[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
入左隻im04
用緊iPhone7推 想買翻個player 夾咩好? 睇過下文
今日試左Fiio x3ii 係有d分別 但係唔係好出
應該係未run in 同未換線? 換左會唔會好d?
線換咩好? 聽開廣東歌+小小band+外國流行曲
Player方面 唔好太貴 抵玩啲 筆直有限
唔該巴打

im04你用iphone試果陣滿意咩
im04好難夾 有排你試

做乜呢d年頭仲入04
雖然都好過400
今日試左Fiio x5 iii 好差勁, 一舊野咁播出來,人聲較後,分析力唔夠高,唔太岩口味 (唔知點解咁多人讚)

另外試左Pionner 300R 分析力就明顯仔細左,人聲都好柔和,但可惜用3.5mm 聽,推到最大160聲 都係好細聲, sales 哥哥話 部野未update 所以係咁細聲

最後試左Cayin i5, 3部之中佢最好超級夠力推,雖然外表唔太討好,但分析力極高,多左好多細節位出左,人聲真係好清同前,但低音就唔太夠,不過就岩晒我口味

以上3部各位巴打點睇?

300R細聲應該係gain 既問題
要去設定-音效-增益 較成低1/正常
有人話音量120最好聽

其實用咗幾日x1a我仲未知增益其實做緊咩

300r 佢個增益得0 同負... 用正常增益,聲推到160 對我來講仲係細聲,我都唔知點解

反而x5 iii 真係跌眼仔
今日試左Fiio x5 iii 好差勁, 一舊野咁播出來,人聲較後,分析力唔夠高,唔太岩口味 (唔知點解咁多人讚)

另外試左Pionner 300R 分析力就明顯仔細左,人聲都好柔和,但可惜用3.5mm 聽,推到最大160聲 都係好細聲, sales 哥哥話 部野未update 所以係咁細聲

最後試左Cayin i5, 3部之中佢最好超級夠力推,雖然外表唔太討好,但分析力極高,多左好多細節位出左,人聲真係好清同前,但低音就唔太夠,不過就岩晒我口味

以上3部各位巴打點睇?

有人話音量120最好聽

300r 佢個增益得0 同負... 用正常增益,聲推到160 對我來講仲係細聲,我都唔知點解

sor 無追前面
你用緊咩耳機?
你覺得i5岩聽就去馬啦
不過強國野 ui差 而且聲夠分析力呀
但好沖 好大聲 而且又要lag delay

以上3部各位巴打點睇?

有人話音量120最好聽

唔係 music app 既設定,而係Android 系統既設定
岩啦,再去試多次
有咩4 pin xlr 既amp 好
我諗緊買唔買返hdvd800 算

4pin大把
http://www.headphone.com.hk/product_info.php/products_id/1809

建議上Pinnacle 或者上Egoista 845

我覺得hdvd800都唔差,同你果部比都係同lv

比人話差,我覺得係無咩味道,而且個dac多餘 但唔想煩就正,一部過

唔係 music app 既設定,而係Android 系統既設定
岩啦,再去試多次

用IT03 試,決定入 I5
入左隻im04
用緊iPhone7推 想買翻個player 夾咩好? 睇過下文
唔該巴打

試果時覺得ok 頂住先 遲下再買player
點知咁快就想買
入左隻im04
唔該巴打

做乜呢d年頭仲入04
雖然都好過400

唔想等新系列 外型又麻麻地 同埋上網睇400唔夠04好
入左隻im04
唔該巴打

點知咁快就想買

我諗dp100可能夾到
唔知岩唔岩你筆直
入左隻im04
唔該巴打

點知咁快就想買

個陣我驚左04先出03
btw而家仲有冇個條原廠升級線買
見佢就出新系列驚佢唔再賣
入左隻im04
唔該巴打

點知咁快就想買

個陣我驚左04先出03
btw而家仲有冇個條原廠升級線買
見佢就出新系列驚佢唔再賣

星際見過有
IM03 換原廠升級線效果唔及換平衡線好
IM03 配鍍銀平衡線簡直天作之合
有咩4 pin xlr 既amp 好
我諗緊買唔買返hdvd800 算

4pin大把
http://www.headphone.com.hk/product_info.php/products_id/1809

建議上Pinnacle 或者上Egoista 845

我覺得hdvd800都唔差,同你果部比都係同lv

比人話差,我覺得係無咩味道,而且個dac多餘 但唔想煩就正,一部過

你聽過依兩部?你而家用緊邊部?
用緊im02+手機 當初因為狂聽胡琳而入呢隻 近排聽歌又開始雜食返 而且早排返完parttime有舊錢喺度心思思想換嘢 所以想問5500budget想買到部dap +耳機嘅話有啲咩介紹?又定係成筆擺落去其中一樣度先呢?唔該
利申:現以聽流行曲為主 男女比例為男4女6左右

自推
用緊im02+手機 當初因為狂聽胡琳而入呢隻 近排聽歌又開始雜食返 而且早排返完parttime有舊錢喺度心思思想換嘢 所以想問5500budget想買到部dap +耳機嘅話有啲咩介紹?又定係成筆擺落去其中一樣度先呢?唔該

自推

買耳機先

自推

買耳機先

只要你電話本身唔太差,推力夠,少底噪,冇SRC,就建議你 all in 耳機先
亦都可以慢慢由2000價位試上去
有冇人買左dx200

自推

買耳機先

只要你電話本身唔太差,推力夠,少底噪,冇SRC,就建議你 all in 耳機先

用緊lg g3

買耳機先

用緊lg g3

換電話先
你覺得i5岩聽就去馬啦

i5個ui更新到依加已經好唔錯唔lag,,力大唔算沖,我之前試個部ar貴d個model,沖到隻ie800 herher聲
利申i5 一出就買食咗好耐屎
你覺得i5岩聽就去馬啦

i5個ui更新到依加已經好唔錯唔lag,,力大唔算沖,我之前試個部ar貴d個model,沖到隻ie800 herher聲

Cayin n6仲正
有冇人買左dx200

係雞係垃圾
有冇人買左dx200

係雞係垃圾

垃圾機係垃圾先買
你覺得i5岩聽就去馬啦

Cayin n6仲正

i5真係要夾下先好出手
啱啱新買左RHA T20(用手機推),依家想入部player
筆直~2000
求高人指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞