[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有無巴打屌左dx200
有咩評價

垃圾唔好買
有無巴打屌左dx200
有咩評價

垃圾唔好買

聲定ui垃圾?
牛河巴打可在?

我都開埋lin登

大佬最近買咩呀

細佬我早排買咗條Effect Audio 8絞銀線

3k入手

諗緊想換player,部DPX1成日壞

有咩player好呢

AK係咪就出新嘢,好似一街都無晒320咁
有無巴打屌左dx200
有咩評價

垃圾唔好買

聲定ui垃圾?

成部都係,所以建議你入前去試下先
牛河巴打可在?

我都開埋lin登

大佬最近買咩呀

3k入手

有咩player好呢

唔知
你早少少黎既都仲可以叫你入連登仔標準日水300r
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

都係
仲可以補錢升級
夜巴覺得ve3 d聲點
我覺得好平均

升級就免喇 我係覺得佢比較平均同埋雜食過再上啲model

垃圾唔好買

聲定ui垃圾?

How about X5iii?

334淨聽女聲同Jpop好聽
男聲就好似音染多左d有少少怪

呢3隻我淨係試左 VE5同334 另外試過VE6XC
VE6XC對我黎講太清淡
VE5人聲同高頻好靚 不過人聲冇334果種味道
冇咁厚冇咁甜 可能我唔聽男聲 所以冇影響
最後揀左334

同感巴打,女聲acg jpop 334係好合口味
Ve6就無考慮過太貴

同價位仲有UM MASON V2
我就算訂左334都仲係好鍾意呢隻
我好似係post度推過幾次 不過都好似冇人理
不過係大陸牌子

um都係好野黎

垃圾唔好買

聲定ui垃圾?

How about X5iii?

無試過

呢3隻我淨係試左 VE5同334 另外試過VE6XC
VE6XC對我黎講太清淡
VE5人聲同高頻好靚 不過人聲冇334果種味道
冇咁厚冇咁甜 可能我唔聽男聲 所以冇影響
最後揀左334

同感巴打,女聲acg jpop 334係好合口味
Ve6就無考慮過太貴

同價位仲有UM MASON V2
我就算訂左334都仲係好鍾意呢隻
我好似係post度推過幾次 不過都好似冇人理
不過係大陸牌子

使用中
各方面都已經好頂級,包括做功。
UM係個做得唔錯既牌子。

做工唔知 不過聲真係可以同外國牌子比

um造工好過唔少外國廠吧

垃圾唔好買

聲定ui垃圾?

咁呢排有乜邊部建議?
牛河巴打可在?

我都開埋lin登

大佬最近買咩呀

3k入手

有咩player好呢

唔知

300r有冇地方有得試

垃圾唔好買

聲定ui垃圾?

咁呢排有乜邊部建議?

享聲MR1,IBASSO DX200,FIIO X5III,DP100,PIONEER 300R,ONKYO DPX1A

喱堆
牛河巴打可在?

我都開埋lin登

大佬最近買咩呀

3k入手

有咩player好呢

唔知

300r有冇地方有得試

亦軒?喱部無乜留意唔知
300r!!!
用緊RHA T20i,值唔值得上Westone um pro 20,定直接上Um pro 30

如果你鍾意聽男聲 直上 um pro30 啦

但係um pro 30係咪好易壞 同w30啲聲大唔大分別
新手想買隻耳機玩玩 budget under 2000
平時聽開人聲 主要聽男歌手 yoga eason 蕭敬騰嗰類
間唔時都聽下band 但唔會係好rock嗰啲
有冇巴打可以指點下
新手想買隻耳機 筆直3000樓下
平時主要聽開metal
其次就band sound ,鄭中基 eason等等
我d fd就叫我試下se535 , ie80
定還是買隻se215 試下先
平時主要聽開metal

metal用215怕你乜都聽唔到
咁多位巴打
想問下邊間改模好
隻tf10 爛了殻幾年 最近的起心肝想整好佢
裝左x1果個music app
好似順手過pioneer果個
平時主要聽開metal

Pro900i 雖然係耳筒,但好適合出街用,一定啱晒你
平時主要聽開metal

Pro900i 雖然係耳筒,但好適合出街用,一定啱晒你

ultrasone ?
唔怕死可以睇下ebay (我果隻pro 900 都係ebay貨 2百頭usd )
btw 依隻要搵d 大力d 既amp (好似係)
想問下家下te100 8k抵唔抵屌
本身聽緊velvet
想問下家下te100 8k抵唔抵屌
本身聽緊velvet

fostex?聽講好大食隻耳機
好難推得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞