[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
之前無人理我 我想問如果本身係T10i 再上應該上咩好 聽流行歌曲多

買耳機先

只要你電話本身唔太差,推力夠,少底噪,冇SRC,就建議你 all in 耳機先
亦都可以慢慢由2000價位試上去

用緊lg g3

換電話先

咁但係我部機用得好地地 除咗聽歌之外冇咩唔本意喎咁嘅情況我應該係換咗耳機先?我聽得比較雜食,有啲咩推介?
im04 用武藤金銀鉑 同7n單晶銅 dpx1 都夾

為左HD800去到盡 而家差amp

之前試過hd800加siltech線係幾唔錯
有咩4 pin xlr 既amp 好
我諗緊買唔買返hdvd800 算

4pin大把
http://www.headphone.com.hk/product_info.php/products_id/1809

建議上Pinnacle 或者上Egoista 845

我覺得hdvd800都唔差,同你果部比都係同lv

比人話差,我覺得係無咩味道,而且個dac多餘 但唔想煩就正,一部過

我有講過我果部係邊部咩
新手留名
1000蚊budget 聽開人聲 classic 想清晰同真實啲
有冇好推介

利申:送禮
im04 用武藤金銀鉑 同7n單晶銅 dpx1 都夾

三文魚線

4pin大把
http://www.headphone.com.hk/product_info.php/products_id/1809

heada正呀
入左隻im04
用緊iPhone7推 想買翻個player 夾咩好? 睇過下文
今日試左Fiio x3ii 係有d分別 但係唔係好出
應該係未run in 同未換線? 換左會唔會好d?
線換咩好? 聽開廣東歌+小小band+外國流行曲
Player方面 唔好太貴 抵玩啲 筆直有限
唔該巴打

im04你用iphone試果陣滿意咩
im04好難夾 有排你試

做乜呢d年頭仲入04
雖然都好過400

巴打係邊度試ls400?
it03 升級線換邊條好 聽流行曲,人聲,雜食
入左隻im04
用緊iPhone7推 想買翻個player 夾咩好? 睇過下文
唔該巴打

做乜呢d年頭仲入04
雖然都好過400

係日本聽過ls400同im04
覺得新不如舊既feel

為左HD800去到盡 而家差amp

之前試過hd800加siltech線係幾唔錯

配咩amp?

做乜呢d年頭仲入04
雖然都好過400

係日本聽過ls400同im04
覺得新不如舊既feel

睇過d review都係話LS300好過400
好似300先係旗艦級

4pin大把

heada正呀

有冇細size 既選擇

4pin大把

heada正呀

有冇細size 既選擇

有,404 帶出街都得

heada正呀

有冇細size 既選擇

有,404 帶出街都得

用緊hugo咋
唔想再用portable

有冇細size 既選擇

有,404 帶出街都得

用緊hugo咋
唔想再用portable

我都係用Hugo,推不動800的
如果要細既,可以試下V280
想買日版im70
有無巴打知邊到有?
想請問各位
t8ie(非mark ii)定se846直推會比較好
想先all in耳機聽返一排先
想請問各位

你介唔介意二手
我有隻t8ie想放
想請問各位

你介唔介意二手
我有隻t8ie想放

雖然影響你賣野真係唔好意思
但t8ie一代嘅出事率
隻200終於到手
想請問各位

你介唔介意二手
我有隻t8ie想放

雖然影響你賣野真係唔好意思
但t8ie一代嘅出事率

一出就買
冇出過事
想請問各位

你介唔介意二手
我有隻t8ie想放

tg FazeAllu
入左隻im04
唔該巴打

試果時覺得ok 頂住先 遲下再買player
點知咁快就想買

個陣我驚左04先出03
btw而家仲有冇個條原廠升級線買
見佢就出新系列驚佢唔再賣

星際見過有
IM03 換原廠升級線效果唔及換平衡線好
IM03 配鍍銀平衡線簡直天作之合

player冇平衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞