[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

唔考慮放
對3003情有獨鐘

但一改線就會唔同聲wo

咁....咁好啦,當冇問過

買多對3003 咪得

唔考慮放
對3003情有獨鐘

但一改線就會唔同聲wo

買多對3003 咪得

世事都被你看透鳥
大家去開大鋪定細鋪買耳機?

有時細鋪賣得好平但唔太放心買

毒撚無人理

點解要降級
人聲我覺得re400, im50/70 呢啲會好過tfz
r8 就唔知

R8就算9數啦

隻im03重在生,不過比女朋友拎左去用
我見tfz隻1s幾靚,所以問下,即係r8會好d

細到點先

好多有信譽既細鋪喎

但一定唔係去百記果種電器連鎖店

點解要降級
人聲我覺得re400, im50/70 呢啲會好過tfz
r8 就唔知

R8就算9數啦

隻im03重在生,不過比女朋友拎左去用
我見tfz隻1s幾靚,所以問下,即係r8會好d

R8連比既資格都無

我自己就好鍾意tfz 3s風格,點都好過你買215
但tfz既造工就真係麻麻地而且帶得唔太貼服

(利申有齊tfz 1,3,5,2m

US$1700推hd800我覺得算平,你budget 有幾多?

有錢巴打

佢配得條線咁貴,部amp起碼要條線幾倍價錢先襯得起同埋發揮到條線嘅效果,一般來講,amp唔可以平過headphone,如果唔係都唔會推得好,平嘅意思係對比番hd800嘅價錢,佢之前舉例嗰啲amp成八萬至十萬就真係好貴啦

我講個兩部就算 頂級到天花板

我諗住2千刀左右買部amp,起碼推得開hd800
我諗都係rag或v281
之後先再諗4千刀級數(GSX MK2真係好靚
11月27號訂334
就黎兩個月都未拎到
心都淡
啱啱新買左RHA T20(用手機推),依家想入部player
筆直~2000
求高人指點

FIIO X1各位點睇?
而家用緊ud-503 撘T1 平衡線,有啲想買多隻HD800S
想問下係咪要換埋dac同amp?
唔想一次換哂冇咁多budget

呢啲真係睇你想點玩
想換source加amp淨玩好t1 先又得,淨係加多隻耳機換下黎玩又得,一齊換q哂佢又得,得咗。

換野又唔急嘅,真係好鍾意hd800s咪買住黎聽先,之後先再加amp換dac囉。

玩好T1好過啦

除左聽古典,我唔覺得有必要買hd800
就算S都係,用黎聽流行,唔會好得過T1
而家咁多HP選擇,搵隻合自己歌路既最重要
11月27號訂334
就黎兩個月都未拎到
心都淡

你情況好唔樂觀
11月27號訂334
就黎兩個月都未拎到
心都淡

你情況好唔樂觀

打去問下啦
本身用開imod+amp 但係部imod燒左板話冇得整
唯有買部新player
唔知各位巴打有冇player推薦 budget4k~5k
利申:用緊ve2
岩岩打左去問 話黎緊果批過年後先到

一個唔好彩要refit又等多個月
而家用緊ud-503 撘T1 平衡線,有啲想買多隻HD800S
想問下係咪要換埋dac同amp?
唔想一次換哂冇咁多budget

呢啲真係睇你想點玩
想換source加amp淨玩好t1 先又得,淨係加多隻耳機換下黎玩又得,一齊換q哂佢又得,得咗。

換野又唔急嘅,真係好鍾意hd800s咪買住黎聽先,之後先再加amp換dac囉。

玩好T1好過啦

完全唔認同你對hd800嘅睇法,用佢聽人聲有種特別嘅效果,廣闊嘅音場令背景音樂帶動出壯麗嘅感覺,襯托忠實表現嘅人聲,絕對係one of a kind

不過如果budget 有限,我絕對贊同應該用來買amp先

一個唔好彩要refit又等多個月

年尾整係咁架啦
人地唔洗放假咩

呢啲真係睇你想點玩

玩好T1好過啦

完全唔認同你對hd800嘅睇法,用佢聽人聲有種特別嘅效果,廣闊嘅音場令背景音樂帶動出壯麗嘅感覺,襯托忠實表現嘅人聲,絕對係one of a kind

不過如果budget 有限,我絕對贊同應該用來買amp先

唔該咁多位巴打,其實我都好滿意隻T1,聽歌睇戲打機樣樣得,係有時想搵多隻聽人聲先諗HD800,不過呢啲嘢真係一濶三大

買多對3003 咪得

世事都被你看透鳥

有人情有獨鐘買8隻 3003 添

細到點先

好多有信譽既細鋪喎

但一定唔係去百記果種電器連鎖店

星際一樓果d,同埋英京、華仁依d點?

買多對3003 咪得

世事都被你看透鳥

買多對3003 咪得

世事都被你看透鳥

纜喺手當手飾?
呢個年頭盲入im03係唔係好選擇?
試又冇得試,出去試左ls200覺得麻麻地
睇過幾間又唔見有灰雀試
各位巴打有冇好意見?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞