[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
用緊sony a2,最近想升級
筆直$5000 左右
聽開 j pop
巴打們有咩好介紹
筆直$5000 左右
聽開 j pop
巴打們有咩好介紹

用緊咩耳機?
筆直$5000 左右
聽開 j pop
巴打們有咩好介紹

用緊咩耳機?

xba-a2? 自膠
想問聽女毒用緊im02
2000不直買咩player 好?
用緊手機聽

or有咩升級線好?

想問聽女毒用緊im02
用緊手機聽

or有咩升級線好?

A35玩住先
想問聽女毒用緊im02
用緊手機聽

or有咩升級線好?

A35玩住先

二手dx80是咪抵屌d
係呢兩部掙扎緊
想問聽女毒用緊im02
用緊手機聽

or有咩升級線好?

A35玩住先

二手dx80是咪抵屌d
係呢兩部掙扎緊

未聽過DX80 不過緊係買sony啦

我咩音樂同歌都聽
你覺得UM PRO嘅音場算唔算舒服?
嗰陣我兩款比較過,就係音場呢下夠舒服所以揀左am pro

睇你鐘唔鐘意d聲好近咁圍住你

想聽落係開陽 舒服嘅
唔想啲聲焗住好似好辛苦咁

咁唔洗考慮um pro系列啦

唔撚係掛
你講下UM PRO有咩好啦 快勸服我轉um
想問聽女毒用緊im02
用緊手機聽

or有咩升級線好?

A35玩住先

二手dx80是咪抵屌d
係呢兩部掙扎緊

ak jr or pioneer 100r 點睇?
想問聽女毒用緊im02
用緊手機聽

or有咩升級線好?

A35玩住先

二手dx80是咪抵屌d
係呢兩部掙扎緊

原本都麻麻地國磚
但又見到a35 d comment好兩極咁
想問聽女毒用緊im02
用緊手機聽

or有咩升級線好?

A35玩住先

二手dx80是咪抵屌d
係呢兩部掙扎緊

原本都麻麻地國磚

唔買大陸牌子 仲要二手
幾好聲都冇用
筆直$5000 左右
聽開 j pop
巴打們有咩好介紹

用緊咩耳機?

xba-a2? 自膠

係呀,xba-a2

想聽落係開陽 舒服嘅

唔撚係掛

其實試下其他牌子好過啦
點解要um系列

想聽落係開陽 舒服嘅

唔撚係掛

其實試下其他牌子好過啦
點解要um系列

um pro系列最好就係襯戴同戴聽

想聽落係開陽 舒服嘅

唔撚係掛

其實試下其他牌子好過啦
點解要um系列

um pro系列最好就係戴同

想聽落係開陽 舒服嘅

唔撚係掛

其實試下其他牌子好過啦
點解要um系列

冇錯 westone幼管好舒服
之前im50頂到我唔舒服又皮膚敏感

原本都麻麻地國磚

唔買大陸牌子 仲要二手
幾好聲都冇用

你鐘意聽底噪多過首歌既可以入手DX80

我用UE TF10 聽簡直完美還原底噪
有咩4 pin xlr 既amp 好
我諗緊買唔買返hdvd800 算
有咩4 pin xlr 既amp 好
我諗緊買唔買返hdvd800 算

4pin大把
http://www.headphone.com.hk/product_info.php/products_id/1809
入左隻im04
用緊iPhone7推 想買翻個player 夾咩好? 睇過下文
今日試左Fiio x3ii 係有d分別 但係唔係好出
應該係未run in 同未換線? 換左會唔會好d?
線換咩好? 聽開廣東歌+小小band+外國流行曲
Player方面 唔好太貴 抵玩啲 筆直有限
唔該巴打
今日試左Fiio x5 iii 好差勁, 一舊野咁播出來,人聲較後,分析力唔夠高,唔太岩口味 (唔知點解咁多人讚)

另外試左Pionner 300R 分析力就明顯仔細左,人聲都好柔和,但可惜用3.5mm 聽,推到最大160聲 都係好細聲, sales 哥哥話 部野未update 所以係咁細聲

最後試左Cayin i5, 3部之中佢最好超級夠力推,雖然外表唔太討好,但分析力極高,多左好多細節位出左,人聲真係好清同前,但低音就唔太夠,不過就岩晒我口味

以上3部各位巴打點睇?

300R細聲應該係gain 既問題
要去設定-音效-增益 較成低1/正常
有人話音量120最好聽
入左隻im04
用緊iPhone7推 想買翻個player 夾咩好? 睇過下文
今日試左Fiio x3ii 係有d分別 但係唔係好出
應該係未run in 同未換線? 換左會唔會好d?
線換咩好? 聽開廣東歌+小小band+外國流行曲
Player方面 唔好太貴 抵玩啲 筆直有限
唔該巴打

im04你用iphone試果陣滿意咩
im04好難夾 有排你試
今日試左Fiio x5 iii 好差勁, 一舊野咁播出來,人聲較後,分析力唔夠高,唔太岩口味 (唔知點解咁多人讚)

另外試左Pionner 300R 分析力就明顯仔細左,人聲都好柔和,但可惜用3.5mm 聽,推到最大160聲 都係好細聲, sales 哥哥話 部野未update 所以係咁細聲

最後試左Cayin i5, 3部之中佢最好超級夠力推,雖然外表唔太討好,但分析力極高,多左好多細節位出左,人聲真係好清同前,但低音就唔太夠,不過就岩晒我口味

以上3部各位巴打點睇?

300R細聲應該係gain 既問題
要去設定-音效-增益 較成低1/正常
有人話音量120最好聽

其實用咗幾日x1a我仲未知增益其實做緊咩

冇錯 westone幼管好舒服
之前im50頂到我唔舒服又皮膚敏感

係呢個情況其實係im系列太唔好戴
正方形大大舊
用緊im02+手機 當初因為狂聽胡琳而入呢隻 近排聽歌又開始雜食返 而且早排返完parttime有舊錢喺度心思思想換嘢 所以想問5500budget想買到部dap +耳機嘅話有啲咩介紹?又定係成筆擺落去其中一樣度先呢?唔該
利申:現以聽流行曲為主 男女比例為男4女6左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞