叭都無用, 都發揮唔到威力, 家下呢對3寸喇叭擺唔岩位, D聲同幾舊水既有得FIGHT, 家下個前置VOL LEVEL有40, 最大我只係夠膽開到5已經好大聲, 再開到10我驚隔黎屋過黎拍門
家下我估都心足可以唔再燒錢先, 除非買到間更大既屋先去再敗家過
1000樓下 想有mic for iPhone
係咪se215算比較好
新手留名

iphone7? 用藍芽應該合適啲?

Iphone6 想買有線
300r 用spotify 係有底噪

喇叭呢家野無止境既, 得果百幾2百尺房裝對10萬既喇叭都無用, 都發揮唔到威力, 家下呢對3寸喇叭擺唔岩位, D聲同幾舊水既有得FIGHT, 家下個前置VOL LEVEL有40, 最大我只係夠膽開到5已經好大聲, 再開到10我驚隔黎屋過黎拍門
家下我估都心足可以唔再燒錢先, 除非買到間更大既屋先去再敗家過

巴打如果再有budget可以搞一搞間房先 升間房效果一定大過升喇叭
8xxx難set過1xxx,1xxx真係可以求其擺間冇treatment既房都好聽,8xxx就唔得, 班鬼佬話係bass port設計問題(但genelec個engineer死話唔關事)
想問下300r優惠係唔係已經完左?
想問下300r優惠係唔係已經完左?

唔該我想問有咩1500蚊耳機好推介?平時都係用I phone se聽,聽開單春,周董,軒仔同腎仔

巴打如果再有budget可以搞一搞間房先 升間房效果一定大過升喇叭
8xxx難set過1xxx,1xxx真係可以求其擺間冇treatment既房都好聽,8xxx就唔得, 班鬼佬話係bass port設計問題(但genelec個engineer死話唔關事)

用左2舊水執左對咁既STAND, 效果超正
估唔到升高左之後效果差咁遠

你用乜鬼推812?
搞到不如700的話其實幾大獲

Goldmund telos headphones amp
Hp a8
Sony at-zh1es
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞