[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

Firmware on99
造工on99
廢事繼續屌

聲都on99

agger
左右唔平衡

都唔明點解會咁好賣
未試過dx200
我見鄉土d人係咁吹奏

1樓第一間好似好鍾意sell overprice野

間野有個on9仔 上次拎部行300r去痴貼
條友係咁話日水300r好聲過行300r好多
係咁串鳩我買行唔買水
又話日水dpx1從來無甩過座
9up無極限 無常識仲出黎柒

間野有賣300r 貼? 咩價錢?

八條野

thx

聲都on99

agger
左右唔平衡

呢個價都咁辣殺?

千奇唔好買
依加入部ak100II 用黎聽純音樂+女毒值唔值
虛心求教 未玩過player, 平時都係用DAC (apogee duet2) 插電腦直推隻headphone

用緊im02 + beyerdynamic DT770 pro 250 OHM

770pro用Ak依啲軟腳蟹聽應該都

agger
左右唔平衡

呢個價都咁辣殺?

千奇唔好買

係囉有人仲話貪佢隻聲夠暗
新人初報到 各位Ching 小弟對耳機、amp、 術語一概不曉 唯獨喜愛聽音樂 猶其係流行曲 廣東曲(好雜 E神、廣偉、蘇永康、暴龍哥、王傑....)華語(東尼大木....) 雞腸(Maroon 5)日本(YUI)基本好聽就聽(廢話) 之前自己亂買左隻final audio 3100 感覺一般 用開手機聽 新年又到 希望提升 amp 耳機 音源都好重要 但係邊度買最好 有冇 新手懶人包 希望有Ching 教下 屌下都好 感激 希望連登有愛
新人初報到 各位Ching 小弟對耳機、amp、 術語一概不曉 唯獨喜愛聽音樂 猶其係流行曲 廣東曲(好雜 E神、廣偉、蘇永康、暴龍哥、王傑....)華語(東尼大木....) 雞腸(Maroon 5)日本(YUI)基本好聽就聽(廢話) 之前自己亂買左隻final audio 3100 感覺一般 用開手機聽 新年又到 希望提升 amp 耳機 音源都好重要 但係邊度買最好 有冇 新手懶人包 希望有Ching 教下 屌下都好 感激 希望連登有愛

音源買碟自己rip
換耳機先再買player/amp
300R 有無需要買MON貼??

裸跑啦
我果部裸跑緊

用緊htc e8定m8個貼 長度差少少但好過無

闊度岩岩好?

呢個價都咁辣殺?

千奇唔好買

係囉有人仲話貪佢隻聲夠暗

diu 笑死人咩
乜都暗不如息機算啦 無聲勝有聲添
呢排大陸野都好麻麻
dp100 鐘意聽人聲就真係幾推薦既
但分析認真唔夠 有種player版535 feel
而且禁制反應都幾delay 用過valoq去比
差幾條街
利申 試機果陣用ue18pro舊版
小弟想買一隻頭戴式耳機for長期連接電腦聽歌,本身用緊ue900s,如果想買個同900s接近聲或更好聲既頭戴式要幾錢?有冇好既推介?
有冇巴打用過 Audio technica ATH-R70x
依加入部ak100II 用黎聽純音樂+女毒值唔值
虛心求教 未玩過player, 平時都係用DAC (apogee duet2) 插電腦直推隻headphone

用緊im02 + beyerdynamic DT770 pro 250 OHM

770pro用Ak依啲軟腳蟹聽應該都

唔夠推

音源買碟自己rip
換耳機先再買player/amp

Thank you
請問如果想放耳邊可以去邊到好
請問如果想放耳邊可以去邊到好

dcfever

咩黎?

4塊bass trap,2塊中高頻absorber

岩岩試左唔夠吸bass,要墊埋包裝個紙皮箱先好d

真係要做到效果睇黎要買4倍既量先得

咩牌子?
有無得睇下咩樣?

eq acoustic
呢個型號係得5cm, 起碼要3塊疊埋先或者墊紙皮箱先真係有效吸到60-100
不過其實我係買黎整走d notch

呢個其實已經好左,之前係可以插到-15db

我而家諗緊由得佢,定係追多幾塊 再追我驚俾女友斬
其實im70升級換咩好
聽開rock metal
依家覺得apple earpod 重好聽d
budget 3000

N3AP
減多少少系列
有無巴打知dp100有皮套賣未?
唔想整花部機
有無巴打知dp100有皮套賣未?
唔想整花部機

搵d乜鬼碳纖貼紙包囉一係
新手想買ie80
想問下點知隻野係行貨定水貨
其實im70升級換咩好
聽開rock metal
依家覺得apple earpod 重好聽d
budget 3000

N3AP
減多少少系列

thank you

N40

Done
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞