[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Iphone推846是否不智

唔會吧,除左啲特定難搞耳機(音茶樂,ath im04之類),一般電話推都唔差架啦。
咁想問吓ak380 steaming順唔順呢

因咩事要蒸部380/ 拎部380去蒸野?

對唔住 係streaming 有無邊位解答吓

配咩amp?

之前朋友配ragnarok

ragnarok都唔平,加埋條線過兩萬蚊
香港仲要無得試

US$1700推hd800我覺得算平,你budget 有幾多?
玩耳罩要amp
窮撚玩唔起
Amazon jp 唔係用DHL咩?
我件貨係用apex
巴打們,小弟係耳機新手,以前第一隻425,之後轉左im03,聽開人聲多,而家筆直有限,1516緊買tfz series 1s / 5s 同Auglamour r8,巴打們覺得邊隻會比較好

毒撚無人理

點解要降級
人聲我覺得re400, im50/70 呢啲會好過tfz
r8 就唔知
而家用緊ud-503 撘T1 平衡線,有啲想買多隻HD800S
想問下係咪要換埋dac同amp?
唔想一次換哂冇咁多budget

呢啲真係睇你想點玩
想換source加amp淨玩好t1 先又得,淨係加多隻耳機換下黎玩又得,一齊換q哂佢又得,得咗。

換野又唔急嘅,真係好鍾意hd800s咪買住黎聽先,之後先再加amp換dac囉。

配咩amp?

之前朋友配ragnarok

香港仲要無得試

US$1700推hd800我覺得算平,你budget 有幾多?

有錢巴打
玩耳罩要amp
窮撚玩唔起

唔一定吧
用緊dpx1 im04
配咩amp好?

官方話玩到 不過用家全部話垃圾
WIFI慢到DOWN唔到歌 好多人都比佢呃左

AK300依家4千到?

好似5000尾

買之前試吓咪知囉,我就試過 380 未試過 300

唔該爸打
差啲比佢呃撚左
用緊dpx1 im04
配咩amp好?

用緊2.5線未?未就換線先

好似5000尾

買之前試吓咪知囉,我就試過 380 未試過 300

唔該爸打
差啲比佢呃撚左

ak玩moov 好lag 唔建議考慮
巴打們,小弟係耳機新手,以前第一隻425,之後轉左im03,聽開人聲多,而家筆直有限,1516緊買tfz series 1s / 5s 同Auglamour r8,巴打們覺得邊隻會比較好

毒撚無人理

點解要降級
人聲我覺得re400, im50/70 呢啲會好過tfz
r8 就唔知

R8就算9數啦
3003用生命危險搞唔搞到2.5頭,同是否不智

你想自己搞?
應該要換走條原裝線

你想自己搞?
應該要換走條原裝線

但聽講佢條原裝線唔錯

雖然唔係隻隻線都可以2.5到
btw唔想(唔敢)自己搞

升級換耳機放二手啦

升級換耳機放二手啦

唔考慮放
對3003情有獨鐘

香港仲要無得試

有錢巴打

佢配得條線咁貴,部amp起碼要條線幾倍價錢先襯得起同埋發揮到條線嘅效果,一般來講,amp唔可以平過headphone,如果唔係都唔會推得好,平嘅意思係對比番hd800嘅價錢,佢之前舉例嗰啲amp成八萬至十萬就真係好貴啦

其實巴打做咩架
係咪可以搵你做老翻ve6se

呢d 野私聊

我有啲興趣,留咩contact方便

ig daymanymc

升級換耳機放二手啦

唔考慮放
對3003情有獨鐘

但一改線就會唔同聲wo
想請教下
四千幾呢個價位
除左sd 4之外有無其他推介呢?
source係300r
聽開eason, 學友, mj等
都係聽開人聲多,而男聲佔多數
同埋希望人聲唔好咁遠

升級換耳機放二手啦

唔考慮放
對3003情有獨鐘

但一改線就會唔同聲wo

咁....咁好啦,當冇問過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞